Českotřebovský deník 222/2013 (15.9.)                                  
Za týden bude podzimní zasedání zastupitelstva města

V pondělí 23/9  uplynou bez jednoho dne právě tři měsíce od konání posledního červnového zasedání zastupitelstva města, snad proto je termín právě stanoven na příští pondělí. Na programu schůze budou obvyklé majetkové záležitosti, bude projednána  letošní další již třetí změna rozpočtu města. Zastupitelé také projednají záměr a projektu na zateplení budov mateřské školy Vinohrady, které má být realizováno s dotací z operačního programu životního prostředí, budou jednat o změně regulačního plánu městské památkové zóny č. 1,. která upravuje podmínky pro tři domy a to čp. 15 a 17 na Starém náměstí a pro dům čp. 654 v ulici Průchodní. Na programu je také projednání nové městské obecně závazné vyhlášky č. 3 o zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku.
 
Ekocentrum dostane bezbariérový vchod  nové oplocení

Práce mají být dokončeny do zahájení Mykologických dnů 2013, které budou  v první dekádě října.

Hasiči hráli U Floriána nohejbal

Poslední neděli v srpnu se U Floriána sešlo šest hasičských družstev, aby se zúčastnili druhého ročníku memoriálu Jindry Kodytka v nohejbalu tříčlenných družstev. Při nástupu, během turnaje i po závěrečném vyhodnocení se vzpomínalo na Jindru Kodytka, který byl dlouholetým, aktivním a hlavně obětavým hasičem a kamarádem.
Počasí bylo ideální pro tento druh sportu, kterým hasiči upevňují svoji fyzickou kondici, kterou potřebují jak při náročných zásazích, tak i při soutěžích v požárním sportu. Turnaje se zúčastnila družstva SDH Třebovice, Č.Třebová, dvě z Parníka, Rybník a rodinný tým Modrá Hvězda. A takové bylo i konečné pořadí.  SDH Parník děkuje všem přítomným a těší se na příští ročník a účast dalších družstev.                                                                                                                PA
 

Nový objekt firmy Rydo již září firemními barvami

Sousední dům čp. 382, který ještě pamatuje cestu s mlýnským náhonem ženoucí vodu na turbínu Kapounova mlýna stojí nyní snad jen metr od nové budovy, jako by se s ním už nepočítalo. Podbranská ulice mění definitivně svou vizáž, definitivní  názor je třeba udělat až zmizí všechny zbytky starého oplocení bývalé sběrny surovin a prostranství dostane novou úpravu.