Florbal: v OT skončila sezóna - shrnutí                                          


O posledním dubnovém víkendu uzavřela všechna družstva klubu posledními zápasy sezonu. V takřka všech kategoriích se nám dařilo a dá se celkově hovořit o další velmi úspěšné sezoně. Nastavený směr a nová koncepce, začíná přinášet první sladké plody.
Elévové a přípravka:
Velká skupina dětí pilně trénuje a učí se prvním dovednostem s hokejkou, ale hlavně sportovat, smát se a bavit všeobecným sportem.
Mladší žáci:
Velká část dětí odehrála svoji první sezónu, obrovský zájem v této kategorii nám dělá velkou radost. Máme 4 samostatné skupiny, děti jsou šikovné a hrají s velkou chutí. I přes oblačno s výsledky se dá považovat vše za povedené. Starší hráči předváděli své kvality a nováčci nadšení.
Starší žáci:
Vicemistr Pardubického Kraje. Zúročené zkušenosti, šikovní hráči, nadšení ze hry. Jediný tým, před kterým se kvalitou museli žáci sklonit, byl soupeř z Litomyšle. Jeden vyrovnaný, jeden nepovedený, a třetí bez proměněných šancí nakonec znamenal pro kluky druhé místo o tři body.
Dorostenci:
Nově složený tým, minimum zkušeností, obrovská chuť a skvělá parta. Takto se prezentoval tým dorostenců. Do vánoc dokázal získat pouze 7 bodů a i přes vyrovnané zápasy byl poslední v tabulce. Výrazná změna v druhé části sezony, obrovská chuť a hlad po vítězství… vše si sedlo kam mělo a mistrovský titul s bojem o nejvyšší soutěž byl příjemnou tečkou za povedenou sezónou.
Junioři:
Velmi zkušený tým, s předsezonním cílem postupu do druhé ligy. Bohužel tento výsledek se nepovedl a na posledním turnaji dokonal svůj zmar a obsadil až konečné třetí místo. I tento výsledek nepatří k nejhorším a kluci v dalších sezonách určitě zabojují o lepší umístění.
Žákyně:
Stále se rozšiřující tým dokázal projít sezonou žákyň bez jediné porážky. Velký herní posun a nadšení se zlepšovat provázelo holky celou sezonou.
Dorostenky:
Nové družstvo a obrovský herní posun se dá říct o této kategorii v letošní sezoně. Velmi mladý tým bojoval a předváděl dobré výsledky. I když jim bronzové umístění uteklo o jediný bod, musejí být děvčata velmi spokojená. Několik hráček se blýsklo na krajských výběrech a v dalších sezonách o nich ještě uslyšíme.
Ženy:
Generační obměna v týmu žen přinesla mnoho vyrovnaných výsledků, ale bohužel také několik velmi trpkých porážek. Začátek sezony byl spíš seznamovací a po loňském úspěchu nedokázal naplnit očekávání. Holky postupně dokázaly bojovat a obrat o body týmy z vrchních příček tabulky, ale s týmy nejslabšími a nejhoršími to nedokázaly. V obrovsky vyrovnané tabulce nakonec obsadily až deváté místo a další sezoně mají rozhodně co napravovat.
Veteráni:
Tým veteránů se baví florbalem, sportuje a prohání svoje prací unavená těla po palubovce jednou týdně, aby pánové nezapomněli rychlejší pohyby. Dobrá nálada a pohoda při hře vystihuje toto družstvo.
 
A co bude dál? Dál bude další sezona…
Její přípravy jsou již nyní v plném proudu a po zaslouženém odpočinku začneme další a to již jedenáctou sezonu v dresu OT! A jak bude úspěšná? To se uvidí na konci dubna v příštím roce…
V letošním roce jsme se zcela jistě stali největším sportovním klubem (cca 230 aktivních sportovců do 18 let a 70 nad 18let) v našem krásném regionu Orlicko Třebovsko a ukázali jsme, jak je snadné se povznést nad hranice měst a vytvořit regionální fungující klub.
Velké díky patří všem hráčům za jejich výkony, nasazení a hlavně chuť sportovat! Samozřejmě děkujeme rodičům a fanouškům co nás podporovali a pomáhali plnit naše sny a cíle. A v neposlední řadě patří obrovské díky všem našim sponzorům a partnerům, bez kterých se v dnešní době jen těžko dá sportovat.
Autor: Typl Jiří

 

Dorostenci OT mistři Pardubického kraje                      


Na nedělní odpoledne si schovali naši dorostenci jeden z nejdůležitějších zápasů sezóny. Dohrávali poslední zápas soutěže s pikantním přízviskem „O titul mistra pardubického kraje“. Tým Chrudimi měl před tímto zápasem shodně bodů a právě v posledním zápase se rozhodlo o vítězi soutěže.

Do zápasu jsme vstoupili v takřka kompletní sestavě (scházel pouze Vojta Typl, Olda Ezr a Honza Skotálek) a při rychlé hře na tři řady udávali tempo zápasu. Velmi nebezpečného hráče soupeře se nám dařilo hlídat a postupně jsme navyšovali skóre až na příjemných 5:0. Ke konci druhé třetiny přišel krátký výpadek a ten dovolil soupeři skórovat a podpořil Chrudimskou snahu v třetí části zápasu o zvrácení výsledku. Několik velmi hloupých a chyb a jedno nepochopitelné vyloučení pomohlo soupeři ke korigování výsledku na jednobrankový rozdíl. Závěrečný nápor soupeře jsme ale skvěle ustáli, soupeře hlídali a co prošlo, pochytal ve skvělé formě chytající Štěpán Jiroušek.

Na tento tým by na začátku sezony nikdo nevsadil. Do vánoc předváděl slabé výsledky a držel předposlední příčku v soutěži. Tým se skládal za pochodu, do týmu se vrátila skupina odchovanců, co dvě sezóny neokusila soutěžní zápas a i když pro ně byl začátek velmi těžký, tak své kvality předvedli a někteří dokázali tým táhnout k vítezstvím! Poctivé trénování a chuť se zlepšovat dovedlo kluky k vysněnému cíli!

V sobotu 27. 4. se kluci pokusí na závěrečném turnaji probojovat do nejvyšší celostátní soutěže a potvrdil své kvality.

 

Sestava vítězného týmu:

Brankáři:

Štěpán Jiroušek Vojta Typl Ondra Novotný

Obránci:

Honza Kulhavý  Ondra Ferkl  Vojta Fiala  Tomáš Jukl  Pavel Horák  Tomáš Dryml  Vojta Vondra  Jirka Marek

Útočníci:

Patrik Jurco (C)  Honza Horák  Matěj Tesař  Tomáš Langer  Pavel Petraš  Jakub Marek  Petr John  Vašek Provazník  Jirka Blaho 

Pavel Jaroš Olda Ezr  Honza Skotálek

Trenér:   Jirka Typl