Českotřebovský  deník 186/2013                                             
KLUB ROSIČKA OD ZÁŘÍ V NOVÉM

Klub Rosička je služba hlídání dětí od 2 let, jež již několik let poskytuje sdružení Rosa rodinné centrum

Pro koho je služba určena:
-      zejména pro děti rodičů, kteří se např. chtějí ucházet o zaměstnání nebo se účastnit vzdělávacích kurzů
-      už pracují a jejich dítko se nedostalo do MŠ
-      potřebují krátkodobě pohlídat dítě, aby mohli k lékaři na úřad apod.
-      potřebují zkrátka jen  nabrat síly J

 

Jak to u nás chodí:
-      děti  pečují zkušené „chůvy“ s praxí s péčí o děti této věkové kategorie
-      služba je provozována 3x týdně
-      maximální kapacita klubu Rosička je 10 dětí
-      Stravování formou vlastních svačinek
-      Hlídání je možné jen po předchozí telefonické nebo osobní domluvě se službou v RC

 

Dosud byly děti vždy hlídány v rámci běžného chodu RC. Nyní bude služba rozdělena na dvě.
1.     Pondělí a pátek
·         bude probíhat podle současného vzoru, tzn. za běžného provozu RC. Dle aktuálního ceníku
2.    Středa
·         RC bude otevřeno pouze pro účastníky Rosičky.
·         Pro děti budou připraveny aktivity odpovídající režimu v MŠ
·         Uzavřená skupina – děti je třeba přihlásit předem min. na pololetí
Více informací získáte na tel. č. 773 601 427 nebo na www.mcrosa-radce.webnode.cz.
 
Příměstský tábor v Rose

Rosa rodinné centrum pořádalo v týdnech 22.- 26. 7. a 29. 7. – 2. 8. dva běhy příměstského tábora pro děti ve věku od 3 do 6let. Hlavním záměrem bylo pomoci pracujícím rodičům vyřešit problém s péčí o jejich ratolesti v době, kdy byly uzavřeny všechny MŠ ve městě.
Některé děti s námi strávily celé dva týdny a některé přišly třeba jen na den podle toho, jak kdo potřeboval. Na akci se vystřídalo 30 dětí pro které byl připraven  připraven bohatý program.
Za Rosa rodinné centrum Lenka Jelínková



TOP 09 drží slovo. Podpoří rozpuštění sněmovny

Partneři TOP 09 nedodrželi své závazky a bývalá vládní koalice tak přišla o většinu 101 hlasů. TOP 09 podpoří předčasné volby – konzistentně se svými předchozími postoji.
Všech 42 poslanců z klubu TOP 09 a hnutí Starostové dnes hlasovalo proti vládě Jiřího Rusnoka. Koaliční partneři, ODS a strana LIDEM, ovšem nedodrželi své závazky a většina 101 hlasů tak v dolní komoře neexistuje. TOP 09 proto dodrží své slovo a podpoří rozpuštění Poslanecké sněmovny.
TOP 09 byla po celou dobu loajální a říkala, že dokud ve sněmovně existuje většina 101 hlasů, nevidíme důvod k předčasným volbám. Řekli jsme to prezidentovi, koaličním partnerům i sdělovacím prostředkům. Zcela v souladu s našimi stanovisky ale opakujeme, že pokud tuto spolehlivou většinu mít nebudeme, všech 42 poslanců podepíše arch, na kterém budou žádat schůzi k rozpuštění sněmovny,“ řekl 1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek ještě před hlasováním.
V něm nakonec vláda Jiřího Rusnoka sice důvěru nezískala, koalice ale přišla o deklarovanou většinu. Už deset minut po hlasování tak předseda poslaneckého klubu Petr Gazdík držel v ruce listinu s 42 podpisy žádající schůzi, na které se rozpustí dolní komora.
Protože neexistuje žádná funkční síla, která by mohla spravovat zemi, podporuje TOP 09 předčasné volby.
 „ODS je bohužel stále stranou ovládanou kmotry, proto nemůže být v tomto volebním období už spolehlivým partnerem,“ dodal Miroslav Kalousek. O rozpuštění sněmovny i vypsání předčasných voleb chtějí zástupci TOP 09 jednat bezodkladně.
V Praze 7. 8. 2013                                                                                                      Martina Týblová, tiskové oddělení TOP 09

 

Judista Marek Švestka bojuje v zahraničí

Z Olympijského festivalu mládeže z nizozemského Utrechtu přivezl úspěšná českotřebovský judista ve své kategorii senzační páté místo a následně odletěl do USA na  dorostenecké mistrovství světa, které se koná v proslulém americkém městě Miami 8. – 11. srpna.
Z webu  JUDO Česká Třebová: Na Europen Youth Olympic Festival Utrecht 2013  nastoupil ve váze 73kg  Marek Švestka! Svou základní skupinu vyhrál,kde porazil Arménce, Slováka a Němce, poté se  pral o finále závodu s Turkem, kde prohrál a šel tedy o třetí místo s Finem který bohužel  prohrál, takže obsadil senzační páté místo!!! Marek se tímto úspěchem kvalifikoval na Mistrovství světa dorostu v srpnu a odlétá do USA – Miami!!! Gratulujeme a držíme palce!
 
Z českotřebovského tenisu

V polovině července se v Ústí nad Orlicí konalo Mistrovství ČR seniorů. Náš Tenisový klub Česká Třebová startovalo pět hráčů: Alan Brusenbauch, Michael Fiedler, Láďa Beran, Karel Beran a Hana Brusenbauchová. Nejlepšího umístění dosáhli Hana Brusenbauchová a Michael Fiedler, kteří ve svých věkových kategoriích obsadili 2.místo a získali stříbrné medaile.
 
Tenisový kemp v České Třebové 

Druhý červencový týden je již pravidelně vyhrazen pro tréninkový kemp TK Česká Třebová. V letošním roce se tohoto soustředění zúčastnilo 41 dětí ve věku od 5 do 15 let, o které se v průběhu celého týdne staralo 11 trenérů a instruktorů. Náplní kempu  byla především tenisová příprava, která vyvrcholila závěrečným turnajem, dále atletický víceboj, míčové hry, návštěva místního plaveckého bazénu a také návštěva PINGUin parku v Ski areálu Přívrat. O obědy se již čtvrtým rokem, k naší velké spokojenosti, staral pan Josef Janda-Hotel Bravo. Počasí nám přálo po celý týden s výjimkou čtvrtku, kdy stejně jako v loňském roce nám déšť trochu pokazil tradiční táborák u kterého hrála i přes nepříznivé počasí hudební skupina Poutníci. Celkově se letošní kemp určitě vydařil. Poděkování patří především všem trenérům a instruktorům, ale také panu Jandovi-Hotel Bravo a manželům Menclíkovým - Ski Přívrat za jejich vstřícnost.