Fotbalisté vzpomínají na Josefa Zemana  

Dne 16.srpna zemřel po delší nemoci ve věku 81 roků náš bývalý hráč a velký příznivec Josef Zeman.  Mezi svými kamarády, přáteli a známými byl přezdíván „Švýcar“.
Byl mladším bratrem Jiřího, který také hrával za místní oddíl a byl mimo jiné jeho kronikářem. Pepík svoje dětství a mládí prožil na fotbalovém hřišti u „Červeňáku“. Prošel jako hráč všemi věkovými kategoriemi od žáků až do I. mužstva. Dokonce ještě před nástupem na vojnu při mistrovském utkání Parník – Česká Třebová, hráli oba bratři proti sobě. V létech 1951 a 1952 změnil dres AFK a ČSD za Perlu  a později Jiskru Česká Třebová –  Parník. Často a s chutí si v padesátých létech minulého století zahrál za B mužstvo a starou gardu.
Byl hlavním iniciátorem dvou akcí, které jsou zapsány do historie českotřebovského fotbalu. V roce 1984 uplynulo 30 roků od zániku fotbalu na Parníku a jeho historie ještě jednou ožila setkáním bývalých fotbalistů a funkcionářů SK Parník v myslivecké chatě v Rybníku, kde se tehdy sešlo téměř sedmdesát lidí. Po druhé to bylo 28. dubna 2006, kdy se uskutečnilo setkání staré gardy v restauraci „Na Kříbě“. Jednalo se především o hráče z období divize a II.ligy. Je třeba připomenout jeho vydatnou pomoc při přípravě publikace „Sto let fotbalu v České Třebové“. Nesmírně obětavě sháněl potřebné podklady, bez kterých by tato kniha byla velmi ochuzena. Fandou a divákem zůstal až do chvil, kdy mu to zdraví dovolovalo.
Je třeba připomenout, že fotbal nebyl jeho jedinou zálibou a koníčkem. K tomu bezesporu patřilo amatérské divadlo a podílel se na jeho kronice a skauting. Ten samozřejmě jen v době, kdy nebyl zakázán.
Josef Zeman byl znám svoji nesmírně veselou povahou. Nezkazil žádnou legraci a proto byl ve společnosti oblíben. Byl to výborný člověk, obětavý a kamarádský na kterého je třeba vzpomínat!!                                                                                 Psk