Michaela Stránská bude reprezentovat ČR na Mistrovství světa v běhu do vrchu

V sobotu 17.8.2013 se na šumavském Zadově  rozhodovalo při Velké ceně Zadova, o nominaci na MS v běhu do vrchu (nahoru – dolů), které se uskuteční  6. - 8. 9. 2013 v polském městě Krynica - Zdroj.
Za slunečného odpoledne, kdy teplota vystoupala na skoro 30 stupňů, se na trať Velké ceny Zadova postavilo celkem 90 závodníků a závodnic. Mezi nimi bojovali o nominaci a reprezentační dres i dva zástupci Iscarex týmu Michaela Stránská a Tomáš Cink. Míša po zdravotních problémech a únorové operaci nohy je již zdravotně v pořádku a ani téměř roční pauza se výrazně neprojevila na jejím talentu pro běhy v terénu.  Juniorky, které běžely trať dlouhou 4,6 km, musely zvládnout sjezdovku na Zadově 3x nahoru a 3x dolů. Po opatrném začátku se Míša postupně probojovala do čela a nakonec zvítězila s více než půlminutovým náskokem. Tomáš Cink měl před sebou mnohem těžší trať dlouhou 12 km a musel se poprat se šumavskou sjezdovkou celkem 8 x. V silné konkurenci zkušených vrchařů, reprezentantů Tomáš obsadil 10. místo, když nominováno mohlo být pouze 6 mužů. 
Krásné počasí, nádherná šumavská příroda, přátelská atmosféra a urputné souboje na náročné trati.  Závodníci i diváci si to užili. Tento závod patřil svým profilem mezi ty nejobtížnější, které v seriálu běhů do vrchu můžeme najít. Kromě pěkných zážitků a únavy z dlouhé cesty jsme si domů přivezli i jednu nominaci do reprezentačního družstva.                                                   Iscarex team
1. stoupání M.Stránská sedmá

Míša ve vedoucí skupině

V polovině závodu 1. místo

 

Vlevo Míša v cíli svého  závodu, vpravo Tomáš Cink se v prvním kole  (z osmi) ještě směje....