Českotřebovský deník 178/21013 (29.7.)                                
 

  • Horké léto u vody u poloprázdné pastvinské přehrady.

     Za rekreací je dobré zajet k vodě. Třeba na Pastvinskou přehradu. Když přijedete, tak zjistíte, že té vody za poslední týden hodně ubylo a tak okolí vody je plní hlinitých ploch, které až tak pěkný pohled nepřináší.  O to více je aut na parkovištích.  Také všechna plavidla jsou v půjčovnách v plné permanenci. Foto Luboš Kozel
     
    Orlické hory a Podorlicko komunikují jinak!        

    Veletrhy nestačí - destinace míří mezi lidi!

    Místní destinační společnost Orlické hory a Podorlicko se snaží propojit nabídku a spolupráci v regionu, rozděleném dvěma kraji, a propaguje je jako celek. „Účast na veletrzích chápeme jako standardní a reprezentativní, obracíme se ale přímo na zájmovou cílovou skupinu. Propagace destinace tak probíhá netradiční formou, k prezentaci využívá různé tradiční akce a míří přímo mezi lidi, a to i do okolních tzv. zdrojových regionů“ sděluje Petra Smrčková, ředitelka společnosti. Hory a podhůří vždy patřily k sobě. Existence této destinace a především pak její pestrá nabídka se tak v rámci kampaně šíří i za její hranice. „Forma je nenásilná, nikomu nic nevnucujeme, pouze se snažíme upozornit, že Orlické hory a Podorlicko existují a že mají co nabídnout. Máme tu úžasné lidi, domácí prostředí a skvělou nabídku, Orlické hory a Podorlicko stojí ve stínu ostatních destinací neprávem“, říká propagátorka Eva Vaníčková. Propagační tour probíhá již od dubna letošního roku a má široký tématický záběr. Jedná se o celou šňůru akcí, které potrvají až do konce léta, kdy tato kampaň končí. Destinace se prezentovala na akcích jako je např. populární a hojně navštěvovaný Český ráj dětem, který se tentokrát konal v Malé Skále, Putování za Loštickým tvarůžkem na Hané, Slavnosti města Šumperka, Veselá pouť u Mnichova Hradiště nebo Královské slavnosti na hradě Svojanov. „Zaměřením akcí oslovujeme rodiny s dětmi, turisty i cyklisty, ale i zájemce o kulturu, řemesla i historii. Je to efektivní forma propagace, neboť komunikujeme s lidmi, kteří opravdu vyráží za poznáním, žijí aktivně a plánují výlety. Setkávám se s nadšením, že takováto aktivita vzniká a nabízený infoservis je vítaný“ podotýká Eva Vaníčková.

    Orlické hory a Podorlicko do konce léta čeká ještě několik prezentací. Propagace proběhne i v rámci masově navštěvované a tématické akce Cihelna v Králíkách nebo Mezinárodního folklórního festivalu v Červeném Kostelci.

     

    Destinace na cestách - propagační tour ve zdrojových regionech

    Další z variant netradiční propagace destinace Orlických hor a Podorlicka probíhala hned zjara, v předstihu před hlavní letní sezónou. Média zaujal povedený presstrip Podorlickem, který představil ta nejzajímavější místa a pestrou nabídku v údolí řek Tiché a Divoké Orlice, kdy novináři na vlastní kůži pocítili atmosféru zdejšího přívětivého regionu.

     

    Kulturní program v duchu historie, tradice a řemesel byl zcela originální a v režii majitelů zdejších památek. Na Novém Zámku v Kostelci nad Orlicí účastníky presstripu provedl Životem v biedermeieru exkluzivně samotný zámecký pán František Kinský, na zámku v Potštejně zažili i s  jeho majiteli manžely Nováčkovými Cestu do baroka, korunovanou hereckými výkony jejich dcery a současné kastelánky zámku Kateřiny Skalické, zavítali do středověku za šermíři na Tvrz Orlici,  a doslova oživená staletí okusili v Muzeu řemesel v Letohradě, které ukončilo 2-denní program plný zážitků v Podorlicku.

    Celá tato nabídka byla provázána i nabídkou aktivní dovolené, novináři se mohli projet na koni, kole, in-line, koloběžkách nebo se jen projít krásnou přírodou, neboť na programu byla i ochutnávka jedné z nejhezčích tras cyklostezek Orlického cyklo&in-line království, v úseku Letohrad – Ústí nad Orlicí, a romantické putování na koních s Petrem Staňkem Anenským údolím Divoké Orlice k tábořišti Vochtánka v podhradí Potštejna. Poskytnuté vybavení i instruktorské služby byly další upoutávkou komfortu zdejší nabídky.

    Program tripu byl navíc protkán gastronomickým umem místních subjektů a nabídkou regionálních produktů. Eno gastronomický zážitek v podobě 6-ti chodového menu,  s představením regionálního menu snoubeného s vínem, prožili již v rámci společného uvítacího večera v Hostinci U Hubálků v Kostelecké Lhotě, jehož perličkou byla i noční výprava na zámek Potštejn. Na zámku v Potštejně ochutnali tradiční potštejnskou medovinu, tradiční pokrm potštejnských venkovanů „potštejnské dolky“ nebo domácí zámecké zákusky přímo od paní cukrářky Evelíny. Rodinný recept samotné paní Bernadetty Kinské ochutnali v Toniově zámecké kavárně u Nového Zámku v Kostelci nad Orlicí. Slavnostní oběd na ně čekal v krásném prostředí středověké Tvrze Orlici s dezertem ve středověké krčmě, připravovaným přímo na ohni.

