Sokol Lhotka má nové víceúčelové hřiště s umělým povrchem                           

Areál Sokola Lhotka ležící na trase “českotřebovské části” regionální cyklostezky Je nyní již téměř dokonalý. Leží jednak na frekventované cyklotrase, jednak uprostřed obce, především nyní v letním období skutečně žije každodenním sportem, který lze provozovat jednak v malé tělocvičně 8 x 8 metrů, na přilehlém travnatém hřišti vhodném na malou kopanou a nyní také novém víceúčelovém hřišti s umělým povrchem určeným především na volejbal, nohejbal (ale i tenis - i když nemá regulerní rozměry ani čáry na hřišti). Areál je dokonce osvětlený, nedílnou součástí je také občerstvení, které si především letos v teplém létě nemohlo stěžovat na nezájem návštěvníků. Vždyť na Lhotce vlastně žádná opravdová hospoda není. Areál Sokola Lhotka v současné podobě vznikl díky dobré spolupráci Sokola se zdejším osadním výborem, který po vzoru ostatních připojených obcí (Kozlov, Skuhrov, Svinná) také loni a letos dokázal zajistit větší investici do cizího majetku (ne tedy do majetku města). Umožnilo to usnesení zastupitelstva města, které prostředky v rozpočtu určené pro investice dle rozhodování osadního výboru převedlo formou dotace pro zdejší T. J. Sokol a to dokonce tak, že si lhotecký osadní výbor již letos “vybral” část svého přídělu na příští rok 2014. Lhotka je příkladem, že lze investovat i do majetku občanského sdružení Sokol a to formou investiční dotace. Část prostředků na investici si však musel Sokol Lhotka zajistit vlastními silami. Investice do hřiště na Lhotce byla velmi rozumná, areál Sokola je skutečným centrem dění v obci a všem bude ku prospěchu, bude-li v pořádku v co nejlepším stavu a bude umožňovat kvalitní sportovní vyžití.
V 2. polovině srpna bylo hřiště a jeho oplocení zkolaudováno a v pátek 23. srpna podvečer pak slavnostně otevřeno za účasti starosty města a zástupkyně Východočeské župy Pippichovy paní Lenky Přívratské. Starosta Jaroslav Zedník přestřihl slavnostní pásku společně s Bohumírem Štusákem, starostou lhoteckého Sokola a získal pak “právo prvního servisu”, který potom na hřišti předvedl (viz foto).
Bohumír Štusák si nové podmínky pro činnost lhoteckých sokolů pochvaloval, nové hřiště láká jak mládež tak dospělé. Do lhoteckého Sokola se hlásí noví členové. Nové hřiště má svůj provozní řád a svého správce Aleše Valentu (tel. 602 309 464), u kterého je možné sportoviště objednat v provozní době (ve všední dny 15 - 20 hodin, o víkendech od 8 - 21 hodin).
Dokončení celkové modernizace sokolského areálu bylo dokončeno právě v roce, kdy si lhotecký Sokol podle kroniky připomíná 90 let od svého založení. Pro úspěšnou budoucnost potřebuje získat mládež. V této oblasti má zatím rezervy, chybí především obětaví cvičitelé pro mládež. Snad k tomu napomůže i nové sportoviště. (mm)