Českotřebovský deník 117/2013 (13.5.)                                  

Skautky a skauti českotřebovského střediska budou opět tuto středu 15. května pomáhat při 17. ročníku celonárodní sbírky Český den proti rakovině – známé jako KVĚTINOVÝ DEN. Ozdobte se i Vy žlutým kvítkem a vyjádřete tak svoji solidaritu s nemocnými rakovinou! 


Mistryně světa v časovce amatérů je z   České Třebové       

Sobotní odpoledne 11.5.2013 bylo velice úspěšné pro českotřebovskou závodnici Moniku Simonovou, která dokázala zvítězit na Mistrovství světa v časovce amatérů. Po druhých místech z roku 2010 a 2011 se jí podařilo vystoupit na stupeň nejvyšší. Závod se jel tradičně v Itálii, nedaleko města Ferrara. Trať byla dlouhá 17 km.
Jsem velice ráda ,že to klaplo, protože jsem v letošním roce speciálně podřidila přípravu právě tomuto závodu a musela některé závody brát pouze jako trénink. Již během závodu bylo zřejmé,že na tom bude českotřebovská závodnice, oblékající dres Cyklotrénink Františka Trkala, výborně. Monika startovala jako třetí v pořadí a na trati postupně předjela obě závodnice startující před ní. Když ani další závodnice nepokořily čas Moniky Simonové mohla se začít radovat z dosaženého výsledku.
Za podporu na této akci patří poděkování firmám:  Eko Bi s.r.o., Armat spol s r.o., Rydo,       CZ Loko, Elektro Franc, InCore fitness, Auto Eso, BB Cut, Sport Bárt, Velebný a fam.,      Pivovar Faltus, Stavebniny Ureš a Sportovní areál Jedlová.
 
11.5. 2013  Occhiobello
MS amatérů v časovce  (17 km) Kategorie ženy: 

       1. místo     Monika Simonová  (Cyklotrénink F. Trkal)             24:08               42,3 km/h
       2.  místo      Elena Zappa             (Pata Dotti ACSI)                 24:59            
       3.   Místo     Carola Skarabela   (Pata Raschiani ACSI)            25:25             
       4.   Místo     Risciotti Erika         (Lunardelli ACSI)                   25:30  
       5.   Místo     Bagnoli Stefania    (Ciclovigliana)                           25:34

 

 

Vědec z české neurolaboratoře bojuje o prvenství v mezinárodní soutěži

Hradec Králové – Ředitel královéhradecké neurolaboratoře Commservis.com Tomáš Zdechovský se probojoval mezi tři nominované na mezinárodní ocenění WIFI Trainer Award 2013. Jeho inovativní metodiku rozvoje kognitivních schopností a mentálního koučinku tak nyní posuzuje odborná komise ve Vídni. Za dobu existence soutěže (67 let) je to vůbec poprvé, co byl nominován český lektor. O jeho umístění bude rozhodnuto na slavnostním vyhlášení vítězů, které proběhne dne 6. června. Už samotná nominace je však pro Tomáše Zdechovského životním úspěchem.
 „Tomáš Zdechovský byl vybrán mezi nominované z dvanácti tisíc lektorů. Být mezi třemi nejlepšími je nejen obrovský osobní, ale i národní úspěch, který dokazuje, že v České republice jsou chytří lidé, kteří mají Evropě stále co nabídnout,“ říká projektová manažerka Martina Honsová z české pobočky rakouské vzdělávací agentury WIFI.
Výzkumu mozku a jeho mentálnímu rozvoji se Tomáš Zdechovský a jeho tým věnuje sedm let a o jeho metody projevují velký zájem zahraniční psychologové. V největší středoevropské neurolaboratoři Commservis.com, kterou vybudoval, dnes vedle předních manažerů trénuje i sportovce - v současné době juniorskou reprezentaci moderních pětibojařů, ligových stolních tenistů, hokejistů nebo tým extraligových pardubických basketbalistů.
Sám Zdechovský o své nominaci říká: „Už samotnou nominací jsem byl mile překvapen. Vnímám ji spíše jako úspěch celého svého týmu a České republiky, která dokáže nabídnout špičkové projekty a metodiky. Pevně věřím, že díky této ceně budeme moci v Hradci Králové, v Třebíči, v Bratislavě nebo Košicích naše neurolaboratoře rozšířit.“
Cena WIFI Trainer Award je každoročně udělována lektorům, kteří zavádějí nové koncepce do modelů vzdělávání. Jedná se o velmi prestižní ocenění, které trenérům otevře dveře do společností z celého světa. Za účasti zástupců mnoha významných firem a vládních institucí z celé Evropy převezmou všichni ocenění ceny na galavečeru ve Vídni dne 6. června.