Českotřebovská Základní umělecká škola postupuje dále úspěšně v Národní soutěži Základních uměleckých škol.

V Okresních i Krajských kolech si vedli žáci ZUŠ velmi dobře. 

O úspěchu soutěžících na elektr. klávesové nástroje jsme již informovali.  Výsledky byly uvedeny v minulém příspěvku. Soutěžilo se i v dalších oborech a naše školy si vedla skutečně znamenitě, z čehož máme samozřejmě velikou radost. Příprava soutěžních programů je velice náročná, jak časově, tak i odborně. Proto je třeba si náležitě vážit vedle žáků, především jejich učitelů.  Následující výsledky vás jistě přesvědčí. Ve středu 20.února 2013 se uskutečnilo Okresní kolo soutěže ve hře na akordeon. Pořadatelem byla ZUŠ Choceň. V této soutěži měla naše škola soutěžící Radku Mikuleckou, která získala pod vedením p.uč. Ludovíta Štarka 1.místo ve IV.kategorii.

 

Ve Vysokém Mýtě proběhlo 7.3. 2013 Krajské kolo v oboru Komorní hra s převahou dechových nástrojů. Naši školu reprezentoval v tomto kole Saxofonový kvintet v kategorii IVa, pod vedením p.uč. Mgr. Milana Špičáka. Soubor získal 1.místo s postupem do Ústředního kola v Liberci.
V úterý 20.3.2013 proběhlo v ZUŠ Pardubice – Havlíčkova Krajské kolo v oboru Komorní hra s převahou smyčcových nástrojů. Paní uč. Jitka Nováková připravila soutěžní vystoupení Barokního tria v kategorii 1/5 ve složení: Martina Mikulecká – housle, Klára Petrásová – flétna a Martina Plocková – klavír. Děvčata získala krásné 2. místo.

Rád bych na tomto místě poděkoval všem soutěžícím a jejich učitelům za vzornou reprezentaci naší školy i města Česká Třebová a popřál našemu saxofonovému kvintetu hodně úspěchu v Ústředním (Celostátním) kole.   

 

Další akce školy v dubnu


V pondělí 15.4.2013 a ve středu 17.4.2013se uskuteční v Koncertním sálku ZUŠ na Tyršově náměstí výchovné koncerty pro Mateřské školy. Začátek bude vždy v 9.30 hod.

Na těchto koncertech vystupují převážně mladší žáci naší školy, aby měli věkově blíže k dětem z MŠ. Program je prokládán krátkým představováním účinkujících i jejich hudebních nástrojů. Děti z MŠ jsou také citlivě zapojovány do probíhajícího programu.

Po ukončení tohoto malého koncertu jsou děti pozvány k prohlídce školy, během které si mohou v doprovodu našich učitelek prohlédnout některé učebny Hudebního oboru, taneční sály, výtvarný a keramický ateliér, divadélko Literárně dramatického oboru.

Na tuto akci pak navazuje, většinou v průběhu června, návštěva našich učitelek ve všech českotřebovských Mateřských školách, které provádějí již podrobnější výběr dětí na základě jejich zjištěného hudebního nadání. Děti často přítomné učitelky poznávají, pamatují si je právě z výchovných koncertů a proto jsou mnohem otevřenější. Vybrané děti pak obdrží pro své rodiče letáčky, kde je vysvětlen další postup při přijímání jejich dětí do ZUŠ.            

Tento systém se nám velmi osvědčil, je oblíbený jak u učitelek MŠ, tak u rodičů.  

        

Ve středu 10.4.2013 v 19.00 hodin proběhne v Malé scéně oblíbený koncert s názvem  „Hrajeme doma“.

 

MgA. Bohuslav Mimra řed. ZUŠ. Č.Třebová