Co pro Vás připravila knihovna na květen:

7. května od 15 hodin, dětské oddělení

Matyldino předčítání "Pohádky skřítka Medovníčka"

Matylda knihovnická  zve všechny naše malé čtenáře na "Pohádky skřítka Medovníčka".  Zároveň si každý šmudla vyrobí dárek pro svoji maminku… Vstupné dobrovolné.

 

15. května od 18 hodin, čítárna

Literární večer: dvojkřest knih Pavla Kováře

Radost z chůze (poezie, Oftis 2012), Každou nohou v jiné době (prózy, Academia 2013). Obě knížky vyšly v krátkém odstupu, první po přelomu roku, druhá v dubnu. I když zahrnují delší období „psaní do šuplíku“ a občasných publikací jako hobby v oblasti tvorby autora, který je profesí přírodovědec, kromě textů ze světa obsahují inspirace z našeho mezihoří včetně České Třebové. Ukázky přečtou členky literárního kroužku gymnázia. V besedě se lze dovědět leccos „ze zákulisí“ vzniku některých povídek, esejů, úvah, básní či rozhovorů. Dotazům se meze nekladou.

 

21. května od 18 hodin, čítárna

Arteterapeutické pohlazení po duši, Dianová Alena, Univerzita volného času 2013

Program: 1. Řeč těla brána pro porozumění duše, otevření se informacím.  2. poznej své pravé Já -  dnešek vznikl z minulosti - vlastní pocity x vlastní myšlenky. 3. řeč duše energetický kruh karty pro duši, mandaly, knihy, kameny, hudba, příroda. Vstupné 40,- Kč. V rámci Univerzity volného času 2013. Předplatitelé UVČ zdarma. Lektorkou Dianová Alena.  Bez rezervací. Informace: jana.jakeschova@ceska-trebova.cz.

 

25. května od 14 hodin, park Javorka

Českotřebovský Kohoutek 2013

Zveme všechny malé i velké do parku Javorka na sedmý ročník multikulturního festiválku pro celou rodinu. Neváhejte a vezměte své děti, babičky i strejčky a přijďte s námi strávit den plný dobrého divadla, pohádek, písniček, tancování, soutěží a zábavy. Těšíme se na Vás i vás :-) Podrobný program najdete na začátku května na plakátnicích, webových stránkách městské knihovny, městského úřadu a českotřebovského zpravodaje.

 

20. června od 16:30 do 19 hodin, čítárna

Letem světem fotografie s Reném Jansou VI.: Závěrečný díl

V závěru seriálu vyhodnotíme společně reportážní fotografie z Českotřebovského kohoutka. Z nich vybereme nejlepší a z nich sestavíme soubor pro společnou výstavu. Rádi bychom také zhodnotili celý kurz a na základě zpětné vazby od účastníků zvážíme případné pokračování v podzimním semestru. Informace na: michal.denar@ceska-trebova.cz.