MIMONI – 2. VICEMISTŘI ČR                                                                                      

Sobota 15. 6. 2013 se zcela nečekaně stala pro naši nejmladší taneční složku jedním z nejúspěšnějších soutěžních dní. Nečekaně ne proto, že bychom jim nevěřili, ale proto že se do finále Mistrovství ČR SUT probojovali poprvé a první byla také jejich soutěžní sezóna. Mistrovská soutěž kategorie mini dětí se konala v Centru Babylon Liberec a byla spojena s mezinárodní soutěží Czech Open Championship Artistic Dance 2013 pod záštitou WDC ADD.
Mezinárodní účast (Rusko, Belgie, Rumunsko) dodala soutěžnímu klání lesk. K vidění byly špičkové výkony mimo jiné tanečníků latinskoamerických tanců, ale také bellydance a „One dance“ v LA, ST a Caribic tancích. Objektivitu soutěže zaručovala devítičlenná mezinárodní porota – Jaroslav Kuneš (CZ), Ing. Bohumil Černý (CZ), Stanislav Zíka (CZ), Jindřich Hes junior (CZ), Iveta Švancarová (CZ), Lenka Kratochvílová (CZ), Nils Håkan Carlzon (SWE), Edilio Pagano (IT), Sergey Ivanov (RUS).
Přestože organizátorsky velmi náročná soutěž nabrala během dne téměř dvouhodinové zpoždění, naši malí tanečníci se zachovali jako zkušení profesionálové a svůj part odtančili s grácií a plným nasazením. To přineslo nečekaný úspěch a již během chvíle se jim na prsou skvěly bronzové medaile. Při první sloce písně Františka Škroupa (Kde domov můj) pak zvlhly oči téměř všem členům doprovodného fanclubu rodičů a prarodičů. Ten se zasloužil o mohutnou podporu malých tanečníků a vytvořil skvělou atmosféru, díky které se dětem vrátila pohoda a sebevědomí. Návštěva dětského Lunaparku pak byla jen již předem slíbenou třešničkou na dortu, která sice oddálila odjez domů, ale děti si ji jaksepatří užily.
Poděkování a uznání patří především panu Novákovi. Ten se jako úžasně tolerantní řidič a sponzor, spolu s panem Skalickým, zasloužil o realizaci celé výpravy.                                                                                               Taneční škola Česká Třebová