Českotřebovský deník 185/2013 (6.8.)                                      
Oznámení pro veřejnost – uzavření pokladny  Městského úřadu Česká Třebová

Pokladna městského úřadu bude
ve čtvrtek dne 15.08.2013 od 12:00 hodin a v pátek dne 16.08.2013 celý den  z technických důvodů uzavřena!

 

Příprava žen na novou sezonu zahájena – VÍTĚZNĚ !!!J
V neděli 4.8. zahájily třebovské volejbalistky přípravu na nadcházející sezonu, která začne první říjnový víkend premiérou na palubovce Liberce. Již po třetí absolvovaly antukový turnaj v Polné u Jihlavy, kde je zaručena kvalitní hra a příjemné zázemí. Se ztrátou jediného setu si sokolky zajistili první místo  v základní pětičlenné skupině  a vstoupili  do pavouka už jako jasné účastnice semifinále.  Proti  mladým volejbalistkám z Dolního Újezdu, které hrály velice pěkný volejbal, bylo jasným cílem zvítězit a postoupit do finále kde na ně čekal tým Směska Vysočiny. S nimi se potkaly již v základní skupině a to vítězně, takže soupeřova motivace, oplatit prohru, byla cítit na kilometry daleko J Českotřebovačky  se nezalekly a po vyčerpávajícím boji o zlato se mohli radovat! Přípravu na nadcházející sezonu, kterou letos poprvé stráví děvčata v české části druhé ligy, zahájily vítězně a doufejme, že štěstí a herní pohoda se jich bude držet i na dále. Turnaj absolvovali: Radka Janďourková, Iva Horáková, Hanka Dejdarová, Eva Kvapilová, Pavlína Tomannová, Nikola Hýblová, Míša Voleská a mladá naděje Anička Veselá.

 

Obchodní družstvo Konzum obdrželo cenu GOOD EGG AWARD

Obchodní družstvo Konzum z Ústí nad Orlicí získalo jako jeden z prvních obchodních  řetězců v České republice cenu GOOD EGG AWARD. Byl tak oceněn „welfare“ přístup společnosti k prodeji vajec výhradně z podestýlkových chovů.
Obchodní družstvo KONZUM z Ústí nad Orlicí obdrželo od společnosti Compassion in World Farming cenu GOOD EGG AWARD.  Compassion in World Farming se celosvětově zabývá dodržováním důstojného přístupu ke zvířatům (více na: www.compassioninfoodbusiness.com)
Společnost Konzum pak byla oceněna za to, že se před několika lety rozhodla ve své obchodní síti prodávat vejce výhradně z podestýlkových chovů. A tím se distancovala od produkce klecových vajec.
 „Obrovsky nás toto ocenění potěšilo“, říká ředitel společnosti Ing. Miloslav Hlavsa.  Jelikož jsme družstvo a prodáváme potraviny převážně svým členům, je pro nás důležité mít kromě tržby i čisté svědomí. Když jsme v roce 2011 na základě vlastního etického rozhodnutí ukončili prodej vajec z klecových chovů ani jsme netušili, že existuje celosvětová organizace na podporu welfare produkce vajec. O to více nás těší, že jsme jedna z prvních obchodních společností z ČR, která toto ocenění získala,“  upřesňuje Ing. Miloslav Hlavsa.
 
Porucha na počítači redakce

Obsluha webu je prováděna z rezervního počítače, proto mohou vzniknout problémy. Zpravodajství může být omezeno. Odstranění poruchy si vyžádá nějaký čas, děkuji za strpení.  MM