Stříbrné medaile v přehazované  pro kluky přípravky ze   Sokola II.

V přeboru Pardubického kraje skončilo družstvo T.J.Sokola České Třebové II  celkově na velmi pěkném II. místě v konkurenci dalších deseti družstev. V neděli  ráno,  24. března, jsme odjeli na poslední turnaj do jámy lvové ve Svitavách. Naše družstvo sice bylo na 1.místě po předchozích turnajích s náskokem 5-ti bodů, před družstvem Svitavy A, ale při horších výsledcích na dnešním turnaji by naši kluci teoreticky mohli odjet i bez medaile. A navíc jsme neodjížděli na turnaj v plné sestavě.
Chyběl nám jeden vysoký hráč, Ondra Batěk, který hrál ve stejnou dobu hokej za Pardubice v Kolíně -  jako brankář.  Musel ho nahradit méně zkušený,  ale vysoký Tomáš Kejduš, kterého musíme pochválit,  že se mu dnes dařilo více než jindy. Za nepřítomného Ondru byl kapitánem družstva " malý velký muž "  Šimon Horáček,  který často bodoval zkrácenými ulitými míči.  Utkání se nevyhrávají jen silou, ale i hlavou.  Podařilo se mu i několik "es" při podání.  Michal Kadlečík podal jako vždy velmi dobrý výkon - i on bodoval přímo z podání a někdy i v poli.  Výborně do družstva zapadl nový hráč Matěj Fric, který nemohl startovat na dřívějších turnajích pro lehký otřes mozku z bruslení. Matěj je  pro příští rok velkým příslibem,  kdy ještě v přehazované může startovat i s kamarádem Petrem Šlapalem ze Skuhrova.  Petr startoval už na více turnajích a osvědčil se jako spolehlivý hráč,  i když je zatím menší postavy.  Brzy bude "velký chlap"  a oslaví už desáté narozeniny. :-) Honza Štefek se snažil jako vždy a bodoval podobně jako ostatní.  Při hře se všichni vystřídali a dobře si zahráli.  Pro mladší hráče je to výborná zkušenost do dalších turnajů v příští sezóně přehazované.  Starší hráči se už začnou připravovat na první podzimní turnaje ve volejbalu.
V turnaji jsme vyhráli první utkání s družstvem Svitav C  -  19:6.  Pak jsme těsně ale překvapivě prohráli 11:13  s kluky z Geodézie Česká Třebová A ,  které jsme zatím vždy porazili. V tomto utkání je jenom škoda, že kluci neudrželi soustředěnost na utkání a po nevhodných vstupech nedaleko stojící trenérky, tak přišli o vítězství nejenom v tomto zápase, ale i jak se ukázalo v celém ročníku K.P. Pak naše kluci zvítězili nad Geodézíí ČT B  20:8.  Následovalo vítězství nad  B družstvem Svitav  18:9.  Překvapila nás i prohra s Lanškrounem A 13:14. Pak těsná prohra s Chvaleticemi  11:13 . Soupeři,  které jsme zatím vždy porazili.  Následoval nejtěžší soupeř A družstvo Svitav. Naše oslabené družstvo hrálo výborně a v očích soupeře bylo vidět obavy o výsledek utkání.  Těsně před koncem časového limitu byl stav 14:14, ale chvilka zaváhání nás stála vítězství a prohráli jsme 14:16.  Potěšilo přirozené uznání soupeřů,  kteří po zápase našim klukům řekli,  že byli opravdu dobří.   Následovalo dramatické utkání s Lanškrounem B,  který byl vždy silnější než Lanškroun A.  Už v druhém turnaji naši kluci s tímto družstvem remizovali 14 : 14.   Zbývající dvě družstva malých kluků - Choceň A  a  Choceň B  naše družstvo rychle přehrálo.  Celkově  5  vítězství  -  1  remíza   a   4  těsné prohry a páté místo na posledním turnaji (bohužel nejhorší umístění v turnajích letošního ročníku). To vše nás stálo 1. místo, ale přesto 2.místo v kraji je užasné.
Konečné pořadí KP v přehazované chlapců                                                                                                     
1. Svitavy A                                                    76 bodů
2. T.J. Sokol Česká Třebová II                       72         
3. Lanškroun B                                               68                                                                                                  
4. Chvaletice                                                   53                                                                                                 
5. Svitavy B                                                    48                                                                                                    
6. Geodezie – Sokol Česká Třebová A           34                                                                                                      
7. Lanškroun A                                               33                                                                                                 
8. Geodezie – Sokol Česká Třebová B           23                                                                                                  
9. Svitavy C                                                    15                                                                                               
10. Choceň A                                                 13                                                                                                          
11. Choceň B                                                   5
Předávání medailí sledovala ve Svitavách celá řada rodičů, prarodičů i sourozenců našich hráčů. Byla to příjemná podpora v hledišti. Rodiče překvapivě nakoupili i rychlé špunty s nealkoholickým šampaňským na malou oslavu medailového úspěchu.
Chtěl bych poděkovat všem hráčům, jejich rodičům i dalším příznivcům za celoroční snahu a podporu našeho týmu.  Pro dosažení lepších výsledků je třeba trénovat nejen na tréninku s vedoucími,  ale pracovat na své tělesné obratnosti a zdatnosti ve volném čase doma i jinde.                                                  Za českotřebovský volejbal a Sokol II  Miroslav Štorch - trenér přípravky