Také II. závěrečný koncert žáků a souborů ZUŠ měl vysokou úroveň                                                   

Honoré de Balzac kdysi řekl: "Talent u člověka je něco podobného jako krása u ženy. Je to jen příslib". Tento citát mne vždy napadne, když dozní poslední tón koncertu a utichne typický šum v sále. Výkony žáků mne přesvědčily, že naše škola správně a cílevědomě rozvíjí dar talentu u svých svěřenců.
Každý závěrečný koncert má svůj prolog. Tady, na návrh učitelů jsou předávány odměny úspěšným žákům  v soutěžích,  za častou reprezentaci školy na různých akcích pořádaných městkými institucemi (vernisáže, vystupování pro seniory v Domově důchodců, na Noci kostelů apod). Odměna je především ocenění dobrých výsledků, ale i motivací pro další studium.
Druhý závěrečný koncert oproti prvnímu má zcela odlišný charakter. Zde dostávají příležitost především kolektivy. Komorní  soubory, orchestry a vystoupení  Tanečního oboru. Úroveň všech vystoupení byla znamenitá. U mnohých seskupení byla znát výkonnostně zvyšující se tendence. Evidentní zlepšení bylo u malého smyčcového  orchestru pana ředitele MgA. B. Mimry. Své pověsti nezůstalo nic dlužno ani taneční oddělení paní učitelky Lenky Slavíkové, která svým entusiazmem, originální choreografií a temperamentním provedením vždy nadchne diváky v sále. Dokáže svou vůlí strhnout ke skvělému výkonu i méně pohybově nadané děti, takže výsledek je velmi zdařilý. Svou mimořádnou kvalitu potvrdili i sólisté večera. Mezi ty nejlepší patřili jistě flétnistka Pavla Strouhalová ze třídy p.uč. Mgr. M.Hamplové, klavírista Lukáš Tomeš ze třídy p.uč. M.Mimrové, houslistka Kateřina Přívratská ze třídy p.uč. J. Novákové a další.  O slavnostní závěr večera se již tradičně postaral Taneční  orchestr školy pod vedením Mgr. M.Špičáka.
Zvláštností letošního závěrečného koncertu byla i sbírka vyhlášená panem ředitelem MgA. B. Mimrou na pomoc občanů postiženými katastrofálními  povodněmi.  Na koncertu s v rámci dobrovolného vstupného vybrala částka 3000 Kč. A tak náš koncert vedle estetických požadavků splnil i svou morální povinnost.  L. Štark