Hasiči SŽDC v České Třebové pořádali „Velkou cenu České republiky v požárním útoku“


V pátek 15.6 2013 třetím závodem ze série nazvané „Velká cena České republiky v požárním útoku“ se letos v České Třebové se konala soutěž, která se přesunula do nových prostor z Nového náměstí, kde se běhalo po asfaltové ploše, do areálu fotbalového hřiště Na Skále. Travnatá plocha stadionu byla dějištěm soutěže sedmičlenných družstev, jejichž úkolem bylo v co nejrychlejším čase simulovat požární útok.

 

 

                                                                     Družstvo domácích hasičů SŽDC Česká Třebová

 

Každé družstvo mělo 2 pokusy, z nichž ten lepší se započítával do celkových výsledků. O vítězství bojovali hasiči z různých koutů České republiky. Klíčem k úspěšnému absolvování závodu, během něhož si hasiči ověřovali činnosti, se kterými se setkávají při skutečném zásahu, bylo zvládnutí tří základních faktorů. Zásadní roli měla rychlost, sehranost týmu a přesnost nástřiku na nástřikové terče.

Připravené poháry a věcné ceny čekaly na své vítěze. Jako třetí se umístilo družstvo domácích hasičů HZS SŽDC, jednotka požární ochrany Česká Třebová, druhé místo obsadil HZS Zlínského kraje a vítězem se stal HZS Moravskoslezského kraje územní odbor Ostrava.

                                                                            Zdroj OIK TV Česká Třebová

 

Výsledky soutěže:                                                

 

 

 

Odkaz na video OIK TV Česká Třebová:

 

http://oik.cz/2013/06/video-vitezstvi-putuje-do-ostravy/