ČESKÁ TŘEBOVÁ MÁ OPĚT VOLEJBALOVOU EXTRALIGU                                       

Všeho čeho mohli volejbalový kadeti v letošní sezoně dosáhnout, se povedlo. Po jednoznačném vítězství v mistrovské soutěží a v českém poháru se o tomto víkendu hrála v Chomutově kvalifikace o extraligu kadetů. Jediný a nejvyšší cíl pro letošní sezonu byl postup do naší nejvyšší soutěže a tento cíl se podařil bezezbytku vyplnit. T.J. Sokol Česká Třebová II má extraligu, obrovský úspěch všech, kteří se okolo volejbalu motají od hráčů samotných přes trenéry, oddílové bafuňáře až po všechny co českotřebovskému volejbalu fandí.
Závěrečná příprava probíhala zhruba tři týdny, i když trochu ve stižených časových podmínkách (od nového roku jsme museli kvůli financím zrušit několik tréninkových hodin týdně), ale zodpovědný přístup jak v docházce, tak v samotném tréninku byla od všech příkladná. Celá příprava byla zaměřena na vybroušení základních herních činností a součinnosti hráčů v šestkách. Velký důraz byl kladen na servis, který se za tu dobu markantně vylepšil hlavně ve své stabilitě, razantnosti a přesnosti. Samozřejmou věcí byla i kondiční příprava zaměřená na výbušnou sílu dolních a horních končetin. To vše se nakonec vyplatilo a na kvalifikaci jsme odjížděli jako sebevědomí tým, ale s pokorou k soupeři.

 

Do Chomutova – Jirkova, kde se kvalifikace hrála, odjíždělo družstvo vlakem a s velkým předstihem, aby byl čas na odpočinek, kvalitní rozcvičení a shlédnutí zápasu našich soupeřů. Mimo naše družstvo bojovalo o extraligu ještě dalších pět kvalitních soupeřů: Aero Odolena Voda, VK Žatec, VK Ervěnice, Pegas Znojmo a Sokolov (s tím jsme se setkali již v ČP).
V jednom dni jsme odehráli utkání s VK Ervěnicemi (padající s extraligy) a Sokolovem. Vítězství nad těmito družstvy nám zajišťoval přímý postup. Družstva na druhém a třetím místě měla ještě možnost hrát v dodatkových zápasech o postup ve druhém dni.
Samotné zápasy měly stejný průběh. Výborný vstup jak do zápasu, tak do každého setu převyšovali jsme soupeře ve všech herních činnostech, ale to co nám především šlo, byl servis, kterým jsme soupeře tlačili a měli jsme tak obrovskou výhodu na obraně. Bylo to znát i na zablokovaných míčích, kolikrát soupeř nebyl schopen dostat míč na naši polovinu hřiště. Za zodpovědnou a obětavou hru je potřeba poděkovat celému kolektivu družstva kadetů nejenom za postup do extraligy, ale i za celou letošní sezonu.

Zápasy kvalifikace a výsledky:

T.J. Sokol Česká Třebová II - VK Ervěnice - Jirkov      3 : 0       (25:13, 25:20, 25:13)      54 min.

T.J. Sokol Česká Třebová II - VSK ISŠTE Sokolov     3 : 0       (25:16, 25:17, 25:16)      69 min.

Českotřebovský volejbal a Sokol II reprezentovali:

Pavel Kubíček, Lukáš Macho, Jindřich Chudý, Radek Vondráček, Lukáš Vašina, David Čtvrtečka, Lukáš Chudý, Adam Neubauer, Adam Král, David Neubauer, Tomáš Král a kapitán družstva Jakub Řehák.

Úspěchy družstva kadetů v sezoně 2012/2013:

-          1. místo v Krajském přeboru I. třídy

-          1. místo v Českém poháru

-          Postup do extraligy kadetů

Družstvo se podílelo na:

-          1. místě v okresní anketě o nejlepší družstvo mládeže

-          Vyhlášení nejlepšího kolektivu na předávání cen Města Česká Třebová sportovcům

-          Vyhlášení mezi nejlepšími kolektivy Sokola župy Pippichovi – východočeské

-          Upevnění a potvrzení statutu - Sportovní základny mládeže ČOS jako jediného chlapeckého družstva v ČR.

Za českotřebovský volejbal a Sokol II Lubomír Vašina