    Skvělé prostředí, domácí přístup a výbornou atmosféru účastníci ocenili při ubytování v penzionu U Hubálků v Kostelecké Lhotě a Zámeckém hotelu v Potštejně.

    „Představovaný region v rámci destinace Orlické hory a Podorlicko skvěle obhájil svou pozici i nabídku jako výborné místo pro všechny, široké spektrum kvalitní nabídky na návštěvu, výlety i dovolenou v různých tématech, a to i co se týká požadavků ze strany velmi náročných návštěvníků. Navíc s dojmem, že tento region není jenom o vlastní nabídce, ale také o lidech, které tu jsou, a z tohoto pohledu vyšel region jako velmi milý, přívětivý a domácký. Dokladem toho byly i četné odezvy v médiích“, sděluje Eva Vaníčková, jedna z hlavních organizátorů presstripu.

     

    K přímému oslovení veřejnosti a propagaci značky destinace pak byla namířena 4-denní road show v okolních zdrojových regionech, která probíhala v Pardubickém, Královéhradeckém a Olomouckém kraji. V rámci programu trasy se destinace účastnila hned několika tradičních regionálních akcích včetně prezentací v prostoru hypermarketů se širokým spektrem zájmové cílové skupiny. Z četných zastávek uveďme např. tradiční vodáckou akci Otevírání Doubravy, Smržický vandr u Prostějova nebo Poříčské toulky u Náchoda. Stánek destinace jste mohli vidět i u hypermarketů v Pardubicích, Hradci Králové, Náchodě, Svitavách či Chrudimi. „Největší zájem jsme zaznamenali na tradičních a masově navštěvovaných akcích Klubu českých turistů. Lidé využívali našich služeb a čerpali další tipy kam vyrazit. Nabídka mnohé překvapila! Největší poptávka je tradičně po jakýchkoliv mapových podkladech. Prezentace destinace není pasivní, snažíme se zaujmout a přitáhnout nejen dospělé ale i děti, pro které připravujeme různá zpestření, vše se však nese v duchu značky a nabídky Orlických hor a Podorlicka“ dodává svůj komentář Eva Vaníčková.

     

    Více informací:                                 Petra Smrčková, ředitelka, tel. 774 125 014, info@dsohp.cz

                                                                Orlické hory a Podorlicko, Panská 1492, Rychnov vad Kněžnou

                                                                Eva Vaníčková, manažerka projektu, tel. 734 201 466, vanickova@ohgs.cHYPERLINK "mailto:sedova@ohgs.cz"z

                                                                Renata Šedová, manažer PR a marketingu, tel. 603 956 870, sedova@ohgs.cz

     

    PRODÁM CHATU SE ZAHRADOU V HLINÍKÁCH
    Prodám podsklepenou chatu se zahradou v zahrádkářské kolonii Hliníky. Krásné slunné místo, chata je vybavena, udržovaná, krb ve sklepě, voda i elektřina na pozemku.
     
    Malé zamyšlení ...

    V tyto letní dny jsem si zakoupil v televizi tolik propagovaný prostředek proti hmyzu v naději klidného spánku.
    Pečlivě prostudoval vrchní obal, zda se nejedná o prostředek nevhodný pro lidské zdraví.
    Zaplatil a těšil se na klidnou noc bez obtěžování komáry.
    Rozbalil, smontoval a přesně podle vnějšího návodu zapojil do elektřiny.
    Pak, nevím co mně k této mimořádné akci vedlo jsem krabičku rozložil (zřejmě záchvat ekologického myšlení k likvidaci  odložením do kontejneru s tříděným papírem).
    A ejhle, ne vnitřní straně krabičky jsem objevil další návod k použití, tentokrát se tvářil už MNOHEM MÉNĚ EKOLOGICKY.
    Myslím že se uvnitř skrývá NĚCO, co by se měl kupující dozvědět ještě před zaplacením.
    Přikládám FOTO zajímavého problému.
    Zmíněné zařízení funguje báječně, zahubilo veškerý hmyz v místnosti, jen mně není jasné, k čemu je to dobré když ideální stav je nespat a pokud možno odstranit všechno živé z dosahu tohoto ZRÁDNÉHO leč smrtonosně fungujícího pomocníka.
    Tohoto pomocníka jsem druhý den "EKOLOGICKY" zlikvidoval, zalitím do betonu a zakopáním minimálně do hloubky 2 metrů ;-)
    Vypadá to že si z nás buď výrobce nebo prodejci (nebo rukou společnou a nerozdílnou) dělají tak trochu legraci.
    Tak to bylo trochu něčeho veselého pro letní podvečer.... (nebo je to spíš k pláči?)
    RAIL
     
     
    PRONAJMU PÁRTY STAN
    Ideální na svatbu, rodinné oslavy a párty s přáteli pro období s nejistým počasím. Rozměr 3x6 m, s bočnicemi. Cena na týden 500 Kč. 731 421 952
     
    BEZPLATNÉ ULOŽENÍ ZEMINY Nabízím možnost bezplatného uložení zeminy z výkopu (ne jíl, stavební odpad, kontaminovaná zemina, velké kameny apod.). A to i ve větším množství. Místo Česká Třebová. 731 421 952