Březnové zpravodajství z juda

 

Mezinárodní turnaj Vocklabrueck, Rakousko

Dne 2.3.2013 se v rakouském Vocklabruecku konal již tradiční mezinárodní turnaj. Náš oddíl měl dvojí zastoupení, kdy se Marek Švestka v barvách české dorostenecké reprezentace zúčastnil bojů ve váze do 73 kg. V barvách SKP Judo Nový Bydžov bojoval ve váze do 66 kg Vojta Typl. Markovi se tentokrát moc nedařilo a skončil na 9.místě. Vojta v nejobsazenější váze získal slušné 7.místo,a to po třech výhrách a dvou porážkách. Vojtovi velká gratulace hlavně za předvedený výkon.

 Úspěchy žáků v Německu!

Dne 1. 3. 2013 odjelo 27 mladých Českotřebovských judistů pod vedením trenérů Rudy Rybky, Karla Gregara a Josefa Řezníčka do Německého Spremberku, kde se konal tradiční turnaj mládeže. V sobotu se do bojů o medaile zapojily děti v kategoriích mláďat, v neděli zápasily děti v kategoriích mladších žáků, žákyň a starších žáků a žákyň. Soutěž probíhala na pěti zápasištích, kdy turnaje se zúčastnilo 500 judistů z Německa, Polska a Čes ké republiky. Letošní turnaj byl velice kvalitně obsazen, ale naši svěřenci předvedli, že v České Třebové judo umíme a hned několik se jich v silné konkurenci umístilo na medailových pozicích. První místo obsadili: Martina Paarová, Petra Vážková a Karel Gregar. Druhá místa obsadili: Magdaléna Ryšavá, Matěj Řezníček, Veronika Janišová a Romana Hylenová. Třetí místa obsadili: Aneta Zachová, Lukáš Rybka, Jakub Stehlík, Lucie Rybková a Markéta Zachová. Za předvedený výkon bych rád pochválil i ostatní svěřence, kteří se bohužel na medailových příčkách neumístili, ale předvedli velice kvalitní zápasy. Celkově se oddíl Judo Česká Třebová umístil na úžasném 5. místě z 29 oddílů. Závěrem bych chtěl poděkovat také všem rodičům, kteří s výpravou do Německa odjeli, kdy bez jejich pomoci by se nám jenom těžko podařilo tuto nádhernou akci absolvovat.

 

Přípravky Brno

Dne 9.3.2013 jsme se po dlouhé době vydali s „početnou“ výpravou 10 malých judistů do Brna na tradiční turnaj přípravek. Ke stejnému činu se odhodlalo dalších cca 160 judistů a judistek z dalších českých, moravských a dokonce i slovenských oddílů. I přesto, že se některým našim borcům nepodařilo vyhrát všechny zápasy, tak mohu říci, že výsledek je velmi dobrý a v každém případě nám takovéto kontrolní turnaje ukazu jí naše silné i slabé stránky, na kterých musíme zapracovat. Z Brna jsme si dovezli 3 první místa, 3 druhá místa, 1 třetí místo, 2 čtvrtá místa a 1 šesté místo.

 

Velká cena Jablonce nad Nisou

Ve dnech 16.-17. března se konal druhý z pěti kvalifikačních turnajů v Jablonci, kde jsme do bojů o body do ranking listu zasáhli i my! V sobotu vybojovala Magdaléna Ryšavá 2.místo v kategorii do 28 kg mladších žákyň a páté bodované místo obsadil David Vích. V kategorii starších žáků po velmi kvalitních výkonech obsadil Tomáš Verner pěkné 2.místo ve váze do 73 kg a potvrdil jeho aktuální formu. Antonín Kobza a Magdaléna Klimešová obsadili 3.místa po pěkných soubojích. Sedmé bodované místo obsadil Jan Růžička. Mezi dorostenci se pral Vojtěch Typl a Karel Gregar, kde Karel po zbytečných chybách a sporných rozhodnutí obsadil 4.místo. Vojtěch Typl obsadil 3.místo, po velmi koncentrovaných výkonech. Vojta také startoval v kategorii juniorů, kde se mu povedlo překvapit a obsadil taktéž 3.místo a zajistil si účast na Mistrovství ČR juniorů. Celkem tedy dvě stříbrné a čtyři bronzové medajle. Všem medailistům velká gratulace.

 

Krajský přebor v Novém Bydžově

V sobotu 23.3. odjela část našich judistů na krajský přebor v Novém Bydžově. Letošní Krajský přebor družstev je společnou termínovou listinou jak pro mladší a starší žáky, tak pro muže. Naši svěřenci tak měli možnost shlédnout v úvodu turnaje soutěž družstev mužů a po ukončení všech 6 utkání družstev mužů nastoupili ke svým bojům. Ačkoliv jsme neměli v 1. kole KP nejsilnější zastoupení (celkem se zúčastnilo cca 53 závodn&ia cute;ků), výsledkem je aktuálně 3. místo s 25 body za Daitó Ryu Pardubice (30 bodů) a SKPJ Nový Bydžov (28 bodů) v družstvech mladších žáků a zatím 7. místo v družstvech starších žáků. Je nutné podotknout, že velká část starších žáků byla na zahraničních zkušenostech ve slovenském Pezinoku. 2. kolo se koná 27.4.2013 v Hradci Králové a my se budeme chtít poprat o ještě lepší umístění.

Mezinárodní turnaj v Pezinoku

V sobotu 23.března 2013 se konal ve slovenském Pezinoku dobře obsazený Mezinárodní turnaj, kterého jsme se již opakovaně úspěšně zúčastnili. Podařilo se nám získat dvě zlaté medaile – v kategorii mladších žáků do 65 kg zvítězil Ondřej Málek a v kategorii starších žáků do 73 kg vyhrál Tomáš Verner. Bronzovou medaili pak ještě vybojoval Vít Škrkoň, a to v kategorii starších žáků do 42 kg. Velká gratulace medailistům.

 

1.kolo Samurajské katany

O velikonoční neděli jsme se vydali s 19 malými judisty na 1.kolo Samurajské katany, kterou obhajujeme, do města pohádek, do Jičína. Turnaje se zúčastnilo cca 140 dětí, a protože se soutěž konala na 4 žíněnkách, tak to docela pěkně odsýpalo. Naši svěřenci předvedli pěkné judo, někteří z nich se dokázali prosadit i výbornými technickými výkony, které dělají judo krásným. Celkem jsme si odvezli 3 první místa, 7 druhých míst a 4 třetí místa.