Českotřebovsklý deník 123/2013 (19.5.)                                 

TURNAJ ŽEN V RÁMCI 10 DNÍ FLORBALU 2013 – OT první!!!                   

Předposlední den 10 dní florbalu patřil „Turnaji žen“, kterého se zúčastnilo 6 družstev. Pozvaná byla družstva jak z druhých a prvních ligových soutěží, tak i z extraligy. Účast potvrdilo družstvo FbC Asper Šumperk, které hraje nejvyšší ženskou soutěž – extraligu, nechybělo domácí prvoligové FbK Orlicko Třebovsko a dorazila také 4 druholigová družstva – FBC Dobré, Sokol Proxisky Pardubice, FTC Vysoké Mýto a  FbC Skuteč.
Na posledním místě kontumačně skončilo družstvo z Vysokého Mýta, které si špatně přečetlo rozpis a nezúčastnili se zápasu o 5 místo. Tím pádem na 5. místě skončil ženy z Pardubic. O třetí místo bojovaly ženské z Dobrého a ze Skutče. Po napínavém boji, holky z Dobrého porazily soupeře ze Skutče a umístily se tak na 3. místě. Finálový zápas o první místo patřil extraligovému Šumperku a prvoligovému Orlicku Třebovsku. Akce míjela akci, střela míjela střelu. Diváci mohli spatřit pohledný zápas, z něhož vítězně vyšlo domácí družstvo FbK Orlicko Třebovsko.
KONEČNÉ POŘADÍ:
1.       FbK Orlicko Třebovsko
2.       FbC Asper Šumperk
3.       FBC Dobré
4.       FbC Skuteč
5.       Sokol Proxisky Pardubice
6.       FTC Vysoké Mýto
Děkujeme všem, co se turnaje zúčastnili!

 


Jen o 39 hlasů je před námi  na 4. místě přechod pro chodce v Náchodě. Že bychom je nepředstihli?
Hlasujte na www.cezregiony.cz. Každý váš hlas se počítá, je to zadarmo!
Máme šanci získat zdarma bezpečí na silnici pro naše děti !  Potřebujeme nutně získat další hlasy!!!


Českotřebovští  plavci spolu s českými reprezentanty /Martin Verner, Tomáš Fučík, Tomáš Plevko, Aneta Pechancová, Jana Bukovanová a trenérka Markéta Kaplanová / na soustředění v Pardubicích.

 
Kachny na Novém náměstí

V sobotu 4. května 2013 bylo možno v 17.40 hod. spatřit na Novém náměstí „manželský“ pár kachny divoké (Anas platyrhynchos). Oba jedinci, kteří na náměstí zavítali pravděpodobně z javoreckého Marklova rybníčka,  si  hrdě vykračovali v zeleném travnatém pásu, táhnoucím se podél chodníčku od vodní fontány.
Jakmile došli na přilehlý chodník, zastavili se a chvíli se rozhlíželi oběma směry. Současně, ač nevědomky,  pózovali objektivu fotoaparátu. Po malé chvíli se odebrali napříč vozovkou k bývalému Hotelovému domu ČD, a pravděpodobně dále na Trávník. Za jak dlouho se dostali zpět do Javorky ke svým „sousedům“, to se již nedozvíme.                                                       M. Šebela
 
Bleší trhy v Javorce  

veme Vás na 4. Českotřebovské Bleší trhy, které pořádáme pod hlavičkou o.s. IN-SPIRAL. Trhy se budou konat 22.6.2013 od 14:00 do 18:00 v příměstském parku Javorka, tato akce se od předešlých bude lišit tím, že využijeme blízký Bennewitzův pavilon a představíme Vám 3 kapely,které budou vystupovat po celou dobu Bleších trhů. Opět se setkáme s workshopy Rodinného centra ROSA a středověké šermířské skupiny TARTAS .   Přijít může opravdu každý nakupovat,  prodávat či vyměňovat staré i novější věci, které Vám leží bez povšimnutí na půdě a to  za ceny, které si sami určíte. Návštěvou naší akce neprohloupíte a jistě zažijete něco zajímavého po Týdnu sportu, který v pátek 21.6  v našem městě končí. Těšíme se na Vaší návštěvu  Pro více informací kontaktujte: blesitrhyCT@email.cz www.in-spiral.cz  www.facebook.com/blesitrhyCT
Vzpomínáme .....

Dne 17.4.t.r. zemřel českotřebovský občan, chirurg pan MUDr. Milan Trefný, ve věku 89 let. Jak tiše a nenápadně žil, tak také odešel.Vzpomínám na něj jako na výborného kolegu, který byl čestným, svědomitým a velmi zodpovědným lékařem. Nikdy nerozlišoval postavení člověka, kterého měl před sebou jako pacienta. Každému se dostalo stejného, velmi kvalifikovaného přístupu tohoto lékaře k úrazu či k onemocnění. A nás, mladší lékaře vedl ke stejně zodpovědné a svědomité práci. Bylo mi ctí s takovým kolegou spolupracovat. Čest jeho památce! S úctou a vděčností připomněla tohoto významného člověka Marie Štěpánková.
 
Vzpomínka

Je to právě pět let, kdy v červnovém Českotřebovském zpravodaji vyšel článek o udělení ceny města Kohout 2007. Jedním z oceněných byl také Jakub Jakoubek, který pouhý měsíc po udělení ceny podlehl těžké nemoci. Vzpomeňte s námi na Jakuba a jeho veselé obrázky, plné radosti a optimismu, které ho stále připomínají a přinášejí radost. Díky jim věřím, že jeho krátký život byl šťastný a měl smysl.                                                                                                       S láskou vzpomíná maminka Eva Jakoubková