KABELOVÁ TELEVIZE CZ s.r.o. informuje:                   


1) Dne 31.8.2013 bude do stávající programové nabídky zařazen nový televizní program pro děti ČT :D a kulturní program ČT art.

ČT :D vysílá v denně v čase od 6:00 do 20:00 hod. a je určen pro dvě divácké skupiny. Pro děti ve věku 4-8 let (57% vysílání) a pro děti ve školním věku 8-12 let (43% vysílání). Základní pilíře Déčka jsou hrané a animované filmy i pohádky, zábavné vzdělávání, pravidelné magazíny, soutěžní a zábavní pořady, denní zprávy a pořad o sportu.

ČT art vysílá denně od 20:00 do 6:00 hod. (reálně cca do 2:00 hod.) a každý den vysílání zahájí Události v kultuře. Kultura bude díky ČT art poprvé prezentována uceleně. Každý den v týdnu je věnován určitým oblastem kultury: hudbě a scénickému umění, filmu, literatuře, výtvarnému umění a architektuře. Česká televize se chystá program ČT art osamostatnit, jakmile zajistí finance a volnou vysílací pozici. Program ČT2 se po přesunu dětských a kulturních programů více zaměří na vzdělávací a poznávací pořady a posílí české dokumenty.

 

2) 1.9.2013 bude televizní program Meteo TV zařazen do Klasické volné digitální nabídky           a televizní program zaměřený na hudební písně minulého století Óčko Gold do Omezené volné digitální nabídky.

 

3) Do stávající programové nabídky bude místo programu Inzert TV zařazen program regionální televize. Televizní program na internetové a satelitní platformě s názvem regionalnitelevize.cz mediálně propojuje všechny regiony České republiky a na jednom místě přináší aktuální zpravodajství ze všech obcí, měst a krajů naší země o společenském, ekonomickém, kulturním či sportovním dění. Součástí tohoto programu jsou i příspěvky našeho studia OIK TV – zpravodajského portálu pro podhůří Orlických hor, které díky tomuto projektu je možné sledovat přes satelit a ve velkých kabelových sítích na území celé České republiky.

Motivací pro realizaci tohoto projektu je zejména fakt, že pro televizní stanice lokálního charakteru je takřka nereálné proniknout do jakéhokoliv vysílacího systému s celostátní působností, ať už se jedná o pozemní či satelitní vysílání. Internetová televize s celostátní propagací a možností šíření v sítích poskytovatelů internetu a mobilních operátorů je nesporně levnější a přitom stejně účinná varianta, jak získat nové diváky napříč regiony. Dlouhodobý divácký trend založený na hyperlokalitě a patriotismu tak dostává zcela jedinečný rozměr, neboť dění v nejbližším okolí mohou pohodlně a na jednom místě sledovat nejen ti, kteří v dané oblasti žijí, ale také lidé, kteří se z daného regionu odstěhovali, ale stále jsou s ním spjatí.

4.) Poskytování nové služby pod obchodním označením KT mobil bude pro širokou veřejnost v České Třebové oficiálně zahájeno 1.9.2013.

                                              

-          Pro abonenty kabelové televize  jsou připraveny 4 speciální cenově zvýhodněné balíčky mobilních služeb, které obsahují televizní programovou nabídku jako bonus. 

-          Pro zájemce o levné volání bude výhodný tarif Sólo za 69,- Kč měsíčně, u kterého nejsou žádné volné jednotky, ale v rámci sítě Q - CZ po celé České republice voláte za 0,70 Kč, do ostatních sítí za 1,60 Kč a SMS zprávy jsou za 1,20 Kč. 

-          Výhodou u všech tarifů KT mobil je možnost přikoupení tarifu pro neomezené volání v rámci sítě Q - CZ s tím, že volné minuty v rámci tarifu jsou k dispozici účastníkovi  pro volání pouze do ostatních sítí, na rozdíl od některých operátorů, kteří čerpají volné minuty v tarifu i na volání v rámci své sítě. 

-         Pro rodiny bude výhodný tarif Tým, který umožňuje sdílené čerpání volných minut a SMS z více SIM karet  rodinných příslušníků za jeden společný paušál. 

-          Uživatelé mobilního internetu u tarifu KTnet ocení možnost volání a zasílání SMS zpráv z datové SIM karty za stejné  ceny, jaké jsou u hlasové SIM karty. U některých operátorů je cena za volání a zasílání SMS zpráv z datové SIM karty několikrát vyšší než z hlasové SIM karty.

 

5.) Poskytování nové služby pod označením EMA-S bylo také pro zájemce v České Třebové oficiálně zahájeno 1.9.2013. Jedná se o Elektronický Mobilní Asistent pro Speciální použití u osob se zvýšeným rizikem zdravotních komplikací.

EMA-S je určen především pro seniory, handicapované a v některých případech i pro děti, u kterých zaznamenává jejich denní aktivitu, vyhodnotí pád, přijme tísňové volání a automaticky určí okamžitou polohu osoby v terénu. Díky nepřetržitému monitoringu může v případě potřeby specializované dispečerské pracoviště navázat komunikaci s uživatelem systému EMA-S nebo vyrozumět příbuzné o zdravotní či jiné komplikaci, případně přivolat některou ze složek integrovaného záchranného systému. Služba EMA-S je výhodná pro osoby v aktivním produktivním věku s časově náročným zaměstnáním, které se starají o své starší rodiče, kteří s nimi nežijí ve společné domácnosti a nebo své příbuzné se zdravotními komplikacemi.

Díky systému EMA-S monitorovaná osoba získá vyšší jistotu při svých každodenních  samostatných aktivitách (domácí úklid, vycházky do přírody, práce na zahrádce, cestování, návštěva lékaře, kulturních a společenských akcí atd.) a osoba, která se o monitorovanou osobu stará, získá duševní klid a jistotu, že kdyby se něco nepříjemného monitorované osobě stalo, bude dispečerské pracoviště vzniklou situaci okamžitě řešit a zajistí účinnou pomoc.

Nová služba EMA-S tak přispívá k vyšší aktivitě monitorovaných osob a tím i k jejich vyšší kvalitě života.

Pro abonenty kabelové televize, kteří si pro sebe nebo své blízké objednají službu EMA-S poskytujeme zvýhodněné podmínky.

Podrobné informace jsou k dispozici na www.EMA-S.cz a na obchodním místě KABELOVÉ TELEVIZE CZ s.r.o. na Nádražní ulici 115 v České Třebové.

 

Ing. Ervin Wacník, jednatel společnosti