Knoflíkiáda III. 22.6.na Novém zámku u Lanškrouna -


 výsledky



Při  charitativní zábavné akci byly uznány i dva nové české rekordy.

Komisař agentury Dobrý den pan Vilém Doležal zaevidoval na Novém zámku u Lanškrouna kromě dvou nových českých rekordů i dva nej. z obyčejných knoflíků.

nejmenší knoflík- 6,14 mm z perleti 4 dirky

 Největší knoflík -44,63 mm z perleti 2 dirky

Na Zámečku-ve věži a okolí bylo napočítáno celkem 573 697 knoflíků. Tento počet se stal uznaným českým rekordem.

 Maxiknoflík ve tvaru čtyřlístku s beruškou z kartonů, papíru a papírových ruliček měří na délku 1,64 m.Tento knoflík byl uznán novým Českým rekordem a jeho autoři-rodina Klírova z Rudoltic získala certifikát a věcnou cenu, kávovar v hodnotě přes 2000 věnoval vedoucí kuchyňského studia Alpha z Lanškrouna Jiří Čejka, jehož kuchyňské studio je jedním ze stálých sponzorů této charitativní akce.

Na jednom výrobku nejvíc knoflíků bylo napočítáno na čepici a tričku se zámeckým erbem, vyrobených při předchozích akcích, celkem na tričko-dopředu i na záda bylo našito 1010 knoflíků a na čepici jich je 2224.I když to nejsou uznané rekordy, je to úctyhodný výkon.

Cenu za nejkrásnější knoflík získali obyvatelé z Diakonie Letovice-vyrobili nádherný perníkový knoflík ozdobený čtyřmi dlaněmi a srdíčky.

Rovnou tři ceny získali děti z DD Náměšť nad Oslavou, za nejvíc knoflíků na obuvi, nejkrásnější pokrývku hlavy a nejvíc knoflíků na pokrývce hlavy-na kšiltovku jich přilepili celkem 227, na botu 293 a na klobouk 43. Ceny jim budou zaslány.

Druhý největší knoflík vyrobila rodina Řehořova z Hradce Králové- složili sluníčko, průměr ještě bude změřen, z neuvěřitelného množství papírových ručiček svých a svých tří dětí,Barunky,Matěje a Kubíka, kolik těch ručiček je se neví, ale budou spočítány.

Třetí největší knoflík byl perníkový, který byl zároveň nejkrásnější, vyrobili ho v Diakonii Letovice, náhradou za původní keramický, který je trochu zlobil.

Pan komisař napočítal na Zámečku celkem 573 697 knoflíků, což je také druhý Český rekord který v sobotu 22.6.2013 byl na Zámečku vytvořen.

Po vyhlášení výsledků a předání cen zazpíval svoji autorskou skladbu a další písně nadaný mladý zpěvák Mirek Kaplan z Damníkova a zatím bylo vše připraveno ke křtu. Jakub Řehoř, pětiletý, na levou polovinu těla ochrnutý chlapec, kterému se v rámci Knoflíkiády získávají prostředky na rehabilitační pobyty si pokřtil nápojem Kubík,věnovaným dětem na tuto akci jako sponzorský dar výrobcem nápojů pro děti f.Maspex dřevěný sedmidílný vláček s magnetkami stejným jménem- Kubík. Je to úplně nová verze vláčku a z prodeje bude mít Kubík procenta jako příspěvek na rehabilitační a ozdravné pobyty, které moc potřebuje a které mu prokazatelně zlepšují zdravotní stav.

Kdo by Kubíkovi chtěl také přispět, může svůj příspěvek zaslat na sbírkový účet který má u společnosti Avevia s č.2000276305/2010 var.s. 11300002 projekt podpory Jakuba Řehoře je možno najít na webových stránkách této společnosti www.avevia.cz.

Nekončí však sbírání knoflíků, to pokračuje dál, zatím jich ještě na Zámečku není ten milion.

Snad se podaří udělat více sběrných míst kde se budou moci shromažďovat.

Chtěla bych poděkovat všem sponzorům i těm, kteří s přípravami i při akci pomohli, nejvíc kamarádům Zdeně,Vladimírovi, Janě a také Jirkovi Hurychovi a rodině Kaplanově za obětavou pomoc při akci, která se podařila hlavně díky jejich úsilí.

                                                                                                                                                              Krasava Šerkopová