Českotřebovský deník 215/2013 (25.8.)                                  

Rekonstrukce běžecké dráhy v lyžařském areálu HORY

Na konci měsíce srpna byla dokončena kompletní rekonstrukce běžecké dráhy v lyžařském areálu Hory.  V rámci rekonstrukce byly   vyměněny dva dřevěné mosty a obnoven povrch všech okruhů. Jako nový povrch byl použit drobný štěrk, který zaručí měkčí a bezpečnější došlap. Celková investice přesáhla 170 tis. Kč. Z velké části byla financována ze dotace, kterou poskytlo město Česká Třebová. Od září bude obnovená běžecká dráha opět sloužit všem příznivcům běhu, sportovním klubům a školám. Bohužel, již nyní se po novém povrchu pohybují neukáznění návštěvníci na koních a cyklisté.  Tato dráha je určena pouze pro běh a chůzi.   Kola a koně na dráhu nepaří,  nový povrch poškozují.  Chovejme se k opravené běžecké dráze šetrně, ať vydrží sloužit co nejdéle.
 

Chystá se návštěva prezidenta Miloše Zemana v České Třebové

  • Měla by se uskutečnit dne 12. září 2013 v rámci třídenní návštěvy Pardubického kraje. Prezident Miloš Zeman se setká  s představiteli měst a obcí našeho mikroregionu Orlicko-Třebovsko na jednání v restauraci u Coufalů v Přívratu, kde také poobědvá, aby se přesunul s doprovodem na návštěvu českotřebovské  úspěšné společnosti CZ LOKO, kde se setká nejen s managementem firmy, ale také s pracovníky závodu.   V rámci našeho regionu by pak měla cesta prezidenta pokračovat do Oslickoústecké nemocnice, která ekonomicky nejproblémovějším zdravotnickým zařízením poskytující akutní péči v rámci Pardubického kraje, kde se setká jak s managementem nemocnice, tak i se zaměstnanci a odboráři. Třídenní program návštěvy zatím nebyl kanceláří Pražského hradu odsouhlasen a je tedy přinejmenším neoficiální.
  •  
    Lidovci sestavují kandidátku

    Pardubice - V pátek 23.8.2013 proběhlo zasedání Krajského výboru KDU-ČSL Pardubického kraje, které se zabývalo přípravou kandidátní listiny pro předčasné volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.
    Lídrem v Pardubickém kraji bude devětatřicetiletý Mgr. Jiří Junek, ředitel Regionálního muzea ve Vysokém Mýtě. Na dalších čelných místech budou zkušená a dlouholetá starostka Dolní Rovně Iva Vinařová, krajský radní Ing. Pavel Šotola a starosta obce Osík na Litomyšlsku Ing. Karel Rothschein.
    Prvořadým cílem křesťanských demokratů je vrátit politice slušnost a věcnost. "S novou generací k tomu máme dobré předpoklady a já věřím, že se nám to podaří." říká lídr kandidátky Jiří Junek. Lidovci nabízejí, podobně jako v jiných krajích, nové a mladé tváře. Prostor dostanou i kandidáti bez politické příslušnosti. Věkový průměr kandidátky je 44 let. Na kandidátce budou zastoupeni regionální i komunální politici, lékaři, učitelé i zástupci neziskových organizací z celého kraje. "Kandidáti z Pardubického kraje jsou odborně fundovaní a slušní lidé." konstatuje krajský předseda Radomil Kašpar.
    Okresní organizace navrhly celkem 21 kandidátů a současně také navrhly lídry za své okresy. Členové krajského výboru vybírali z této nabídky a sestavili devatenáctičlennou kandidátku, kterou projedná celostátní výbor a definitivně by měla být kandidátní listina schválena 3. září 2013.                                                                                                                                                             Petr Čada