Plavecký oddíl TJ Lokomotiva hlásí                                     

Horká zpráva:   Zlato z mistrovství České republiky

V neděli 14.dubna  českotřebovská plavkyně Eliška Štichauerová  vybojovala v pražském  Podolí na Mistrovství České republiky v dálkovém plavání zlatou medaili a  titul Mistryně ČR v kategorii žactva. Trať 3 km zvládla v čase 44 minut 37 sekund. Úžasný úspěch Blahopřejeme!!!!                                                                                                                Ei.
 
V bazénu v České Třebové startovaly také české reprezentantky!  

27. ročníku Ceny Třebovské Lokomotivy v plavání   se zúčastnil rekordní počet 265 závodníků z 21 oddílů. . Poprvé jsme přivítali malou výpravu  z partnerského města Olawy v Polsku,kde  na podzim otevřeli bazén, takže dle jejich slov přijeli  získat zkušenosti.  
Na startovních blocích se představili také  české reprezentantky Martina Elhenická a Aneta  Pechancová ,která získala stříbrnou
medaili  na loňském   mistrovství Evropy .
Jako trenér začínajícího  oddílu ST Skuteč přijel  bývalý český reprezentant a olympionik Jiří Jedlička. Všem těmto významným osobnostem závodů předal  upomínkové dárky místostarosta České Třebové, pan
Dobromil Keprt.
Tyto závody byly  pro plavce Pardubického kraje nominační na červnovou olympiádu mládeže, která se letos koná ve Zlíně a kam pojede 24 nejlepších chlapců a děvčat ročníku 1999,2000,a 2001 z našeho kraje.
Hlavními disciplinami ceny Třebovské Lokomotivy  byly finále na 100 m  znak  /2. místo si vyplaval  Tomáš Valenta a 3.místo Vojtěch Krňávek/  a , 50 m volný způsob veteráni. V této disciplině závodili  rozhodčí a  trenéři za mohutného povzbuzování závodníků. Součástí velké ceny byl  i vložený závod nejmenších českotřebovských nadějí  z plaveckých přípravek.
V ostatních disciplinách se na stupně vítězů postavili domácí plavci
Denis Hýbl, Lukáš Chovan, Václav Kovář, Vojta Krňávek,Vojta Novotný, Barbora Pražáková, Jakub Štichauer, Eliška Štichauerová,
Adam  Vágner a Tomáš Valenta. Podle ohlasů trenérů z ostatních oddílů se závody velice líbily . Poděkování za bezproblémový průběh závodů patří rozhodčím i rodičům , kteří se na pořádání podíleli.