Atletky z gymnázia postoupily do republikového finále     

Atletický čtyřboj je týmová soutěž pro všestranně zdatné sportovce věkové kategorie žáků 2. stupně ZŠ. Naše gymnázium zastupoval výběr děvčat z tercie a kvarty – Veronika Tomšová, Lucie Kubíčková, Anna Veselá, Kateřina Jebousková, Klára Mikysková, Iveta Dupenopulosová a Aneta Čejková. Každá dívka soutěžila v těchto čtyřech disciplínách: běh na 60 metrů, skok daleký nebo vysoký, hod míčkem nebo vrh koulí a běh na 800 metrů.
V okresním kole konaném 9. května v Ústí nad Orlicí studentky soupeřily s výběry celkem šesti škol. Podařilo se jim zvítězit a zajistit si postup do kola krajského, které se konalo 23. května na stejném atletickém stadionu. Zde se setkaly se třemi vítěznými týmy dalších okresů a obsadily první místo se značným bodovým náskokem před ZŠ Pardubice, Benešovo nám., Slatiňany a Moravskou Třebovou. V krajském kole se navíc Veronika Tomšová a Lucie Kubíčková umístily na  1. a 2. místě v jednotlivcích.
Po výhře v kraji je teď čeká republikové finále 18. a 19. června v Kolíně. Úspěch při reprezentaci Pardubického kraje jim popřála i hlavní organizátorka obou předešlých kol atletických závodů paní Jana Kaplová.
Za dosavadní skvělý výkon děkuje a hodně sil do dalšího zápolení přeje učitelský sbor Gymnázia Česká Třebová. Držte jim s námi na republice palce!    Daniela Fricová