Českotřebovský deník 208/2012  (28/8)                                 

11. ročník nohejbalového turnaje ve Svinné  

V sobotu 24.8.2013 se na hřištích ve Svinné konal 11.ročník nohejbalového turnaje o pohár obce Svinná.
Turnaje se zúčastnilo 12 družstev včetně dvou týmů z partnerského města Svit.  Ve dvou skupinách hrálo po šesti družstvech každý s každým. Do vyřazovacích bojů postoupila čtyři družstva z každé skupiny. V letošním roce opět prokázali nejlepší kvalitu hráči Svitu. Za 7 ročníků své účasti na turnaji se jim podařilo zvítězit po páté. Je znát, že nohejbal v jejich městě má daleko větší tradici.
Ceny na závěr turnaje předával starosta ČT pan Jaroslav Zedník, který se turnaje zúčastnil jako aktivní hráč družstva Kohoutů.
Konečné pořadí:
1. Svit 1  2. Svit 2  3. Hory  4. Stavitelství Trunec  5. - 8. Kujebáci, Orvos Kohouti, Zhoř   9.-10. Bedla team Svinná, Lufťáci
11.-12. Lazaři, Kronos
Počasí nám i letos přálo a věřím, že se ve Svinné všem líbilo. Milan Dvořák.


Gymnázium Česká Třebová připravuje na září:

2. září
Imatrikulace studentů prvních ročníků gymnázia
1.C od 15.00  1.A (prima) od 16.00    Místo konání: Malý sál Kulturního centra
 
9.–11. září
Adaptační kurz prvních ročníků gymnázia  Místo konání: Areál hotelu Renospond, Zderaz (Proseč u Skutče)
 
25.–26. září
Škola trochu jinak  8.15–13.40
 
Proč rekonstrukce Slovanské ulice občas stojí

Nyní je v rámci rekonstrukce vymezen časový úsek vyčleněný rekonstrukce elektrorozvodů, které zajišťuje  ČEZ a.s. Město nemá s ČEZ a.s., resp. s jejich vysoutěženým zhotovitelem žádnou smlouvu.Realizují to jako svoji investici a tak jestli pracují nebo ne, je čistě jejich problém.Odpovědnou osoba je p. Petr Polášek, termín pro tyto práce je podle jejich  harmonogramu stanoven do 31.8.2013. Jakmile bude tato etapa dokončena, tak již další práce budou  řešeny operativně, tak aby se rekonstrukce neprodlužovala  finální úpravou silnice a chodníků. Podle smlouvy o dílo mezi Městem Česká Třebová a zhotovitelem - společností RYDO  má být rekonstrukce dokončena a dílo předáno do 31.10.2013.  O průběhu rekonstrukce elektrorozvodů se pokusím získat informace přímo od zdroje, t.j. odp. pracovníka ČEZ  
 
V prodejnách Konzumu můžete podpořit Oblastní charitu Ústí n.O. 

Obchodní družstvo Konzum Ústí nad Orlicí zapojilo letos do svého grantového programu „Společně za úsměv“ 30 regionálních neziskových organizací a do možnosti jejich podpory přizvalo i širokou veřejnost. Oblastní charita se tohoto programu účastní s projektem na pořízení koncentrátoru kyslíku pro domácí hospicovou péči. Projekty těchto veřejně prospěšných neziskových organizací může veřejnost podpořit do 31.10.2013 v kterékoli prodejně Konzumu, a to prostřednictvím 30Kč kuponu. Tyto kupony jsou  k dispozici v  prodejnách, na propagačních letácích Konzumu, ve střediscích Oblastní charity v Ústí n.Orl. a v Letohradě nebo je možné u pokladny v obchodech Konzumu pouze sdělit jméno podporované organizace.
Zástupci Konzumu k projektu uvádí: „V letošním roce darujeme ze svých prostředků částku 100 000 Kč. Tento dar bude rozdělen podle volby vás – našich zákazníků, a to v poměru, v jakém jste přispěli jednotlivým organizacím. Společně tak dokážeme víc.“ Více o zapojených projektech a aktuální stav konta všech organizací je možno sledovat na www.konzumuo.cz/szu
Děkujeme za podporu projektu Oblastní charity s č. 09  -  pořízení koncentrátoru kyslíku pro domácí hospicovou péči.
Iva Marková
Pronajmu obchod v Nádražní ulici - zahradní potřeby. Info na tel: 603 524 291                         
ZAČÍNÁ KURZ HUBNEME SPOLEČNĚ
od 12. září 2013
Nejsme žádní prodejci zázračných pilulek na hubnutí, máme několikaleté zkušenosti a velmi dobré výsledky v našich kurzech. Součástí kurzu je výpočet energetické hodnoty přijímané potravy, zlozvyky při jídle, sestavování jídelníčku, autoterapie apod. Rovněž cvičíme a relaxujeme. Více informací si můžete přečíst na www.stob.cz
Dvanáctitýdenní kurz bude probíhat od čtvrtka 12. září 2013 na ZŠ Ústecká
Česká Třebová. Začátek lekce v 17 hodin, konec ve 20 hodin. Cena kurzu je 1650,- Kč
Bližší informace a přihlášky na tel. 736 720 017 nebo e-mail: zdkuc. ct(@)seznam.cz
Rezervujte si místo včas. Přijďte si zacvičit a zhubnout

