Koncert Řetůvanky v domově pro seniory
V sobotu dne 25. května 2013 se v českotřebovském domově pro seniory v Bezděkově uskutečnil další zdařilý koncert dechové hudby Řetůvanka.  Koncert, který zahájil ředitel domova Josef Jurenka, měl tentokrát slavnostní charakter.  Uskutečnil se v rámci oslav stých narozenin nejstarší obyvatelky domova, bývalé českotřebovské učitelky, paní Marty Cupalové. Jubilantka, která své významné životní jubileum oslavila předchozí den, se začátku  koncertu  osobně zúčastnila. Pracovnicemi domova byla do jídelny, kde se koncerty již tradičně konají, dopravena i se svým lůžkem. 
Kapelník Řetůvanky  Jiří  Zeman se tentokrát stal jedním z hudebníků. Se svým nástrojem zasedl mezi hráče klarinetové sekce.  Moderování koncertu se zkušeně ujala zpěvačka kapely Olinka Charvátová. Ta také v druhé polovině koncertu představila její  jednotlivé členy. Jídelnu zcela zaplnili obyvatelé  domova, objevili se však i další příznivci dechovky.  Podávalo se občerstvení, pracovnice domova se měly co ohánět, aby všechny přítomné obsloužily.
Radost z koncertu všech přítomných zkalila druhý den smutná zpráva o náhlém odchodu oslavenkyně, paní Cupalové. Ta totiž  po koncertě, ve večerních hodinách zemřela.   Ale bylo jí dopřáno dožít se úctyhodného věku sta let.
Koncert se všem přítomným velice líbil, mnoho babiček a dědečků  si zazpívalo spolu s kapelou a již nyní se jistě těší na další vystoupení Řetůvanky.  Martin Šebela