Benvenuti a Agrate!  

Česká Třebová opět utužuje přátelství s partnerským městem Agrate Brianza v Itálii. Českotřebovská delegace zastoupená pěveckým sborem Bendl pod vedením Mgr. Josefa Menšíka a mladými fotbalisty pod vedením trenérů R. Vítka, M. Štichauera a J. Demla přijela ve čtvrtek v 18 hodin do Agrate Brianza. Cestou využili příležitosti a navštívili městečko Brixen v Jižním Tyrolsku, kde se nadýchali čerstvého alpského vzduchu, aby pak pokračovali za svými přáteli do Agrate.
Na radnici je uvítal starosta Ezio Colombo a někteří členové místního sboru, u kterých jsou členové Bendlu ubytovaní. Řada členů se vzájemně zná již z předchozích setkání v Agrate nebo v České Třebové. Fotbalisté se ubytovali v nově zrekonstruovaných prostorách oratoria, kde pro ně a pro část sboru byla připravena také bohatá společná večeře. V pátek měl Bendl na programu návštěvu městečka Cremona, které se ve světě proslavilo zejména působením houslařské rodiny Stradivari. Večer ve 21hod pak vystoupil na společném koncertě sborů v kongresovém sále městského úřadu, kde Bendlu bude patřit většina večerního programu.
Mladí fotbalisté (mladší žáci a výběr z přípravky) dnes zavítají do blízkého Milána, kde je pro ně připraven celodenní program. Jejich hlavní zápas, odveta po zápase v České Třebové, bude na programu v sobotu odpoledne, kam jim přijde z plna hrdla fandit i Bendl.
Dojmy všech účastníků jsou zatím dle očekávání veskrze pozitivní. Snad se příliš nezkazí ani podzimní počasí, které jakoby do Agrate přivezla českotřebovská delegace s sebou.