A už zase skáčeme - aneb  -
holky z Podhorky vyrazily do ,,světa“

Radka Provazníková a její kráska Evolet. 

V sobotu 23.2. jsme se probudili do bílé pohádky.  Letos zima se sněhem  opravdu  šetřila , takže bych jindy z této nadílky  měla radost.  Čekala nás však cesta za Hradec Králové na halové závody v Probluzi, což představuje nějakých 85 km.  Nejsem zrovna zkušený řidič a můj stařičký ,,pežotek“  není  stavěný na překonávání závějí.  Kdeže by se vzaly závěje u Hradce? Jo, to jsem si bláhově myslela, že se nemůže stát.  Ale už výjezd za Třebovou mě přesvědčil, že se bude jednat o cestu dobrodružnou. Že přeháním ? Ale kdež.  Do Hradce celkem dobrý.  Ale pak – musím říct , Krkonoše, Šumava a Přím-Probluz  jedno jsou.  Občas jsem myslela , že tou peřinou ani neprojedem, a když mi ve čtyřicítce začalo auto lítat ze strany na stranu (a řeknu vám, všechny ty moudré řeči, že nemám prudce točit volantem, šly v té chvíli stranou), má spolutrpitelka Radka chtěla vystoupit. Nakonec  jsme se bez úhony doploužily k hale.
,,To bude dobrý,“ chlácholila jsem roztřesenou Radku, ,,než pojedeme domů, buď sníh roztaje ,nebo ho silničáři prohrnou .“  Radka na mě koukla poněkud nedůvěřivě a pak už jsme vláčely deky , židličky a psy k prezenci. No vlastně, vláčena jsem byla já, protože Růža, unavená 1,5 hod cestou , radostně vyrazila prozkoumat všechny pachy a stopy. Vůbec nebrala v potaz  moje zoufalé výkřiky jako : ,,Pomalůůů! Stůj!  Čekéééj !“ atp.  Nakonec  jsme se usadily, zaregistrovaly, obhlédly co, kde a jak tady chodí a už nás pořadatelé hnali na prohlídku trati. Musím říct, že oba parkury  byly pro trochu pokročilejší  začátečníky agility jak šité na tělo.  My – tedy já + Růženka – jsme se zas tak moc nepředvedly. První běh až na nešťastnou vysílačku ( Růženka je přesvědčena, že když se pro mne bude vytrvale vracet a štěkotem mi bude nadávat, svůj šnečí  poloklus změním v trysk), byl bezchybný ( vyšlo z toho 3.místo) . Ale druhý byl katastrofa. Růža ztratila všechnu trpělivost a snažila se mne popohnat nejen štěkotem, ale i neustálým pobíháním kolem mne. Ve snaze zrychlit jsem nakonec  udělala hrubou chybu ve vedení a bylo ,,vymalováno“.
Naše kamarádka Edulka pod vedením Radky si doběhla pro krásné druhé místo + stejné umístění v součtu. Po nezbytném fotografování a venčení  ,,holek“  jsme zabalily saky paky a vyrazily na cestu k domovu.  Můj předpoklad , že odpoledne bude lépe, se ukázal jako naivní. Nejenže byly návěje zas, ale úseky zaváté silnice byly podstatně delší . Místy jsme jely třicítkou a odhadovaly, kde ta silnice asi je.  No – tento článeček je důkazem, že jsme nezahynuly bídnou smrtí umrznutím v závěji. Dokonce jsme dorazily bez úhony- i když chybělo jen pár centimetrů a byly bychom sklouzly do příkopu. Radka s úlevou, kterou se ani nesnažila skrývat, vystřelila z auta . Já ještě pár kilometříků popojela do České a po vyložení věcí jsem se zapřísahala, že v zimě už  NIKDY  VÍC !!
 V neděli jsem doháněla domácí práce a  večer jsem zasedla k internetu, abych zjistila, kam bychom si mohly jet zaskákat. ….
 
Růženka sleduje dění na parkuru.                                                         Copak máš v ruce ?
                                                                                                              Mohla bys mi alespoň talíř hodit, abys tu tak
                                                                                                              zbůhdarma nestála
 
Soňa Šmajzrová s kníračkou Donigara Gloria Leones

Ve stejný den  23.2.si vyjela  na závody i naše kamarádka Soňa Šmajzrová. 
Jen ne na agility, ale na poslušnost podle ZZO. A pěkně nás trumfla!
Se svou kníračkou Tarou ( Donigara..atd) VYHRÁLA !!
(Je příjemné, když to agiliťák natře klasikům - o to víc, když je NÁŠ!)
Plné zážitků jsme pak půlku tréninku rozebíraly,
jak se komu vedlo a jak jsme se každá vypořádala
s náročnými sněhovými podmínkami.
Helena Chrastilová
 
ZKO  Podhorka  Česká  Třebová  vás zve
27.4.  do  svého  areálu   na  PODHORSKÝ  ČAROSKOK

 

Zaběhat si  jump  a agility mohou úplní začátečníci , pokročilí i závodníci. Pokud máte pejsana  MINI či MAXI, stačí napsat, upravíme výšku překážek .

Propozice najdete na facebooku Agility Podhorka a www.podhorka.org