Zase je tu agility                                                                       

Jojo, obrázek napovídá správně – zase je tu agility. Opět se  na Podhorce ve dnech 29. a 30.6. sešli příznivci tohoto sportu.
V sobotu jsme měli Podhorský skok, který je určen především rekrečním sportovcům. Letos jsme měli změnu – vynechali jsme Skok mohutnosti ( po posledních 2 ročnících, kdy několik psovodů neumělo říci – DOST, jsme dostali strach z možného úrazu psů-skokanů ) a místo něho jsme vložili 2 miniběhy pro štěňata od 8. – do 13.měsíce.            V tento den si zazávodilo 65 týmů.
Po několika letech se počasí v podstatě vydařilo – žádný vytrvalý déšť, který by plac změnil v brouzdaliště, ani nebyla výheň, která loni a předloni odradila část závodníků ( opravdu v tom vedru šlo pomalu o infarkt) . Zrána sice občas přišla sprška, ale bouřka kolem poledního se nám vyhnula a ani teploty nebyly nijak převratné.  I druhý den bylo na běhání celkem příjemně. Přijelo k nám 56 závodících týmů a pod taktovkou pana rozhodčího – Petra Dostála, který za námi přijel až z Ostravy, závody po 16h skončily. Pak již jen vyhlášení vítězů v jednotlivých bězích a velikostních kategoriích a mohli jsme si oddychnout. Měli jsme radost, že závodníkům se u nás líbilo a pan rozhodčí byl spokojen s organizací. Moc se mu líbil náš areál a popřál jeho brzké dokončení .
A jako vždy je mou milou povinností poděkovat hlavnímu sponzorovi - firmě DOBAQ za krmivo a pochoutky značky FITMIN, panu MVDr J.Košťálovi za balíčky pro seniory a štěňata, prodejně Exota za balíčky psích pochoutek, zafinanční příspěvek na nákup hraček a vodítek a to hlavně firmám  DRUMEL a RYDO, ale i soukromým osobám jako p. Petrové a p. Dejdarovi z nedaleké Třebovice.
Doufám, že jsem nezapomněla poděkovat všem našim členům, kteří se přičinili o již zmíněný dobrý průběh závodů a výbornou kuchyni. Nevím, zda byl lepší guláš, řízky nebo kuřata…
Další agility závody budou až v dubnu 2014 kolem čarodějnic. Kdo má rád psy v akci, přijďte se podívat nebo přímo začněte sportovat. Vždyť jme tu měli i děti od 11 let, (trénovat ale mohou už od 8let ) i několik závodníků, kteří překročili šedesátku ! Jak se říká – nikdy není pozdě !
Výsledky jsou na www.podhorka.org a spousta fotek na stejné adrese pod hlavičkou   ODKAZ – FOTO III.
Za  ZKO  Podhorka Helena Chrastilová