20 let českotřebovského hokejbalu               


Českotřebovský hokejbal , který ve svých počátcích musel i ke svým domácím zápasům zajíždět mimo své město, ve své dvacetileté historii slavil několik velkých úspěchů. A to nejen klubových jako v letošním roce 3. místem v druhé nejvyšší soutěži, čím navázal na svůj historický úspěch, ze svých začátků nebo před pár léty podobným umístěním v extralize staršího dorostu. Či velkým vítězstvím v regionální druhé lize po otevření hokejbalového hřiště v České Třebové v sezoně 2004 – 2005.

Ale i dílčích hráčských v reprezentačních dresech počínaje dvojicí Lukáš Deml a Tomáš Macků, kteří se v roce 2002 v Champery stali juniorskými Mistry světa. A konče vícemistry světa z roku 2012 Petrem Kvasničkou  v kategorii Masters či Jakubem Vostrčilem v juniorské kategorii. Ale nesmíme zapomenout i na úspěchy v ženském hokejbalu. V letošním roce Linda Hyksová společně s prostějovskou rodačkou Michaelou Rullovou, která je již několik let hráčkou českotřebovské Lokomotivy dovezly z letošního Mistrovství světa v Kanadě bronzové medaile.

 

V sobotu 24. srpna se na hokejbalovém hřišti v Benátkách, bude od 10 hodin lehce vzpomínat a slavit, ale především hrát oblíbený sport. Jak jinak slavit než právě hrou, které před léty propadla partička kluků hrajících „bendy“ po parkovištích ve městě.

Kterou tehdy dal dohromady „zakladatel“ Jirka Jebousek, dnes trenér úspěšného A týmu.

Tehdy ještě tzv. „čtyřkový hokejbal“s tenisákem hráli borci Mňuk, Vašina, Liška, Juhas, Badzik, Hanuš, Špatenka, bři Mastíkové či Slivkové, Dlouhý či Živný a řada dalších.

V sobotu proti sobě nejdříve nastoupí v 10.00 a 11.30 žáci místních kohoutů  a svitavských Sršňů.

Ve 13.00 hodin dojde ke krátkému oficiálnímu zahájení, na které plynule naváže zápas týmu Lokomotivy „C“ proti zájemcům z řad nejen hokejbalových Veteránů.

Vrcholem akce bude věřím, že pohodový zápas A týmu s B týmem.

Protože již v neděli zajíždí A tým na přípravný turnaj do Opočna, kde zkříží hole s reprezentačním výběrem U18, Přeloučí a Svítkovem. Během celé akce bude zajištěno bohaté občerstvení

 

Program na hokejbalovém hřišti v Benátkách: 


10:00 a 11:30 zápasy přípravky a žáků
13:00 oficiální zahájení
13:15 zápas Lokomotiva C  vs. Vetrání (zájemci)
15:00 zápas Lokomotiva A a Lokomotiva B