Českotřebovský deník 91/2013 (13.4.)                                    

Požár na skládce v Třebovici vypadal hrozivě

V pátek 12. dubna v 19.01 hodin byl na operační a informační středisko hasičů oznámen požár skládky v Třebovicích. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Ústí nad Orlicí a Lanškrouna. Dále byly povolány jednotky dobrovolných hasičů z Třebovic, České Třebové, Parníku-České Třebové, Rybníku, Lanškrouna a také jednotka hasičů Správy železniční dopravní cesty Česká Třebová. Jednalo se o skládku pneumatik. Rozsah požáru byl přibližně 20×50 m. Hořely pneumatiky skladované do výšky zhruba 1,5 m. V blízkosti požáru vedla jednokolejná železniční trať pro nákladní dopravu.
Řídící důstojník nechal v místě požáru snížit rychlost vlaků na minimum. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 19.44 hodin. Na místo se dostavil i majitel, který zajistil bagr pro následné rozhrabování zasažené části skládky. Hasiči skládku prolévali vodou, aby nedošlo k opětovnému rozhoření. Velkou část pneumatik se podařilo před plameny uchránit. Požár skládky hasiči zlikvidovali v 20.55 hodin. Dle slov majitele skládky ke škodě pravděpodobně nedošlo.                                                                                                                          Fotografie Michal Janza www.pozary.cz
Další akce požárníků výjezdového vozidla SŽDC, zdravotníků a policistů byla v sobotu 13.4. dopoledne v Brožíkově ulici, kde bylo třeba likvidovat problémy spojené se špatnou funkcí plynového spotřebiče, naštěstí bez velkých zdravotních následků. Zásah odborníků na místě trval asi dvě hodiny.
 
Přátelé Ing. Jaromíra Šlemra uctili jeho památku 

a připomněli jeho nedožité devadesátiny. Stalo se v sobotu 13.4. odpoledne ve společenské místnosti turistické ubytovny firmy RAZPO v Kozlově. Slavnost se uskutečnila přesně podle plánu, který velmi detailně připravil nedávno zesnulý oslavenec. Jeho jménem  také přivítala všechny přítomné dcera Jaromíra Šlemra Ivonna. Příslušníci rodiny připravili videoprezentaci s fotografiemi ze života Jaromíra Šlemra, četly se Šlemrovy básně, jeho dopisy. Vzpomínalo se na jeho spolupráci s českým rozhlasem, na působení v divadle, ve skautu, na jeho knížky... O příjemné prostředí se vzorně postarali manželé Peterkovi.
 
 
STARŠÍ ŽÁCI SOKOLA II  NA VÍTĚŽNÉ VLNĚ V MISTROVSKÝCH UTKÁNÍCH

Jedny z posledních turnajů odehráli starší žáci T.J.Sokola Česká Třebová II v Pardubicích a Hradci Králové. V Pardubicích si připsali naši hráči teprve druhou porážku do mistrovské tabulky oproti třem vítězstvím. V Hradci Králové si poradilo družstvo se svými soupeři ve všech třech hraných zápasech. Potěšitelné je, že se v družstvu pomalu zabydlují hráči, kteří začali se svoji volejbalovou kariérou teprve nedávno.
 Družstvo čeká ještě poslední turnaj a poté se hráči budou již připravovat na základní skupinu Mistrovství České republiky, která se hraje v Brně. Upřímně řečeno vyfasovali jsme extrémně těžkou  skupinu ze které postupují do finále pouze tři první družstva. Favority určitě nejsme, ale hned po skončení Krajského přeboru se hráči začnou intenzivně připravovat na utkání proti družstvům převážně sportovních center mládeže z Brna, Českých Budějovic, Jihlavy, Prahy a Plzně.
Výsledky K.P. – Pardubice:
T.J.Sokol Česká Třebová II  -   VK Choceň                           2:0  (14, 23)                                               
T.J.Sokol Česká Třebová II  -   VK Hronov                           2:1  (-22, 18, 7)                                               
T.J Sokol Česká Třebová II  -   Sokol Třebechovice p.O.      2:0  (10, 10)                                 
T.J.Sokol Česká Třebová II  -   TJ Sokol Pardubice               0:2  (-21,-18)
Výsledky K.P. – Hradec Králové
T.J.Sokol Česká Třebová II  -  Sokol Třebechovice p.O.        2:0   (9,10)                             
T.J.Sokol Česká Třebová II  -  Hradec Králové B                   2:0   (13,20)                                               
T.J.Sokol Česká Třebová II  -  VK Choceň                            2:0   (22,20)

Tabulka:

p.

 

družstvo

utkání

V

P

K

sety

míče

body

1.

 

TJ Sokol Česká Třebová II

13

11

2

0

23:5

659:463

24

2.

 

TJ Sokol Pardubice I.

13

11

2

0

23:7

662:572

24

3.

 

VK Hronov

13

8

5

0

20:12

667:583

21

4.

 

Volejbalový klub Choceň

13

7

6

0

16:14

654:565

20

5.

 

TJ Slavia Hradec Králové B

13

2

11

0

4:22

476:595

15

6.

 

TJ Sokol Třebechovice pod Orebem

13

0

13

0

0:26

310:650

13

 

Českotřebovský volejbal a Sokol II reprezentovali:  Martin Blažek, Lukáš Vašina, Adam Král, Robin Nováček, Franta Stránský, Tomáš Strnad, Dan Jaško                                                     Lubomír Vašina