Plavci závodili o prázdninách



Mistrovství ČR  a  Olympiáda dětí a mládeže –tyto závody byly vrcholem sezóny českotřebovských plavců.  Přesto, kdo chce, může o prázdninách závodit, nikoliv však v bazénu, ale na volných vodách.

Na start  39.ročníku Memoriálu Miroslava Kroufka na Sečské přehradě se 13.července 2013 postavilo 159 závodníků z 19 oddílů Polska a Česka.  V kategorii mladších žáků na 1 km obsadil Vašek Kovář / roč. 2003 / 2. místo. Na tříkilometrové trati se na 3. mistě v kategorii starších žaček umístila Eliška Štichauerová, mezi dorostenci doplaval jako 2. Lukáš Kovář a těsně pod stupni vítězů na 4. místě Ondřej Krňávek. Bazénoví plavci se na otevřené vodě vždycky cítí trochu nejistě, když pod sebou nemají na dně čáry a musí se naučit orientovat na volném prostoru a tak za dobrý výkon je nutno pochválit také Báru Pražákovou, Matěje Švíře a Adama Vágnera. Voda měla pouhých 20 stupňů a pro Matěje Švíře, který nemá na sobě ani gram tuku bylo posledních 100 metrů z 3 km tratě bojem na hranici sil. Velký obdiv rovněž zaslouží naši dospěláci.  Asi před 2 lety začali plavat a trénovat ve družstvu kondičního plavání, Pavel Štěpán si už vloni několikrát vyzkoušel triatlon a pro Libora Kováře to byly první plavecké závody. A úspěšné.

V hlavním závodě na 10 km se představila i česká dálkoplavecká špička. Při neúčasti …. Vítka , vítěze předchozích dvou ročníků , Sylvy Rybářové a  ……. kteří reprezentovali ČR na univerziádě v Kazani zvítězil těsným finišem na posledních 10 metrech ……… před  a Tobiášem /všichni Kometa Brno/ .  Do 7 km se ve vedoucí skupině držel také Baumrt , bratr naší nejúspěšnější plavkyně a mistryně Evropy Simony Baumrtové. Závod však ukončil předčasně a do cíle ho úplně promrzlého přivezla doprovodná loď.

Z výsledků našich

1 km mladší žactvo   2. Kovář Václav  24:52,0

3 km starší žactvo     3. Štichauerová Eliška  58:31,7

                                  6. Pražáková Barbora  1: 04:38,8

                                 11.Vágner Adam            58:52,0

                                 12. Švíř Matěj               1:06:20,4

3 km dorost               2.  Kovář Lukáš             47:04,5

                                  4.  Krňávek Ondřej        53:41,9

3 km masters            14. Štěpán Pavel           1:13:15,6

                                 17. Kovář Libor            1: 16:03,0

Následující víkend se Lukáš Kovář zúčastnil 28. ročníku Říčkovského Golema. Vloni dorosteneckou kategorii vyhrál, letos po uplavání asi 500 m na Pastvinské přehradě vybíhal z vody jako čtvrtý, 35 km na kole s dojezdem pod sjezdovky v Říčkách poněkud přepískl a tak  4,8 km běžecký okruh  byl utrpením a v kategorii mužů skončil na 36. místě. V hlavní kategorii se na celkovém 3. místě  umístil  Josef Doleček na  11. Karel Hartman- oba  zdokonalují plavání  celoročně jako  členové družstva kondičního plavání našeho oddílu. A českotřebovský  bazén měl ještě jednoho zástupce, bývalý československý reprezentant, a bývalý mistr republiky na dlouhém triatlonu Jindřich Šebek skončil na 40 místě v kategorii nejstarších. Celkem se závodu zúčastnilo 131 triatlonistů.

Předposlední týden v srpnu odjedou plavci na soustředění do Hlinska zdolávat kilometry v bazénu a na kole a pokud bude přijatelné počasí zúčastní se 24.srpna mistrovství ČR  štafet v dálkovém plavání na Lipně a 31.srpna závodu na Pastvinské přehradě. Prozatím   PĚKNÉ PRÁZDNINY !                                                                                                                                                 R.Ei.