Juniorky vyhrály krajský přebor                                           


V neděli 10.3.2013 juniorky TJ Sokol Česká Třebová II. nastoupili k nejdůležitějšímu dvojutkání sezony a přivítaly na domácím hřišti družstvo Moravské Třebové. Důležitost dokazoval fakt, že obě družstva se mohla stát přeborníkem kraje a získat možnost hrát kvalifikaci do první ligy juniorek pro příští sezonu.  

 

TJ Sokol Česká Třebová II. – TJ Slovan Moravská Třebová                   3:0 (17,15,15)

Již před tímto zápasem byla na našem družstvu vidět odhodlanost poprat se o celkové vítězství v krajském přeboru. Zodpovědný přístup všech hráček k rozcvičení před zápasem rozehnal i poslední zbytky nervozity a na hráčkách bylo vidět, že se na přímý boj o přeborníka kraje vysloveně těší. Po vyhraném losování o servis jsme do utkání vstoupily dvěma esy nahrávačky Dvořákové a bylo vidět, že se družstvo uklidnilo a začalo předvádět nejlepší výkon sezony. Začala bezchybně fungovat obrana, dirigovaná liberem Sýkorovou a dařilo se proměňovat útočné akce. Pokud soupeř dokázal reagovat, tak ve většině případů pouze míči zadarmo a vlastně celý set se jenom bránil útočné hře našeho družstva. Ostatní dva sety měly podobný charakter a na soupeři byla vidět narůstající bezmocnost jakkoliv zápas otočit ve svůj prospěch a celý zápas se stal jednostrannou záležitostí domácího družstva. První polovina cíle byla splněna, ale ještě byl před námi druhý zápas, kde k jistotě titulu byla potřeba uhrát alespoň dva sety.

 

TJ Sokol Česká Třebová II. – TJ Slovan Moravská Třebová                    3:0 (22,18,18)

Druhý zápas začal bojem o první set. Soupeři se povedlo několik dobrých zákroků v poli a tyto zákroky podpořil dobrým útokem a dlouho nebylo o vítězi prvního setu rozhodnuto. V koncovce setu se podařilo vybojovat několik důležitých bodů, odskočit soupeři na několik míčů a tento náskok již děvčata udržela a dovedla první set k vítěznému konci. V začátku druhého setu si opět naše děvčata vybojovala náskok, který si donesla až do koncovky druhého setu a opět soupeři nedovolila nějakou zápletku. V těchto chvílích soupeř již působil značně rezignovaně, protože si začal uvědomovat, že se mu vzdaluje vidina výhry krajského přeboru. Ve třetím setu dostala příležitost i lavička a celý zápas dospěl do pohodového konce.

Hodnotit vynikající výkon našeho družstva a vyzdvihovat v tuto chvíli některou hráčku je velice těžké. Přesvědčily se, že pokud vloží do hry spolu s uměním i srdce a bojovnost, jsou schopny odehrát i míče, po kterých se donedávna pouze dívaly. Obrannou herní činnost, její organizaci a příjem soupeřova podání zvládlo na výbornou naše libero Sýkorová, která se na tomto postu lepší každým odehraným utkáním. Stejně jako po celou sezonu si s nahrávkou na jedničku poradila Dvořáková, kterou podpořila výborným servisem i hrou v poli, kde dokázala zachránit i zdánlivě ztracené míče. Obě blokařky dokázaly zablokovat velké množství útoků soupeře, Kopečná k tomu přidala i vysoké procento úspěšných útoků, hlavně v rozhodujících momentech. Na druhé blokařce Horáčkové byla vidět mírná indispozice, způsobená zraněním zad, ale i ona odvedla nadprůměrný výkon, tak jako po celou sezonu, přidala důležité body chytrou hrou v útoku, doplněné výborným podáním. Do ideální hrací pohody se po zdravotních problémech v průběhu sezony dostala Voclová, která si dokázala poradit s bloky soupeře a střídala technické údery s razancí. Na druhém smečařském postu příjemně překvapila naše nejmladší hráčka Veselá svou nebojácností v útoku, kterou podpořila i obrannou hrou a zvládnutým příjmem. Na postu univerzální hráčky nastoupila Pecháčková a přidala se svým výborným výkonem k celému družstvu. Opět pochvala za servis a hru v poli, kde dokázala posbírat i těžké míče. Do hry zasáhla i střídající Turková, která zapadla do výkonu celého družstva a několika dobrými zákroky družstvo podržela. Pokud děvčata zopakují tento výkon i v kvalifikaci, potom se v další sezoně můžeme těšit na I. ligu juniorek, kterou velká většina může hrát ještě minimálně následující dva roky.  
Nesmíme zapomenout i na diváky, kteří se na tomto úspěchu podíleli nemalou měrou a vytvořili v naší hale neskutečnou kulisu, kde občas nebylo slyšet vlastního slova a doslova hnali naše děvčata za každým míčem. Ty se jim za povzbuzování i během celé sezony odvděčily tím nejlepším způsobem.
Za Českou Třebovou hrály: Klára Dvořáková, Linda Horáčková, Kristýna Kopečná, Radka Voclová, Michaela Sýkorová, Natálie Pecháčková, Anna Veselá, Kristýna Turková.  Trenér: Martin Knížek