Středisko JAVOR hlásí:


Skautské tábory

Skautky a skauti z českotřebovského střediska JAVOR zakončili školní rok stanovými tábory uprostřed přírody. Jeřmaň, Nekoř, Hoštejn a Nové Mitrovice (okres. Plzeň) to jsou místa, kde 150 dětí trávilo dobrodružství v podobě her, soutěží, nevšedních sportů a různých dovedností. Vodácký oddíl navíc trávil i putováním po řece Berounce a poslední týden o prázdninách jej čeká týdenní pobyt na plachetnicích na polských Mazurských jezerech.
 
NÁBOR: Chcete mít doma samostatné dítě? Najděte mu skautský oddíl!


Chcete, aby se vaše dítě o sebe umělo postarat, naučilo se vycházet a pracovat s ostatními dětmi a trávilo svůj volný čas v bezpečném prostředí? Najděte mu skautský oddíl. Českotřebovské oddíly pořádají nábor nových členů:

·         3. chlapecký oddíl: první společné schůzky jsou 6. a 13. 9., kde se domluvíme na termínu schůzek. Mohou přijít kluci od předškoláků. Horní věk není omezen. Klubovna Farská ulice.
Více na
 
http://trojka.e-skaut.cz/

 

·     5. chlapecký vodácký oddíl: první schůzka  je v pátek 6. 9. 2013 v 16.00 hod. u klubovny Pod Horami. Přijímáme  8 chlapců ve věku 6-8 let, 2 chlapce ve věku 9–11 let, 2 chlapce ve věku 12-14 let. Klubovna Farská ulice.
Více informací na http://www.patyoddil.ic.cz

 

·     7. chlapecký oddíl: první schůzka je ve středu 4. 9. od 16.30 hod. a od tohoto data vždy další středu. Mohou přijít kluci od 1. třídy. Horní věková hranice není omezena. Klubovna Farská ulice.
Více informací na http://sedmickact.blogspot.com/

 

·     8. dívčí oddíl:  první schůzka je v sobotu 7. 9. 2013 ve 14.00 hod. u klubovny na Parníku (na zahradě 1. stupně ZŠ Parnická) Přijímáme: 4 dívky ve věku 6–8 let, 4 dívky ve věku 9–11 let.

Více informací na http://www.dcskaut.cz/

 

Smuteční oznámení o úmrtí českotřebovského skauta

Josefa Zemana - Švýcara 


Oznamujeme Vám smutnou zprávu, že v pátek 16. června 2013 ukončil svoji skautskou pouť  bratr Josef Zeman Švýcar

Bratr Švýcar se narodil 7. března 1932. Do Junáka vstoupil krátce po válce a byl aktivním členem do posledních chvil svého života. Účastnil se všech skautských táborů, nejdříve u 3. chlapeckého oddílu, později u 1. smečky a následně 7. chlapeckého oddílu.

V 70 letech vedl Hnědou družinu v 1. smečce vlčat. Při obnově Junáka v 90 letech v České Třebové byl jedním ze zakládajících členů a opět založil a vedl Hnědou družinu vlčat a poté Lvíčata v 7. chlapeckém oddílu.

V roce 1994 se stal střediskovým vedoucím a i po své aktivní činovnické službě se i nadále účastnil akcí pořádaných ve středisku.

Vedl pečlivě střediskovou kroniku a byl nápomocen na mnoha táborech zejména u 7. chlapeckého oddílu.  Čest jeho památce.