Fotbalové výsledky mládeže FK Česká Třebová                  

(9.9.-15.9.)

 

starší žáci
Datum: 15.9.
mistrovské utkání v České Třebové
Sestava: 
MOTL                                    HORÁK
KŘEPELA       PECHÁČEK               ŠPATENKA        KRÁSA
BROULÍK          ŘEHÁK          VAŇOUS         GREGOR           
VRTAL
střídání  – KLAZAR,  ŘEHOŘ, JAKŠ, SRB,  RŮŽIČKA
FK Česká Třebová – FK Litomyšl   4 : 2 (3 : 0)
Branky:  3´- Špatenka,  21´- Pecháček, 41´- Motl, 49´- Broulík
Hodnocení trenérského týmu:
Na podmáčeném hřišti jsme začali dobře a hned ve 3´ Špatenka střelou z vápna mění skóre na 1:0. Poté jak kdybychom se uspokojili vedením a naše hra byla spíše uspávající. Pomohl nám soupeřův brankář,  kdy lehkou střelu Pecháčka z cca 30m pouští za svá záda 2:0. V první půli to bylo tak vše, za zmínku pak možná stojí břevno Motla. To běžela 33´. Ve druhé půli se hra spíše vyrovnala a naše lehkovážnost v obraně nás občas pěkně dokázala zamrazit po zádech. Klid do duše nám dal únik Motla ve 41´- 3:0. Když pak ve 49´ po rohovém kopu nekompromisně Broulík uklízí míč do soupeřovy branky, zdá se, že utkání je již rozhodnuto. Bohužel místo toho abychom přidali nějaký ten gól, naopak 2x inkasujeme laciné branky po nedorozumění  naší obrany a gólmana.  Jaroslav Macko

 

Mladší žáci
Datum: 15.9.
mistrovské utkání v České Třebové
Sestava: Botek Dominik, Deml Jan, Flídr Jan, Fohl Dominik, Glaser Tomáš, Hýbl Lukáš, Hýbl Vojtěch, Jiřánek Jakub, Pražák Petr, Pácha Jakub, Štos David
Česká Třebová – FK Litomyšl  9  : 0  (2 : 0)
Branky:  Fohl 3x, Jiřánek 2x, Flídr, Glaser, Pácha Pražák
Hodnocení trenérského týmu:  Po vlažném začátku, kdy se naši kluci hledali a po mnoha nepřesných přihrávkách, jsme se pomalu dostávali do hry a začali diktovat tempo hry. Do poločasu jsme vsítili dvě branky, i když šancí bylo mnohem více. Druhý poločas byl z naší strany o sto procent lepší. Kluci začali kombinovat, přihrávky nacházeli adresáty a soupeř místy nevěděl co dělat. Také střelecká potence se zvedla, začali padat pěkné branky a naší hráči po zásluze vyhráli. Další kolo máme předehrané, a nás čeká Turnaj partnerských měst v Olawě. Martin Glaser
 
