Fotbalové výsledky mládeže FK Česká Třebová                  

(26.8.-1.9.)
starší žáci

Datum: 29.8.2013
mistrovské utkání v České Třebové
Sestava:  Pecháček – Broulík, Vaňous, Řehák, Gregor (68´Růžička) – Herclík (54´ Křepela), Sejkora, Špatenka, Krása (56´ Jakš) – Motl (68´ Půlkrábek), Horák (66´ Klazar)

 

FK Česká Třebová – FK Hlinsko  2 : 0 (0 : 0)
Branky:  Gregor, Motl
Hodnocení trenérského týmu:
V úvodu utkání naši hráči zatlačili soupeře na svoji polovinu a během cca 10 minut doslova zahodili 4 jednoznačně vyložené gólové šance. Soupeř se pak postupně osměloval a několikrát zahrozil z brejkových situací, ale my jsme v brance měli opět spolehlivého Pecháčka, který soupeři nedovolil skórovat. První poločas tedy za naší stálé převahy skončil 0:0.
Druhý poločas jsme zahájili opět aktivně a znovu přitlačili soupeře na svoji polovinu. Naši hráči se však v neproměňování gólových šancí doslova předháněli. Skóre utkání se tak poprvé změnilo až v 65. minutě, kdy odražený míč z hranice velkého vápna pohotově do sítě soupeře dorazil aktivní Gregor – 1:0. V 67. minutě pak z brejkové situace pojistil naše vedení Motl – 2:0. Závěr utkání jsme již bez velkých problémů zvládli a tak dosáhli prvního domácího vítězství v novém sezóně 2013/2014.
V utkání jsme byli lepším týmem a zaslouženě zvítězili. Vítězství však mohlo být výrazně vyšší, nebýt našeho velkého trápení v proměňování gólových příležitostí. Statistika cca 5-ti neproměněných gólových šancí, 3x nastřeleného břevna a 1x tyče hovoří za vše. Spolehlivým výkonem se opět prezentoval brankář Pecháček, v poli pak na sebe svým nadprůměrným výkonem upozornili Gregor a Špatenka.
 
Datum: 1.9. 2013
Mistrovské utkání v České Třebové
Sestava: Krása – Broulík (62´ Pařízek), Vaňous, Řehák, Horák (51´ Srb) – Herclík (42´ Jakš), Sejkora, Špatenka, Křepela (45´ Řehoř) – Motl (67´ Růžička), Gregor (65´ Půlkrábek)
 
Česká Třebová –  Ústí nad Orlicí  3  :  0 (3 : 0)
Branky:  Herclík, Vaňous, Sejkora
Hodnocení trenérského týmu:
Úvod utkání se opakoval stejně jako v minulém zápase s Hlinskem. Naši hráči zatlačili soupeře na svoji polovinu a během cca 10 minut doslova zahodili 4 jednoznačně vyložené gólové šance. Branky jsme se konečně dočkali až v 19. minutě, kdy centrovaný míč do sítě hlavou dorazil Herclík – 1:0. Soupeř se v průběhu 1. poločasu pouze bránil a naši branku prakticky neohrozil. Výsledkem našeho stálého tlaku byly další dvě hezké branky v podání Vaňouse – 2:0 a Sejkory – 3:0. Další šance bohužel zůstaly nevyužity.
Druhý poločas jsme zahájili v útlumu, pod dojmem snadného průběhu 1. poločasu. Toho využil soupeř, který zlepšeným výkonem tahal za otěže zápasu druhé poloviny utkání. Naši hráči se spíše bránili, vázla kombinace a branku soupeře jsme ohrozili pouze ojediněle. V 52. minutě mohl soupeř po naší chybné rozehrávce ve středu hřiště snížit stav utkání, ale trefil pouze tyč naší branky. Dvě další slibné situace také nedokázal využít a tak jsme docílili dalšího vítězství na domácím hřišti.
S vítězstvím v „derby“ jsme samozřejmě spokojeni. Spokojeni však nemůžeme být s výkonem týmu ve druhém poločase. U některých hráčů se projevila malá trénovanost v přípravném období, u některých pak sebeuspokojení z vývoje utkání. Máme neustále co zlepšovat!
Josef Strnad
 
Mladší žáci

Datum: 29.8.2013
mistrovské utkání v České Třebové
Sestava: Botek Dominik, Deml Jan, Flídr Jan, Fohl Dominik, Fric Šimon, Glaser Tomáš, Hýbl Vojtěch, Jiřánek Jakub, Pražák Petr, Hruška Marek, Štichauer Jakub

Česká Třebová – FK Hlinsko 7  : 0  (1 : 0)
Branky:  Flídr 3x, Fric, Deml, Hruška, Štichauer

 
Hodnocení trenérského týmu:
   Toto utkání se odehrálo s dvěma odlišnými poločasy. V první půli naše hra měla plno nepřesností a to hlavně ve finální fázi. Soupeř hrozil z brejkových situací a musíme uznat, že při nás stálo fotbalové štěstíčko. Druhý poločas byl pravým opakem toho prvního. Kluci zpřesnili přihrávky a hře to bylo hodně znát. Za 30 min padlo 6 branek a to po pěkných kombinačních akcích. I když toto utkání skončilo výrazným skóre ve prospěch našeho týmu, nebylo toto vítězství tak jednoduché jak by se mohlo zdát. Soupeř hrál velmi dobře, hlavně v prvním poločase.
Pochvalu si zaslouží Šimon Fric a oba mladíci Kuba Štichauer a Marek Hruška!
 
Datum: 1.9. 2013
mistrovské utkání v České Třebové
Sestava: Botek Dominik, Deml Jan, Flídr Jan, Fohl Dominik, Glaser Tomáš, Hýbl Vojtěch, Jiřánek Jakub, Pražák Petr, Hruška Marek, Štichauer Jakub

Česká Třebová –Ústí nad Orlicí  3:0
(1:0)
Branky:  Jiřánek, Flídr, Deml
Hodnocení trenérského týmu:
Dnešní vyhrané derby s týmem Ústí nad Orlicí bylo tvrdě vydřené. Naši hráči narazili na důrazný tým s dobře organizovanou obranou a ještě lepším gólmane, který našim hráčům dělal vrásky na čele. Kluci celý zápas odehráli na půli soupeře a v koncovce se jim nedařilo, jak by si přáli. Několik vyložených gólových šancí jsme promarnili.  Co jsme dnes u našich hráčů postrádali, byla lehkost v přechodu do útoku a přesnost ve finálních přihrávkách.

Po dvou náročných týdnech, kdy jsme předehrávali 2 kola, si kluci snad odpočinou a dostanou se do hráčské a střelecké pohody. 
Pochvalu zaslouží všichni hráči!

Martin Glaser