Českotřebovský deník 207/2013 (27.8.)                                 

Českotřebovští Kohouti poprvé na ledě pod vedením trenéra Pavla Táborského


Pondělí, 26. srpen 2013
První trénink na ledě absolvovali v pondělí večer hokejisté týmu HC Kohouti Česká Třebová, pod vedením nového trenéra trénovalo devatenáct hráčů.
Novým koučem Kohoutů se stal 45letý Pavel Táborský, bývalý výborný hokejový obránce, který vybojoval dva mistrovské tituly s pražskou Spartou a jeden se Vsetínem. Odchovanec královéhradeckého ledního hokeje dále oblékal dresy Třince, Plzně, Berouna, Kladna a Mladé Boleslavi, celkem čtyři sezony odehrál v Německu, Norsku a Dánsku. Jako trenér působil Táborský u mládeže v Chomutově a Hradci Králové, kde s juniory postoupil do extraligy. Více ZDE

Prodám dům v České Třebové.
Prodám velký, zrekonstruovaný, nadstandardně vybavený dům v Javorce.
Bližší informace na tel. čísle : 774998830


Na snímcích nenajdete ani živáčka. Do idylky je však daleko, díky této "probíhající" rekonstrukci jsou zbytečně omezováni občané z celého města. Ministr dopravy Žák se se stavebními firmami, které nepracují nijak nemazlí a brání se zbytečnému omezování motoristů. U nás naopak rádi počkáme, však ještě není zima.... (Foto Zdena Janischova)

Takovýto (nulový)  "stavební ruch"   byl na tomto staveništi  během stavby samozřejmě poměrně často....

Proč rekonstrukce Slovanské ulice občas stojí - zjištění  důvodů na odboru investic MěÚ

Nyní je v rámci rekonstrukce vymezen časový úsek vyčleněný rekonstrukce elektrorozvodů, které zajišťuje  ČEZ a.s. Město nemá s ČEZ a.s., resp. s jejich vysoutěženým zhotovitelem žádnou smlouvu.Realizují to jako svoji investici a tak jestli pracují nebo ne, je čistě jejich problém.Odpovědnou osoba je p. Petr Polášek, termín pro tyto práce je podle jejich  harmonogramu stanoven do 31.8.2013. Jakmile bude tato etapa dokončena, tak již další práce budou  řešeny operativně, tak aby se rekonstrukce neprodlužovala  finální úpravou silnice a chodníků. Podle smlouvy o dílo mezi Městem Česká Třebová a zhotovitelem - společností RYDO  má být rekonstrukce dokončena a dílo předáno do 31.10.2013.  O průběhu rekonstrukce elektrorozvodů se pokusím získat informace přímo od zdroje, t.j. odp. pracovníka ČEZ  
 
Ing. Jaromír Barták
oslavil 101. narozeniny

Dne 24. srpna oslavil své 101. narozeniny českotřebovský občan pan Ing. Jaromír Barták, který v současné době žije v Domově U Fontány v Přelouči..  Při této příležitosti ho  navštívila místostarostka města Ing. Jaromíra Žáčková, která mu popřála vše nejlepší, hlavně hodně zdraví a spokojenosti.  Ještě jednou blahopřejeme!
O pronájem bytů ve čtverci není zájem

Svědčí o tom i top, že město tyto byty nabízí dlouhodobě k pronájmu a zájemci nejsou, nehlásí se. K dnešnímu dni je tedy  znovu  vyhlášena dražba pronájmu osmi bytů n Farářství, podrobnosti sjou na webové stránce města.
Je otázka, zda je tato forma nabídky bytů dnes v době přebytku bytů vhodná. jde o byty s větší plochou, vysokými místnostmi, kde jsou tedy vysoké náklady na bydlení, vysoký nájem určený plochou bytu a současně větší náklady na vytápění. Nakonec se ukáže, že pro  obsazení bytů, jinak položených v pěkné lokalitě blízko centra bude třeba třeba přechodně snížit nájemné  a opustit potřebu předplatit nájem, vždyť sám  občanský zákoník počítá s možností kuce v hodnotě tříměsíčního nájemného.....
Atleti Iscarexu odjíždí na MČR na Černou horu

O víkendu se běží závod do vrchu Jánské Lázně - Černá hora, zařazený jako MČR v běhu do vrchu. Na závodech   nebudou chybět ani běžci českotřebovského Iscarexu a to ve všech  kategoriích mužů a žen. Patří mezi ně i úspěšná závodnice z nedávných světových her v Turíně Míla Keprtová. Dodatečně jsem získal fotografie z jejího úspěšné účasti na Mezinárodním závodě v běžeckém desetiboji v Trutnové. Závod se běžel v květnu 2013.