Českotřebovský deník 210/2013 (30.8.)                                  

V sobotu 17. Srpna proběhl ve Skuhrově již tradiční turnaj v nohejbalu trojic. Pořadatelem tohoto sportovního klání bylo místní Sdružení dobrovolných hasičů. Počasí průběhu akce přálo tak, jako téměř celé prázdniny. Bohužel vinou dovolených a jiných akcí se letos zúčastnilo pouze šest mužstev složených z hráčů České Třebové a Skuhrova. Průběh turnaje byl vyrovnaný a celková atmosféra stálá a pohodová, téměř jako počasí. První místo obsadilo družstvo Vinohrad a pohár předávaný z rukou jednoho z účastníků klání pana Jaroslava Zedníka bohužel opět putuje mimo Skuhrov. Po ukončení turnaje zbylo ještě trocha  času na hodnocení výkonů a rozbor taktiky pro příští ročník. Nezbývá než potrénovat a nabrat sil do dalšího ročníku, doufáme že v hojnějším počtu.       P.F.

 

Prázdninové odpoledne pro děti ve Skuhrově
 V sobotu 27.7.2013 proběhlo ve Skuhrově už tradiční Prázdninové odpoledne pro děti. Děti si zasoutěžily v několika disciplínách. Odměnou za jejich snahu byly Skuhrovské dukáty, za které si mohly nakoupit různé drobnosti v Dětském obchůdku. Tento horký letní den se nedal zakončit jinak, než ochlazením ve vodních hrátkách. :) Poděkování patří hasičům JSDH Ústí nad Orlicí I, JSDH Česká Třebová – Parník a všem ostatním co se na akci podíleli.
 
Od 1.9.2013 dojde k rozšíření programové nabídky kabelové televize

1. Program ČT :D/ ČT art bude zařazen do omezené volné digitální nabídky i do omezené analogové nabídky, místo programu Óčko.
2. Programy Óčko, Óčko Gold, Óčko Expres HD, Retro music a Kino Svět budou šířeny v omezené volné digitální nabídce. Naladíte je na frekvenci 418 Mhz.
3. Nově bude zařazen TV program regionální televize.cz a to místo stávajícího programu Inzert TV (tento program nebude zatím do nabídky zařazen).
4. Program Meteo TV bude odkódován do Klasické volné digitální nabídky.
5. Nově budou zařazeny programy ČT2 HD a Prima COOL HD, také do omezené volné digitální nabídky na frekvenci 410 MHz.
Pro naladění výše zmíněných programů, je nutné doladit, či přeladit vaše set top boxy.
KABELOVÁ TELEVIZE CZ s.r.o.
 
Střípky z Domova pro seniory

Dne 26. července nám přišla zahrát a zazpívat sestřička Mrštná se svoji dcerou. Posezení bylo na zahradě budovy B. Sestřička hrála na kytaru a dcerka na housle. Často jsme si s nimi zazpívali. Překvapilo nás pohoštění, meruňkový koláč a citrónová šťáva, bylo to velice chutné. Při pěkné hudbě a zpěvu jsme prožili příjemné odpoledne, za které děkujeme.
I jiné akce nás pobaví, třeba kavárnička, kde jsou různé soutěže. I při hraní karet je výborná nálada. Cvičení, kde s cvičitelem Pepou rozhýbeme celé tělo a u některých cviků se i zasmějeme, například u házení míčku. Při některém cvičení nám pomáhá a sleduje, aby se nikomu nic nestalo. Je mladý a pro nás staré má pochopení. I procházka v okolí budovy je pro nás přínosem. Ovšem není to pro všechny obyvatele, záleží na zdravotním stavu. Všem, kteří pro nás tyto akce připravují, děkují obyvatelé Domova.