Hasiči okrsku č.12 v České Třebové uspořádali okrskovou soutěž na nově vybudované sportovní základně

V sobotu 18.5 2013 od 10hod.se konala v prostorách fotbalového hřiště Na Skalce v České Třebové okrsková soutěž dobrovolných hasičů. Pořádajícím sborem byly členové SDH Česká Třebová.
Účelem pořádání soutěžě na fotbalovém hřišti bylo prověření nové sportovní základny po technické stránce, která byla vybudována členy SDH Česká Třebová, Parník a Přívrat v průběhu září roku 2012. Prověřit se měl nejen odtok vody, ale i vyspádování dlažby, dodávka vody a elektriky ze zimního stadionu před pořádáním soutěže „O Putovní pohár starosty města Česká Třebová“, která je zařazena do Velké ceny Ústeckoorlické ligy a letos ji pořádáme dne 27.července na tomto hřišti.
Za velmi dobrou spolupráci bych chtěl poděkovat p.Řehákovi ze Zimního stadionu v České Třebové při zajištění elektriky a vody.
Před zahájením samotné výstavby bylo nutné vyřídit několik povolení, plánků a nákresů k samotnému povolení pro výstavbu, které se protáhlo na několik měsíců, avšak úspěšně.
Po udělění povolení z Městského úřadu byly osloveny všechny sbory okrsku, které by se chtěly podílet nejen po aktivní stránce na výstavbě, ale i finnační. Nakonec nejen většina sborů okrsku č.12, ale i hasiči HZSp SŽDC Česká Třebová se finančně podíleli na výstavbě základny, jejíž cena se přiblížila ke 20tis.Kč.
Výkopové práce začaly dne 10.9 2012 v odpoledních hodinách, kdy byl vykopán prostor pro vybudování základny a pro odtok vody ze základny. Ve dnech 22.-23.9 2012 probíhalo samotné zabetonování obrubníků a odtokových kanálků, položení drenáže pro odtok vody, navezení štěrku a samotná pokládka dlažby. V průběhu října byl dovezen železný kontejner pro uskladnění materiálu potřebného k pořádání soutěží a tréninků.
Dokončovací práce probíhaly na jaře roku 2013. První z nich, a to 17.4 2013, kdy se jel poupravit terén hlínou a zaset novou trávu před zahájením sportovní sezony. Dne 2.5 2013 jsme se opět vrátili na hřiště, kdy došlo k úpravě kontejneru, aby bylo možno uskladnit přehledně všechen materiál potřebný k užívání základny.
Samotná první soutěž na nově vybudované základně se tedy mohla konat v sobotu 18.5 2013 od 10hod..
Po zahajovacím nástupu si každé družstvo vylosovalo startovní číslo. Požární útok se běžel na 2.kola. Samotný první útok byl odstartován v 10:45hod.. Elektronickou časomíru zajišťovali kolegové z SDH Přívrat, o zajištění ozvučení soutěžě se postaral p.Gregar ve spolupráci s p.Voleským. Ve druhém kole v požárním útoku došlo ke zranění jednoho ze závodníků. Hasiči z České Třebové mu poskytli první pomoc a zafixovali mu nohu do vakuovací dlahy a byla přivolána posádka ZZS Ústí nad Orlicí.
V konečném pořadí se v kategorii muži na1. a 3.místě umístili hasiči z Přívrata, na 2. místě hasiči z Parníka a hasiči z České Třebové na 5.místě. V kategoriích žen se na 1.místě umístily ženy ze Skuhrova, na 2.místě ženy z Třebovic a na třetím místě ženy z Rybníka.
Michal Janza, SDH Česká Třebová, http://www.hasici-ct.cz/