Kampaň „Za novou sněmovnu“

V pondělí 17. června v 10 hodin na půdě Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR (Koněvova 1107/54, Praha 3 – 3. patro) bude prezentována kampaň „Za novou sněmovnu“.

Vládní politici nám ústy Petra Nečase tvrdí, že korupce a takzvané trafiky jsou běžnou součástí politiky. Petr Nečas tak bezděčně odhalil, jakým způsobem tato vláda „běžně“ vládne. Tato politika je založena na osobních zájmech našich zastupitelů a jejich kmotrů. Stát je rozkraden; společnost je upozaděna. Má snad platit, že vše se dá koupit, každý má svou cenu, liší se jenom její výše? Je zcela normální podplácet, pokud si chci zajistit podporu? Je možné se v této společnosti něčeho domoci, pokud nemám vlivné přátele, tučné konto a morální integritu?

Bez podplacených, nyní již stíhaných exposlanců Tluchoře, Šnajdra a Fuksy by vedle církevních restitucí neprošly hlasováním v poslanecké sněmovně ani zákony navyšující daň z přidané hodnoty. „Zvýšení této daně dopadá především na znevýhodněné skupiny obyvatel a zhoršuje situaci ve zdravotnictví,“ uvedla předsedkyně Odborového svaz zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníková. „Schválení sKarty a celé sociální reformy byl podvod na těch nejchudších a ti, kteří tuto podivnou reformu schválili, by neměli vládnout,“ doplňuje předseda Národní rady osob se zdravotním postižením ČR Václav Krása.

„Jen díky podplácení ve formě úplatků hotovostních, bezhotovostních i trafikových mohly být schváleny církevní restituce, tedy převod dosud konkrétně nespecifikovaného objemu státního majetku, pozemků a podobně do rukou církví, se kterým většina obyvatel nesouhlasí a neshledává tyto restituce jako spravedlivé a mravné,“ říká spisovatelka a bývalá disidentka Lenka Procházková. Navíc díky nestandardnímu vlivu šéfky vládního kabinetu, podle vrchního státního zástupce zločinnému, došlo ke zneužití vojenské rozvědky.

Podle nás nelze tolerovat aroganci moci, která sebe samu degradovala na úplatkářství. Nelze věřit, že jsme si v tomto státě všichni rovni před zákonem, jestliže premiér zpochybňuje nezávislou práci justice a policie. „Bez ohledu na to, zda tato koalice bude pokračovat s Petrem Nečasem nebo bez něj, budeme považovat tuto vládu za nelegitimní, a proto požadujeme rozpuštění sněmovny a předčasné volby“, říká mluvčí Iniciativy ProAlt Ondřej Lánský.

Vyzýváme proto všechny poslance a poslankyně, aby usilovali o prosazení zákona o okamžitém rozpuštění poslanecké sněmovny a o vyhlášení nových voleb.

Z uvedených důvodů organizátoři svolávají sérii protestních akcí na úterý 18. černa 2013. Informace o dalším postupu organizací pořádajících kampaň „Za novou sněmovnu“ budou prezentovány na tiskové konferenci, která proběhne v pondělí 17. června v 10 hodin na půdě Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR – Koněvova 1107/54, Praha 3 – 3. patro.

Na tiskové konferenci vystoupí mimo jiné předseda Národní rady osob se zdravotním postižením ČR Václav Krása či spisovatelka Lenka Procházková.

 

Kontaktní osoby:

Ondřej Lánský: ondrejlansky@proalt.cz; tel.: 605 983 616

Lukáš Matoška: lukasmatoska@gmail.com; tel.: 721 490 382