Jaro a nová sezona motokrosu začíná 6.4.v Dalečíně ! !

Snad jsme ještě všichni nezapomněli, že v České Třebové pořád jsou dobří motokrosaři .I přesto že motokros je velmi drahý a nebezpečný sport ve Třebové stále několik nadšenců se těchto závodů pravidelně zúčastňuje. Pohled na sezonu  2012.  Když vyjmenuji  B. Vaňous ,  K. Melichar,  M. Eliáš ml. někdy M .Eliáš st., D. Herclík, D. Dvořák , R. Havránek. Všichni tito borci se umisťují na předních místech v různých pohárových soutěžích. Ti  věkově pokročilejší, ač závody mají jako velkého koníčka, jezdí až s podivem moc dobře ,obětavě a s pochopením svých rodin obětují víkendy. M . Eliáš  ml. se stabilně drží na předních místech v závodech co jede. Ti mladší si loňskou sezonu vedli  velice dobře. D. Herclík přes dost těžké zranění na začátku sezony a dlouhou neschopnost dokončil svoji kategorii do desátého místa. Bráno jako velký úspěch. D. Dvořák jezdil soutěž  Pohár Vysočiny, kde bojoval a stabilně v 11- ti závodech se umisťoval na bedně mimo jednoho , kde dvakrát havaroval. Celkově  1. místo , už podruhé v této soutěži. Zúčastnil se také dvou z 8 závodů Východočeského poháru, kde bezkonkurenčně vyhrál a celkově získal 2. místo. Takové úspěchy , co třebovští  borci získávají  bez dotací sponzorů,  jsou úspěchy dvojnásobné. Je škoda, že ve Třebové motokros už nikoho nezajímá, vždyť tady měl motorismus takovou tradici.
Na závodech Třebováci  mají hodně fandů, ale ne ze Třebové. Motokrosové tratě nejsou daleko a na internetu se dá zjistit , kdy a kde se závody pořádají. Za našich mladých let jsme jezdili hodně kilometrů na motocyklové závody i na kolech fandit Třebovákům . Na závěr nezbývá , než klukům, jejich tátům za vynaložené finance a čas, rodinám za pochopení,poděkovat za celou  Českou Třebovou , za to, jak nás dobře reprezentují a popřát hodně zdraví bez „držkopádů „ v nové sezoně. Jen tak dál kluci!                 J.D.

O staré zašlé slávě českotřebovského motocyklového a automobilového sportu  se hovořilo na na setkání závodníků a konstruktérů "létajících strojů", které se uskutečnilo v restauraci U Synka v Rybníku v závěru listopadu 2012.  Na krásném setkání bylo konstatováno, že doba sedmdesátých a osmdesátých let byla sice chudá a měla spoustu nedostatků, ale přesto byla v České Třebové a jejím blízkém okolí doslova líheň a závodníků, konstruktérů, organizátorů a obecně obětavců, kteří motorům a děním kolem nich věnovali vše co mohli nebo co sehnali.  Je to období, na které se krásně vzpomíná a hlavně je spousta pamětníků a dokonce i dochovaných strojů.  Je to téma, kterému se zatím Českotřebovský zpravodaj prakticky nevěnoval a je tedy na čase toto napravit.