Fotbalisté jsou do nové sezóny s novým trenérem Petrem Pražákem                 

 
Start do nové mistrovské sezóny se blíží, první utkání  je v kalendáři již 10. srpna.  Novému trenérovi jsem požil po prvním přípravném utkání  několik otázek:

 

Jaké si kladete cíle v novém ročníku soutěže?
V nové sezóně chceme navázat na dobré výsledky z předešlých sezón, kdy se mužstvo pravidelně umisťovalo v popředí tabulky. Dalším cílem je pracovat s mladými nadějnými odchovanci a snažit se je v těžkém období přelomu dorost a muži, postupně začleňovat do A mužstva dospělých . Co se týče herního pojetí, chtěli bychom se prezentovat aktivní hrou
ve všech řadách. Velkým cílem je, abychom měli na konci sezóny skóre 60:35.
 
Jak jste spokojen s hráčským kádrem, zdravotním stavem hráčů a dosavadní tréninkovou morálkou? 
 
 Jsem u mužstva krátce na hodnocení, ale z toho, co jsem stihl poznat myslím, že charakterově jsou všichni hráči v pohodě, což je jeden z předpokladů dobrých výsledků a fungování mužstva. Z hlediska zdravotního stavu je to složitější. Několik hráčů se dlouhodobě potýká s vleklým zraněním. Tréninková morálka, jak už to bývá s příchodem nového trenéra, je na vysoké úrovni. Je mým úkolem udržet takovou docházku i do budoucna.

 

Je výhoda to, že B tým hraje I.A třídu?  Mají společné tréninky?
B mužstvo trénuje odděleně, ale s trenérem Mariánem Hejlem jsme v kontaktu a naše komunikace by měla zajistit bezproblémovou spolupráci obou mužstev. Postup béčka do A třídy je z mého pohledu oprávněný. V úterý 16. 7. jsme sehráli s B mužstvem modelové utkání, které ukázalo, že béčko má kvalitní mužstvo a pokud budou pravidelně trénovat, mohli by se pohybovat v klidném středu tabulky. I z mého pohledu je dobře, když nevytížení hráči A mužstva, budou moci naskakovat v kvalitnější soutěži.

 

 Je v plánu ještě získání dalších posil?
 Našemu mužstvu bude v podzimní části chybět účast kvalitního hráče Adama Nágla, který bude oblékat dres Jiskry Ústí nad Orlicí. Do přípravy se zapojili tři hráči z dorostu Vojtěch Novotný, Daniel Vencl a Michal Hustý. Do branky bude konkurencí navrátilec Daniel Baláž. V jednání je příchod Lukáše Roušara z Jiskry Ústí nad Orlicí, který je ale pouze půl roku po operaci křížového vazu a jeho návrat na trávník nebude z hlediska krátké rekonvalescence jednoduchý.
Děkuji za Vaše odpovědi. Milan Mikolecký
Fotografie z přípravného modelového utkání  "áčko  vers. béčko" 16.7.2013. Áčko hraje se světlými rozlišovacími dresy.