Pozvánka na evropský hokej                                                  


Pondělí, 15. červenec 2013

Českotřebovský sportovní fanoušek se má po roce opět na co těšit, přesněji na kvalitní evropský hokej. V úterý 20. srpna se v našem městě uskuteční utkání European Trophy mezi mužstvy HC ČSOB Pojišťovna Pardubice a HC Fribourg- Gottéron SA (Švýc.).

 

Předprodej vstupenek na tento zápas začíná v úterý 16. července v Infocentru Městského úřadu v České Třebové. Vstupenka k stání stojí 100 Kč, vstupenka k sezení přijde na 120 Kč.

 

Přední švýcarský hokejový klub byl založen v roce 1938, nejvyšší soutěž hraje od roku 1980. Nikdy z ní  nesestoupil, ale také nikdy nezískal mistrovský titul. Čtyřikrát se Fribourg probojoval do finále play off, ale vždy odcházel v roli poraženého. Celkem osm sezon odehrál v jeho dresu bývalý trenér ruské reprezentace Vjačeslav Bykov, na sklonku své kariéry si po jeho boku zahrál jeden rok legendární sovětský útočník Sergej Makarov. Zajímavostí je, že v letech 1960-1972 hrál za Fribourg současný prezident Mezinárodní hokejové federace (IIHF) Rané Fasel.

 

Pořadatelem atraktivního utkání bude nově vznikající hokejový klub HC Kohouti Česká Třebová (jeho logo představujeme na jiném místě). „Chceme jít novou cestou a mít právní subjektivitu, proto jsme se rozhodli založit nový klub, který bude fungovat jako občanské sdružení. Čekáme na vyjádření ministerstva vnitra, vzápětí podáme přihlášku do Českého svazu ledního hokeje. Z ekonomických a organizačních důvodů se v první fázi zaměříme na dospělý hokej. Áčko bude hrát krajskou ligu, nově založené béčko nastoupí v  okresním přeboru. Mládežnická základna se k nám připojí po příští sezoně,“ vysvětluje zakladatel nového klubu Vladimír Vaněk.

 

Další informace o nově vznikajícím českotřebovském hokejovém klubu budeme přinášet v příštích dnech.