Českotřebovský deník 83/2013 (5.4.)                                      

Pronajmu nebytové prostory v hale v Borku v České Třebové - ideální pro parkování - autodopravu (kamiony, přívěsy, lodě apod.), anebo možnost skladování. Informace na tel. 774 240 331.

Program "Vaše volba" může přinést České Třebové nový bezpečný přechod  Opět budeme hlasovat !!!

Vaše volba 2013“je program financovaný ČEZm a.s., ve kterém v letošním roce osvětlíme rizikové přechody v ČR. V České třebovébyl vybrán jeden rizikový přechod pro chodce – konkrétně přechod na ulici Dr. E. Beneše u křižovatky s ulicí s ulicí Masarykova. Tento přechod je součástí seznamu 70 rizikových přechodů v ČR, které z hlediska bezpečnosti silničního provozu nutně potřebují osvětlit. Tento seznam vypracovala jednotlivá krajská ředitelství policie ČR v březnu 2013 pod záštitou Policejního prezidia České republiky. V rámci projektu „Vaše volba 2013“ vyzveme v dubnu veřejnost k hlasování pro přechody, které následně osvětlíme. V každém ze sedmi regionů ČR (dle distribučního členění ČEZ) bude veřejnost vybírat ze seznamu 10 přechodů. Spolu s doporučením odborné komise takto vybereme 5 přechodů v každém z distribučních regionů, tedy celkem 35 přechodů napříč Českou republikou. Všechny tyto vítězné přechody budou následně osvětleny za finančního přispění Skupiny ČEZ. Město, kterému vítězný přechod náleží, takto získá přímou finanční podporu od Skupiny ČEZ na kompletní osvětlení či přisvětlení dle aktuálního stavu a platných norem.
Největší šanci na nové bezpečné osvětlení přechodu pro chodce budou mít taková města a obce, která v rámci projektu „Vaše volba 2013“ získají co největší podporu laické i odborné veřejnosti a hlasování podpoří sami starostové. To je také důvod, proč se na Vás nyní obracíme s žádostí o Vaše zapojení do zmiňovaného projektu. Jsme připraveni Vám poskytnout propagační materiály k oslovení Vašich občanů, aby pro váš přechod hlasovali. Hlasování bude probíhat na www.cezregiony.cz od 10. 4. 2013.
 

Dobrý den Pane Mikolecký, omlouvám se za nechutnost, kterou Vám posílám, ale velice bych byl rád, kdyby si to naši spoluobčané České Třebové zapamatovali, že park není veřejné WC pro pejsky! Pokud máte možnost to uveřejnit a něco tím ovlivnit, budu Vám moc vděčný. Děkuji.  Občan České Třebové

 

No coment.....


Řetůvanko, díky za příjemný večer  

V pátek 29. března připravila dechová hudba Řetůvanka pro všechny milovníky dobré dechovky krásný zážitek.  Nabídce na koncert jsme neodolali a vyrazili do Třebové na koncert. Dobře jsme udělali. Dechovka nám hrála pěkně od podlahy známé skladby a lidové písničky. V září jezdíme do Uherského Hradiště na Slovácké slavnosti vína a tam vždy obdivujeme co mladých hraje v moravských kapelách. Tentokrát bylo co obdivovat i u Řetůvanky. A byl to opravdu radostný pohled. mladé a velmi mladé muzikantky a muzikanty. Milá Řetůvanko, ať vám to stále tak dobře hraje a zpívá! Těšíme se na Vás 8. června v Řetůvce!  Rouskovi, Kozlov