Miss Studentka 2012/2013 působila také v České Třebové

Ve finále soutěže Miss Studentka 2012/2013, které se 9. března 2013 konalo v Českých Budějovicích, se jako jedna ze 149 přihlášených dívek  objevila  třiadvacetiletá  studentka Tereza Stránská, žijící v sousedním Ústí nad Orlicí. Tereza v této soutěži zvítězila a získala výše uvedený titul. Kromě něho získala také cenu publika.
Terezka však není českotřebovským občanům zcela neznámá.  Kdo v posledních několika letech navštívil zdejší  taneční kurzy Jana Bílka v Národním domě v Kozlovské ulici, jistě si vzpomene na vyšší tmavovlasou dívku štíhlé postavy a vždy milého úsměvu ve tváři, která zde vystupovala jako taneční partnerka Bílkova syna Michala, za jejichž pomoci učitel tance Jan Bílek, seznamoval přítomné žáky s  výukou. Touto dívkou byla právě Tereza.  Po řadu let, jako členka Taneční školy Šárky Prossové  se objevovala na veřejných vystoupeních či akademiích školy. Již pravidelně se Tereza také účastní vystoupení na Týdnu sportu.
Tanec je Terezčiným velkým koníčkem. Dovolte mi tedy v krátkosti připomenout její života běh  a chvíle prožité právě v souvislosti s tancem.  Tereza Stránská (*21. 9. 1989 Ústí n. Orl.) je studentkou 4. ročníku veterinární fakulty (VFU) Brno. Tanci, tehdy scénickému, se Terezka začala věnovat ve svých šesti letech  v ústecké ZUŠ, kde setrvala do svých patnácti roků. Tehdy, jako většina dívek v tomto věku, absolvovala v Ústí základní taneční a začala se věnovat tanci společenskému. Ve věku sedmnácti let Terezka začala tančit street dance.  Asi po dobu jednoho roku se pokoušela o break dance, ale tento styl jí moc neučaroval. Ve svém volném čase však nepohrdne ani jinými druhy tanců, jakými jsou např. břišní, irské a další.
V patnácti letech, po absolvování tanečních, se Tereza stala již zmíněnou taneční partnerkou Michala Bílka. Oba mladí lidé tak vypomáhali s výukou v Ústí, Třebové, Litomyšli, Lanškrouně a  Žichlínku. Od roku 2012 Terezka působí již jako asistentka Jana Bílka v tanečních pro dospělé v Ústí. V tamním tanečním centru s kavárnou Relax Caféé Tereza učí děti ve věku 4 – 6 a 6 –10 let street dance.
Stejnému tanci se od sedmnácti let Terezka věnovala u Šárky Prossové, kde začínala s vlastní skupinou Agony crew.
Terezka se ve chvílích volna věnuje také do jisté míry modelingu. Čas od času předváděla na přehlídkách pro ústecký butik Ariana, poté pro Svatební a společenský salon Marion z Letohradu. Působila také jako hosteska pro ústeckou firmu FGR.
A jak se Terezka do výše uvedené soutěže vlastně dostala? Na tuto otázku pro českotřebovský zpravodaj odpověděla: „Do soutěže mě přihlásila kamarádka z veteriny. Sama bych do toho nešla. Bylo tam cca 150 dívek. V prvním kole se hlasovalo přes internet a 12 dívek s největším počtem hlasů se dostalo do finále. Vítězství jsem vůbec nečekala, protože všechny holky byly moc krásné a měly zkušenosti právě s modelingem a podobnými soutěžemi.  Snažila jsem se být přirozená, na nic si nehrát, být spontánní a možná právě to zabralo“.
Terezko, přijmi za všechny čtenáře Českotřebovského zpravodaje naše upřímné blahopřání!  Martin Šebela