Českotřebovský deník 109/2013 (5.května)                           
Čarodějnice 2013 -  SDH Lhotka           

Po nekonečně dlouhé zimě se naskytla příležitost po loňském úspěchu hasičského odpoledne uspořádat venkovní akci pro širokou veřejnost. Od slov nebylo daleko k činům a přípravy pálení čarodějnic u lhotecké hasičárny byly v plném proudu. Přestože počasí se v osudný den po obědě tvářilo, že veškeré naše úsilí zhatí, usmálo se na nás štěstí a celá akce tak proběhla perfektně a těšila se opravdu veliké návštěvnosti. Tímto chceme všem návštěvníkům, kteří si k nám našli cestu, poděkovat! Doufáme, že jste se nenudili a v budoucnu k nám opět zavítáte! Také děkujeme všem sousedům naší hasičárny za jejich trpělivost. Snad naše „čarodějnické rejdění“ nikoho nerušilo…Nyní jsou v plném proudu přípravy další akce, která ponese název „1. Záškolácká pouť“. Těšit se můžete na obří skluzavku a skákací hrad zdarma a mnoho dalšího, ale to si ponecháme jako překvapení. Takže pokud zatím nevíte, co přesně budete 29.6.2013 vyvádět, přijďte se za námi podívat! Na závěr je nutno poděkovat všem, kteří nám pomohli s přípravou oslav Filipojakubské noci. Bez nich by akce rozhodně nedosáhla svého úspěchu. Děkujeme tedy převelice firmám : URBAN Technik s.r.o., Martin Bašista – Autodoprava, Uzenářství Josef Morávek, Drumel a Co. s.r.o., JP-Prolak s.r.o.
                                                                                                                             Za SDH Lhotka Lukáš Krsička
 

Vítání ptačího zpěvu s ochránci přírody

ZO ČSOP Podorlicko se připojilo k výzvě ochránců přírody ze ZO Rybák Svitavy a společně připravily4.5. 2013 pro veřejnost vycházku kolem Svitavských rybníků s pozorování, poslouchání, určováním a kroužkováním ptáků. Přikládáme pár fotek s hezké akce.

 

Barevný minivolejbal v Lupenici

V neděli 5. 5. 2013 jsme se zúčastnili turnaje v barevném minivolejbalu v kategoriích minižluté, žluté a oranžové v Lupenici. Autobus přijel včas, všechny děti dorazily, ale počasí bylo proti. Poměrně hustý liják nám změnil plány. Po konzultaci s organizátorem turnaje v Lupenici, který turnaj pro špatné počasí zrušil, jsme se rozhodli, uspořádat si vlastní turnaj. Díky majiteli tělocvičny, školy VDA, který nám umožnil uspořádat turnaj ve svém zařízení, jsme se přesunuli do haly VDA Na Skálu a tam jsme rozehráli turnaj v kategorii mini žluté a oranžové. V každé kategorii nastoupilo 6 družstev. Celkové pořadí není důležité, důležité je, že se děti bavily a že nám s turnajem pomohli přítomní rodiče-P. Verner, J. Koubová, R. Benešová, M. Dvořák, M. Štech a H. Dvořáková.
Vítězem v kategorii žluté se staly Romana Hylenová a Eliška Polášková, v kategorii oranžové Klaudie Honlová a Šárka Dvořáková.
Volejbalu se zúčastnily: Svoboda, Blaško, Vomáčková, Doležalová, Hyláková, Vernerová, Hruška, Šumbera, Štech, Dušek, Hurt, Honl a Dvořáková (oranžoví), Halbrštátová, Homoláč, Koubová, Očenášová, Peterková, Havránková, Dvořáková, Kadlecová, Kovářová, Očenáš, Ševči, Pražák, Hylenová a Polášková (žlutí)                     Za volejbal a Sokol Česká Třebová Michal Kadlec
 
 
Barevný minivolejbal v Dolním Újezdu

V sobotu 4. 5. 2013 se uskutečnilo další kolo barevného volejbalu v Dolním Újezdě. Tuto kategorii mohou hrát děti navštěvující 3. až 4. třídu. Turnaje se zúčastnila  naše dvě družstva, která byla složena z hráček Blažková, Kráčalová - 3. třída a Paarová - 4. třída jako družstvo A,  a hráčů Bělka a Hurt - 3. třída družstvo B. Turnaje se zúčastnilo celkem 10 družstev v červené kategorii a družstva hrála systémem každý s každým na čas 6. minut. Obě naše družstva hrála vyrovnaně a o konečném umístění rozhodlo až vzájemné utkání, které vyhrálo družstvo kluků. Ve výsledku  naše děti obsadili 3. a 4. místo.    Bělková Markéta
Za volejbal a Sokol Česká Třebová Michal Kadlec