Starší přípravka “B”
Datum: 15.9.
turnaj v Poličce  
Zúčastněné týmy: FK Česká Třebová, SK Polička, TJ Svitavy
Sestava: Stach, Brožek, Šmíd, Horák, Mísař, Koktavý, Polášek, Fečko, Lepša, Linhart, Macák, Farago, Fajt, Pachl
Utkání:
FK Česká Třebová 
      6:6
Svitavy
Branky : 3x Polášek, 2x Lepša, Linhart
FK Česká Třebová 
2:6
Polička
Branky : Farago, Šmíd
Hodnocení trenérů:
K druhému turnaji krajské soutěže přípravek jsme zamířili v neděli 15.9. do Poličky.
Naším prvním soupeřem na turnaji byl tým ze Svitav. Utkání jsme začali ve vysokém tempu a již po pěti minutách jsme vedli díky čistému hattricku Poláška 3:0. Hráči i nadále pracovali výborně, pěkně kombinovali, dovolili si kličky v soubojích jeden na jednoho. Jejich sebevědomí lehce pošramotila laciná branka v naší síti, kdy brankář soupeře výhozem vyslal svého útočníka do samostatného úniku. Kluci se z obdrženého gólu rychle oklepali, čtvrtý gól přidal Lepša a hned o minutu později se trefil Linhart. Soupeř snížil po přísně nařízeném nepřímém kopu těsně před přestávkou. Druhý poločas jsme nezačali nejlépe a po nepozornosti naší obrany inkasujeme třetí branku. Poté se však podruhé v utkání prosazuje aktivně hrající Lepša. Za stavu 6:3 si stejně jako v minulých zápasech vybíráme chvilku, kdy se úplně nesoustředíme a soupeř během pěti minut srovnává stav. Ve zbývajících deseti minutách kralují na hřišti brankáři a tak zápas končí remízou 6:6. Druhé utkání proti domácí Poličce následuje v rychlém sledu po našem prvním utkání na turnaji a stejně jako všechny tři předchozí zápasy sezony začínáme lépe než soupeř. Rohový kop Faraga si sráží jeden z domácích hráčů do sítě. Poté se hra odvíjela více na naší polovině a jen díky pozorné obraně a zákrokům Brožka neinkasujeme. Kluci se snaží o rychlé protiútoky, ale bohužel finální řešení se nám úplně nedaří. Domácí ke konci poločasu využívají své územní převahy a otáčí výsledek na 2:1. Druhou půli jsme znovu zahájili skvěle, po fantastické individuální akci kapitána Šmída, který prošel prakticky celým hřištěm vyrovnáváme na 2:2. Postupem času je znát na hráčích úbytek sil a tak už se prosazuje pouze soupeř, výsledkem je porážka 2:6.  Tento turnaj hodnotíme veskrze pozitivně, hráči si tento turnaj užívali a jejich výkony šly od minulého týdne nahoru. Stále musíme mít na paměti, že si kluci zvykají na větší rozměry hřiště, delší hrací dobu a také na více hráčů v poli.
František Mikeš
 
mladší přípravka B
Datum: 15.9.2013
turnaj v Poličce
Zúčastněné týmy: FK Česká Třebová, SK Svitavy, SK Polička
Sestava: Bečička Jakub - Bartoň Ondřej, Kapoun Martin, Preisler Lukáš, Lerch Adam - Kubát Jiří, Špatenka Patrik, Jelínek Jakub, Holakovský Matěj.
Utkání:
FK Česká Třebová 
3:15
Svitavy
Branky : 2x Jelínek, 1x Bartoň
FK Česká Třebová 
1:8
Polička
Branky : Kubát
Hodnocení trenérů:
Nedělní dopoledne jsme strávili v areálu našeho tradičního, ale v poslední době nepříliš oblíbeného soupeře a hostitele SK Masokombinát Polička. Kromě domácích fotbalistů na nás čekal ještě tým Svitav.
Výčet negativ z nedělního turnaje je bohužel širší než pozitiv. Tento turnaj opět v celé nahotě ukázal, že na konfrontaci se staršími a fyzicky i fotbalově vyspělejšími týmy z kraje nejsme zdaleka připraveni. Turnaj na výjimky provázel respekt a pasivita našich hráčů, svou daň si opět vybrala i naše snaha o rotaci hráčů na brankářském postu. Přesto nechceme ustupovat z naší koncepce a o to trpělivěji musíme nahlížet na hru i výsledky našeho týmu.
Pozitivním prvkem z turnaje je zejména efektivita zahrávání našich standardních situací, když jsme jednu branku vstřelili z pokutového kopu a dvě z přímých kopů. Nádherným gólem se prezentoval také obránce Ondra Bartoň po dnes již jeho typickém úniku po lajně a střele na zadní tyč.
Do další části podzimní sezóny neskládáme zbraně a naopak se vracíme k poctivému a systematickému tréninku. Výsledky určitě přijdou, ale znovu zde musím opakovat slovo trpělivost.
Martin Kapoun
 
Turnaje mladších žáků B, starší přípravky A a mladší přípravky A byly pro nepříznivé povětrnostní podmínky zrušeny.