Jak okrást lanškrounského podnikatele                                 

Krádež první
Po provedení cenové nabídky přijel p. Ing. Řehák osobně do Lanškrouna a sdělil mi, že naše cenová nabídka byla vybrána jako nejlepší a požadoval započetí práce co nejdříve, aby zateplení bylo provedeno do zimy. Ústně požadované práce objednal a předal mi zálohu 30 000,- Kč na nákup materiálu s tím že, objednávku dodá později, až se vrátí představitel SVBJ Skalka, že momentálně je mimo. Peníze jsem přijal, tím pádem jsem neměl sebemenší důvod pochybovat /nikdo jen tak nevydá částku 30.000.Kč/
To, že se pak další faktury v tomto státě neplatí a mnohdy, ani soud nepomůže napravit křivdy je snad známo každému. Faktem zůstává, že práce byla v pořádku odvedena a nebyla zaplacena. Nekalými praktikami bylo způsobeno, že firmě Drup  Lanškroun nebyla uhrazena faktura záměrně. Zároveň se důrazně ohrazuji, že práce byly provedeny nekvalitně!
Přesto nadále obyvatelé domu profitují s úspory za energie, kterou již několik let šetří díky právě zateplené zdi a kdo tyto práce provedl a financoval je už pramálo zajímá. To si nikdo z nich nevšiml že se postavilo lešení a začal ruch kolem jejich domu? Přitom se chodili dívat, jak práce pokračují a dokonce montéry chválili, jak jim to jde od ruky.
 
Krádež druhá
Na veřejné vyhlášené dražbě, která byla řádně a včas OHLÁŠENA, jsem zakoupil nabízené pozemky. Nejedná se o nic nezákonného, zakoupit je mohl každý z obyvatelů domu.
Je zcela zanedbatelné, jak jsem se dozvěděl o dražbě pozemků/ internet-dražby/. Zkuste se každý z Vás zamyslet nad skutečností, že Vám někdo dluží cca 200 tisíc Kč přemýšlíte, jak z dlužníka tyto peníze dostat. Není to nic nelidského, ba naopak. Stydět by se mněli ti, kteří využívají teplo domu a vědomě nezaplatili!!!
Pozemky jsem koupil za účelem dalšího rozvoje podnikání, netajím se faktem, že právě toto místo mne zaujalo trochu víc. Hodlám tam pronajímat parkovací místa za úplatu. Každý obyvatel si může své místo zajistit a nenaslouchat různým našeptávačům. Někteří občané bezplatně dál bez jakéhokoli studu parkují na mém soukromém pozemku, přestože byli několikrát upozorněni. Když majitelé domu byli některými lidmi přesvědčeni, ať SVBJ Skalka neuhradí firmě Drup Lanškroun za provedené práce, ať stejní rádci poradí, kde mají tito lidé parkovat.
Protože se jedná o soukromý majetek, jak již bylo napsáno, může zde parkovat ten, který řádně zaplatí. Nejedná se o žádnou nekalou činnost. Každý občan si svůj řádně zakoupený pozemek může využít dle vlastní volby. Ano, já hodlám tento pozemek pronajímat jako parkovací místa pro auta.
Přístupová cesta je zachována, mohu doložit fotem, pouze na místě, kde byla možnost parkovat, jsou složeny panely Panely naopak rozhazují sami obyvatelé domu, přejíždějí přes ně, čímž je poškozují  a využívají bezplatně cizího majetku. Tím se dle mého názoru dopouštějí okrádání.
Nechápu, proč se tajemný pisatel v článku obrací na město??? Snad jako přihlížející, aby vidělo jak šíří kolem různé polopravdy a lži.
Přesto jsem otevřený k vyjednávání se zástupci zmíněného domu, nevidím problém, abychom ihned odvezli panely a vše uklidili, pokud dojde k dohodě. Představitel  SVBJ Skalka byl za mnou jednou a na mé návrhy řekl že to buď neprojde nebo nemá kompetenci. Pouze se zajímal o cenu.
 
Na závěr Vám oznamuji a prosím že s časových důvodů odmítám toto řešit přes tisk a různá media,pokud má někdo nějaký dotaz,rád ho osobně zodpovím a to buď osobně,telefon neb SMS
S pozdravem  
Vítězslav Jirges       tel – 722 964 241
V Lanškrouně        19.7.2013