Českotřebovský deník 111/2013  (7.5.)                                   

Městská knihovna Česká Třebová informuje:


pro všechny maminky (i tatínky!) na mateřské dovolené připomínáme možnost trávení času s vašimi ratolestmi v knihovně na dětském oddělení každý den i dopoledne (po-čt 8-11, pá 9-11). Nabídka leporel a knížek pro nejmenší je bohatá, přijďte se podívat!

http://knihovna.ceska-trebova.cz/

 


Rosa rodinné centrum
Kup mamince kytičku, zavolej svému tátovi

kampaň Mateřského a rodinného centra Krůček Svitavy,  o.s., Sítě mateřských center v Pardubickém kraji a Koalice nevládek Pardubického kraje
Česká Třebová datum 7. 5. 2013
Rosa rodinné centrum se připojuje k druhému ročníku plakátové kampaně Kup mamince kytičku, zavolej svému tátovi, která startuje v prvním květnovém týdnu a probíhá do konce června. Její vrcholy jsou v rámci Dne matek a Dne otců – druhou květnovou a třetí červnovou neděli.  V tomto období se na plakátovacích plochách, na vývěskách nebo ve výkladních skříních vybraných obchodů objeví plakátky s nápisy připomínající nám, dospělým, abychom nezapomínali na své rodiče.
V rámci kampaně vyvěsíme v České Třebové a okolí  2x50 plakátů. Díky vstřícnosti společnosti Eko Bi se tyto objeví na plakátnicích ve městě. Mimo to však řadu plakátů vyvěsí i samy rodiče, kteří naše rodinné centrum navštěvují. Tak  se dostanou i do mnohých firem, restaurací a obchodů ve městě. uvedla Lenka Jelínková z rodinného centra Rosa
Kampaň se koná pod záštitou Ing. Pavla Šotoly, radního Pardubického kraje zodpovědného za sociální věci a neziskový sektor v rámci Evropského roku občana 2013 ke kterému se připojují i mateřská centra v Pardubickém kraji.  Plakáty v ulicích jsou vyjádření potřeby podpory soudržnosti rodin.
Jako maminky nás vždy v květnu zvou školky, školy, bychom se účastnily besídek… tak jsme si v minulém roce řekly – kdo ale pozve naše maminky, tatínky? Aha, to přeci musíme udělat my, dospělí.  Jemné nebo vtipné připomenutí, že je Den matek a Den otců nás přiměje, abychom se na chvíli zastavili a například zavolali svým rodičům, pozvali je na kávu nebo na výlet. Plakátovací plochy, které denně míjí řada lidí, tak nemusí sloužit jen komerčním účelům.“ říká Monika Čuhelová z Mateřského a rodinného centra ve Svitavách, kde nápad vznikl. Kampaň na plakátovacích plochách oslovila občany města poprvé v loňském roce. Letos se rozšíří kampaň nejen do ostatních měst kraje, ale i na facebook.
Další akce mateřského centra ke Dni matek a Dni otců:
Lenka Jelínková, statutární zástupce Rosa rodinné centrum
 
POZVÁNKA

Kynologické centrum JAVORKA zve srdečně všechny příznivce na Východočeské mistrovství kynologické mládeže :  3.ročník JUNIOR OPEN  PKO & MČR mládeže Obedience
v neděli 2.6.2013  od 9 hodin na stadionu FK Č.Třebová - Pod Jelenicí.
Soutěž proběhne v 5 hlavních kategoriích – Všestrannost, Agility, Obedience, Dogdancing a Baby classe.

 

Ukliďme opatovskou Hvězdu!

Přijďte pomoci zbavit okolí našeho největšího rybníku všech pet lahví a dalších odpadků. Součástí akce bude i pozorování ptáků.
Kdy a kde?
V neděli 12.5.2013. Sraz v 9:15 na hrázi rybníku Hvězda (nebo v 8:20 na vlakovém nádraží ve Svitavách).
 
Pořádá ZO ČSOP Rybák Svitavy