V neděli 3.3.2013 kadetky TJ Sokol Česká Třebová II. zajížděly do Znojma, kde chtěly potvrdit svoje vedení ve skupině. Opět řádila marodka a antibiotika, ale nakonec jsme odjeli v sedmi hráčkách a nemuseli se bát zranění a nedohrání zápasu.  
 
TJ Sokol Česká Třebová II. – PSK Pegas Znojmo                         3:1 (18,-20,26,17)
Soupeř nás přivítal v tělocvičně s klouzavými parketami a s akustikou, kde nebylo slyšet vlastního slova. Děvčata se ovšem nenechala rozhodit a první set zvládla v pohodě i díky kvalitnímu servisu většiny hráček. Druhý set opět odhalil naše slabá místa, soupeř přitlačil na servisu a nám začal utíkat příjem, který naše družstvo doslova honilo po celém hřišti. S tím samozřejmě souvisel i špatný útok a výsledkem byla celkem jasná prohra v tomto setu. Další set byl vyrovnaný až do koncovky, kde opět nezafungoval příjem a odevzdáním míčů zadarmo si soupeř vybudoval menší náskok. V tu dobu se ukázaly větší zkušenosti našeho družstva a po dvou odvrácených setbolech úspěšným útokem ukončilo tento set. V dalším setu si hned na začátku naše družstvo vybudovalo náskok, který v koncovce setu ještě zvětšilo a v pohodě ukončilo celý zápas.
 
TJ Sokol Česká Třebová II. – PSK Pegas Znojmo                         3:1 (13,21,-16,22)
Odpolední zápas první dva sety vypadal, že děvčata chtějí být brzy doma. Dařila se hra v poli, na podání a většina zadarmo odevzdaných míčů soupeře končila naším úspěšným útokem. Nástup do třetího setu opět vlažný, že se nemůže nic stát a soupeř se porazí sám. Ale výsledkem byl náš asi nejhorší výkon v letošní sezoně. Úspěšné příjmy by se daly spočítat na prstech jedné ruky a naopak soupeř nás několikrát zablokoval, přidal úspěšný útok a výsledkem byl výprask 16:25. Podobná situace pokračovala i v dalším setu, ale v koncovce soupeř povolil, naše děvčata toho dokázala využít a ukončit se ziskem tří bodů i toto utkání.
            V obou utkáních si svoje opět odehrála nahrávačka Dvořáková, kterou nerozhodil ani lyžařský výcvik, ani dva odpískané nečisté údery. Smečařky odehrály potřebné body a doplnily je svým výkonem i obě blokařky. Neztratila se ani lavička, která dobře zapadla do výkonu celého družstva. Výborný dojem z dvojutkání trochu kazí horší příjem v některých fázích zápasu a zmatky v obraně, kde se stále ještě nedaří potřebně číst hru soupeře v útoku.   
Za Českou Třebovou hrály: Klára Dvořáková, Linda Horáčková, Kristýna Kopečná, Radka Voclová,  Lenka Sedláčková, Nikola Malá, Anna Veselá.   Trenér: Martin Knížek

 

Kadetky v předchozím soutěžním víkendu hrály doma

V sobotu 16.2.2013 kadetky TJ Sokol Česká Třebová II. přivítaly na domácím hřišti družstvo z Uherského Hradiště. Byla to utkání o první místo ve skupině a po delší době bylo naše družstvo kompletní.  
 
TJ Sokol Česká Třebová II. – TJ Slavia Uherské Hradiště                         3:1 (17,18,-23,19)
            První dva sety odehrané v pohodě, našemu družstvu se dařilo ve všech herních činnostech a soupeře jednoznačně přehrávalo. Ve třetím setu dostala příležitost lavička a v koncovce se nepodařilo zakončit několik slibných akcí a soupeř tento set dotáhl do vítězného konce. I tady se projevila stará bolest našeho družstva, spočívající ve větším počtu nevynucených chyb. Do dalšího setu děvčata nastoupila s odhodláním nedovolit uhrát soupeři další set a dovést utkání do pátého zkráceného setu. Zlepšeným výkonem se jim to podařilo a čtvrtý set úspěšnou koncovkou ukončily celé utkání.
 
TJ Sokol Česká Třebová II. – TJ Slavia Uherské Hradiště                       3:1 (12,-22,19,19)
            Odpolední zápas se podobal předešlému. První set odehraný v pohodě, ale ve druhém zase velký počet zbytečných chyb, ke kterým se přidal i velký počet zkažených podání a set nemohl skončit jinak než naší prohrou. V dalších dvou setech naše družstvo i díky svým zkušenostem ovládlo hřiště a nedalo soupeři sebemenší šanci na zvrat, když v obou setech si vytvořilo hned od začátku potřebný náskok a ten si udrželo až do konce utkání.
            V obou utkáních si vysoký standart udržela naše nahrávačka Dvořáková, doplněná výkony ostatních hráček. Škoda jenom některých zbytečných chyb při míčích zadarmo, které kazí celkový herní projev družstva. První utkání s námi odehrála posila z Ústí nad Orlicí Marťa Drymlová, na které byla znát určitá nervozita a nerozehranost po nemoci, ale při její tréninkové píli bude pro toto družstvo přínosem.   
Za Českou Třebovou hrály:
Klára Dvořáková, Linda Horáčková,
Kristýna Kopečná, Radka Voclová, Lenka Sedláčková,
Nikola Malá, Anna Veselá, Marťa Drymlová.
Trenér: Martin Knížek