Českotřebovský hokejbal, který ve svých počátcích musel i ke svým domácím zápasům zajíždět mimo své město, ve své dvacetileté historii slavil několik velkých úspěchů. A to nejen klubových jako v letošním roce 3. místem v druhé nejvyšší soutěži, čím navázal na svůj historický úspěch, ze svých začátků nebo 3. místem v extralize staršího dorostu, velkým vítězstvím v regionální druhé lize po otevření hokejbalového hřiště v České Třebové v sezóně 2004 - 2005.
Velké úspěchy dosáhli také hráči týmu v reprezentačních dresech: počínaje dvojicí Lukáš Deml a Tomáš Macků (v roce 2002 v Champery se stali juniorskými Mistry světa) a konče vícemistry světa z roku 2012 Petrem Kvasničkou v kategorii Masters či Jakubem Vostrčilem v juniorské kategorii. HJaou však i další s jinými úspěchy. Úspěch přišel i v ženském hokejbalu. v letošním roce Linda Hyksová společně s prostějovskou rodačkou Michaelou Rullovou (která je již několik let hráčkou českotřebovské Lokomotivy) dovezly z letošního Mistrovství světa v Kanadě bronzové medaile. Řada hokejbalistů získala prestižní cenu města KOHOUT.
V sobotu 24. srpna se na hokejbalovém hřišti v Benátkách po celý den lehce vzpomínalo a slavilo, ale především se hrál oblíbený sport. Jak jinak slavit než právě hrou, které před léty propadla partička kluků hrajících “bendy” po parkovištích ve městě. Partu tehdy dal dohromady “zakladatel” Jirka Jebousek, dnes trenér úspěšného A týmu. Tehdy ještě tzv. “čtyřkový hokejbal”s tenisákem hráli borci Mňuk, Vašina, Liška, Juhas, Badzik, Hanuš, Špatenka, bři Mastíkové či Slivkové, Dlouhý či Živný a řada dalších.
Odpoledne od 13 hodin bylo na pořadu krátké oficiální zahájení, na které plynule navázal zápas týmu Lokomotivy “C” proti zájemcům z řad nejen hokejbalových Veteránů. Vrcholem akce byl pohodový zápas A týmu s B týmem. Bylo potěšitelné, že téměř všechny pozvané legendy českotřebovského hokejbalu přijaly pozvání a zúčastnily se oslav. Zahájení bylo pojato jako představení významných opor českotřebovského hokejbalu a poděkování za jejich působení. Vše v režii manažera oddílu Jaroslava Badzika. Po celý den bylo v hokejbalovém areálu občerstvení, přehlídka získaných pohárů byla opravdu impozantní.
Hokejbalisté zdařilou oslavou dokázali především to, že jsou dobrá parta, že dokáži společně sportovat, udržovat si svůj sportovní areál a také se bavit. Do další dvacítky hodně úspěchů!
 
Jak oslavy hodnotí hokejbalisté 

Českotřebovský hokejbal v sobotu 24. srpna na svém hřišti v Benátkách oslavil dvacet let od svého vzniku.
Dopoledne sehráli dvě vyrovnaná  utkání se svitavskými Sršni žáci a přípravka. Část utkání zhlédnul i místostarosta Dobromil Keprt.
Hodinu po polední byli na hrací plochu manažerem oddílu Jaroslavem Badzikem pozvání ti, kteří se nejen v minulosti zasloužili o rozvoj a reprezentaci nejen hokejbalového oddílu.
Předseda TJ Lokomotiva Čestmír Rybka a dlouholetá pokladní Maruška Demlová, Milan Mikolecký, který v začátcích pomáhal hokejbalovému klubu s medializací činnosti. Juniorští Mistři světa Lukáš Deml a Tomáš Macků, mistři Evropy v kategorii do 18 let Michal Válek a Ladislav Hruška, Štěpán Švec bronzový z MS U18 a vícemistr světa Masters 2012 a předseda hokejbalové oddílu Petr Kvasnička. Mimo medailí z různých velkých turnajů či mistrovství bylo za svou činnost či výkony oceněno i několik hokejbalistů cenou města Česká Třebová „Kohout“ například Voleský Martin, Válek Michal či Badzik Jaroslav.
A největší potlesk od přítomných sklidil Jirka Jebousek zakladatel oddílu a dnes úspěšný trenér, který v letošním roce dovedl A tým Lokomotivy podobně jako před několika lety v extralize staršího dorostu na bronzovou příčku druhé nejvyšší soutěže mužů.
Před utkáním veteránů s novým „C“ týmem Lokomotivy obdrželi kopii památečního retro dresu z úspěšné sezóny 2004-2005 (mistrů regionu Východ) v mini podobě. Dres dále obdržel mladší Václav  k hokejbalového klanu Vašinů i jeho dlouholetý spoluhráč v obraně Radek Mňuk, Radim Špatenka, Miroslav Doubroucký, Radim Dlouhý, Tomáš Hrdlička, Petr Juhas a další.
Veterání podpořeni ještě několika aktivními hráči i po létech předvedli několik divácky atraktivních akci a těsně zvítězili nad nově tvořícím se týmem, který bude Lokomotivu reprezentovat v krajské hokejbalové soutěži.
Posledním utkáním dne bylo střetnutí A týmu se záložním béčkem, kde diváci mohli vidět opět několik rychlých akcí s efektivním zakončením jako v případě spolupráce Kvasničky a Lukáše Demla. I přestože „áčko“ v neděli čekal náročný závěrečný přípravný turnaj v Opočně s přeloučskými Jestřábi, pardubickým Svítkovem a dvěma týmu nově formujícího reprezentačního výběru do 18 let. Nedali svým spoluhráčům z šatny nic zadarmo.
Po skončení utkání pokračovala oslava do pozdních večerních hodin nad hromadou pohárů, které hokejbalisté za dvě desítky sezón přivezli z hřišť po celé republice. Zavzpomínalo se i nad výstřižky z novin a fotografiemi v soukromých archivech či kronice Michala Válka.

POZVÁNKA NA ZÁŘIJOVÝ HOKEJBAL DO ARÉNY V BENÁTKÁCH

Sobota 07.09.2013 TJ Lokomotiva Česká Třebová - TJ Paramo Svítkov Stars Pardubice 11:00 (I. liga)
Sobota 07.09.2013 TJ Lokomotiva Česká Třebová B - HBC Hradec Králové 1988 B 11:00 (II. liga)
Neděle 08.09.2013 TJ Lokomotiva Česká Třebová A - HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 10:00 (I. liga)
Sobota 14.09.2013 TJ Loko starší žáci - Paramo Svítkov Stars Pardubice v 10:30 (MČR)
Sobota 21.09.2013 TJ Lokomotiva Česká Třebová A - HBC Vsetín 13:00 (I. liga)
Sobota 28.09.2013 TJ Lokomotiva Česká Třebová A - TJ ACS Malenovice SV 14:00 (I. liga)
Nábor mládeže probíhá neustále, info na tel. 776 585 615 nebo na webu www.ballct.ic.cz