Závod Speciál Javorka  11.5. 2013                                         

Další ročník specielní kynologické soutěže proběhl, přes velkou nepřízeň počasí, za velmi početné účasti závodníků z celé ČR. Opět zde startoval se svým erdelteriérem pan Rolski z Polska, v dešti „dorazila“ i nejmenší účastnice – fenka trpasličího pinče Bojovnice z Prahy. Celý závod trval do pozdních hodin a oba rozhodčí  Petr Vyčítal z Vysokého Mýta a Iveta Skalická z České Třebové a rovněž tak i figurant Pavel Hylák opravdu neměli  čas na oddych.
Domácímu týmu se opravdu dařilo – 11 startů nám „přineslo“ 3 vítězství v kategoriích. V ZM excelovala Eva Jindrová se švýcarkou Branwen Grian s plným počtem bodů na stopě, v IPO1 rovněž díky stopařskému výkonu 96 bodů zvítězila Radka Dalecká s importovanou švýcarkou Cirou a nejvyšší kategorii IPO3 vyhrála Marie Stráníková s NO Branwen Laperys, která na stopě získala 98 bodů.
Paní Stráníková se navíc stala Absolutním vítězem Speciálu Javorka.
Kategorii ZZO vyhrál pan Barnet s labradorskou Ozzy z Náchoda, v ZVV1-P zvítězil pan Slavík s ESP Latetitiou ze Světlé nad Sázavou a v ZVV1 kraloval pan Strouhal s malým kníračem Urgem, který získal i titul Nejlepší poslušnost. Nejlepším obranářem se stal bouvier Remrandt pana Borkovce z Náchoda.
Výborných výsledků dosáhl i „tým“ Niox chovatelky I.Skalické. Nika Niox se stala se 100 body Nejlepším stopařem závodu a Unique Jay získal 2.místo.
Výborně zabojovala i malá Bojovnice paní Kutíkové, která předvedla výbornou práci na stopě i na specielních cvicích pro malá plemena (rozlišování a vyhledávání předmětů) a to i ve vyšším porostu než je sama fenka.
Celou akci bohatě podpořili sponzoři – generálním partnerem byla opět firma Dibaq Žamberk. Hlavními sponzory byly firmy Dog Trace Němčice – výrobce výcvikových pomůcek, Tomil Vysoké Mýto a Vétoquinol Nymburk.
Náročný „mokrý“ závod zvládl celý tým Javorky na výbornou a nyní se může pilně připravovat na nejdůležitější kynologické projekty v Kraji – Východočeské mistrovství kynologické mládeže, MČR Obedience mládeže a především MČR mládeže a juniorů ve sportovní kynologii. Rovněž přípravy Letního tábora pro děti a psy jsou již v plném proudu.
Více informací o této soutěži a dalších akcích a fotografie lze nalézt na www.sweb.cz/zkoctj