Vysoké Mýto čeká týden stavebních řemesel 

Vysoké Mýto (27. srpna 2013) – Vysokomýtské náměstí se znovu promění v jedno velké staveniště. Ve dnech 17. - 19. září se zde uskuteční třetí ročník mezinárodní soutěže žáků odborných škol ŘEMESLO/SKILL 2013. Adepti stavebních profesí z několika zemí Evropy se poměří ve svých dovednostech v kategoriích zedník, obkladač, instalatér a montér suchých staveb.
„Soutěž je pro žáky odborných škol skvělou příležitostí k výměně zkušeností, pro žáky základních škol možností blíže poznat stavební řemesla a pro rodičovskou veřejnost seznámit se s novými trendy v oblasti stavebních materiálů a technologií. Jsem ráda, že tato unikátní soutěž vznikla právě v Pardubickém kraji. Zcela právem si zaslouží naši podporu,“ říká náměstkyně hejtmana Pardubického kraje Jana Pernicová, zodpovědná za školství, kulturu a památkovou péči.
Soutěžní zadání jednotlivých oborů budou na sebe navazovat a na správné dodržování pracovních postupů budou dohlížet odborníci ze stavebnictví. Ti budou zároveň každý den soutěže poskytovat své rady a zkušenosti návštěvníkům. „Zájemci budou moci konzultovat své představy ohledně použití moderních stavebních systémů a technologií při stavbě a rekonstrukci bytu nebo domu, montáži sádrokartonů, zateplovacích systémů, interiérových úprav, rozvodů vody a odpadu, instalace sanitární keramiky, vodovodních baterií, použití obkladů, dlažby a dalších designových prvků v koupelnách, při opravách balkónů a podobně,“ říká Hynek Míka z pořádající společnosti Erudio CZ. Nejvíce odborníků bude návštěvníkům soutěže k dispozici ve středu 18. září od 13 do 18 hodin.
Důležitou součástí "týdne řemesel ve Vysokém Mýtě" bude opět prezentace škol Pardubického kraje s nabídkou učebních oborů a s praktickými ukázkami řemesel. „Zváni jsou žáci základních škol i jejich rodiče, zvláště pokud se nyní společně rozhodují, kam půjdou děti po základní škole. Budou zde mít možnost získat informace důležité pro výběr vhodného studijního nebo učebního oboru,“ upozorňuje Lenka Ulrychová ze společnosti Erudio CZ.
Spolupořadateli soutěže jsou Pardubický kraj, město Vysoké Mýto a VOŠ stavební a Střední škola stavební Vysoké Mýto, partnery Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR, Cech suché výstavby a Profesní cech obkladačů.
Program soutěže
Úterý 17. září
Soutěž zedníků; soutěžní zdicí materiál Heluz a Ytong.
Středa 18. září
Soutěžit se bude v kategoriích zedník, obkladač, instalatér a montér suchých staveb. Soutěžní zadání jednotlivých oborů na sebe budou navazovat.
13.00 - 18.00 Poradenství pro návštěvníky soutěže - rekonstrukce bytů a domů. Nezapomeňte vzít s sebou stavební dokumentaci i pouhé náčrty svých představ.
Čtvrtek 19. září
Soutěžit se bude v kategoriích zedník, obkladač, instalatér a montér suchých staveb.
Dopoledne si žáci základních škol Pardubického kraje vyzkouší své dovednosti v rámci projektu Pardubického kraje zaměřeného na podporu technického vzdělávání –TECHNOhrátky. Program bude probíhat přímo na náměstí, ale také v prostorách VOŠ stavební a SŠ stavební na Komenského náměstí ve Vysokém Mýtě.